به گزارش ایرنا از اسکای نیوز عربی، «شارل میشل» گفت که اعضای اتحادیه موافق اعطای این عضویت هستند.
رئیس شورای اروپا گفته مطمئن است که کشورهای عضو این اتحادیه با اعطای وضعیت نامزدی به اوکراین و مولداوی موافقت خواهند کرد.
پیشنهاد نامزدی اوکراین و مولداوی هفته گذشته از سوی مقامات ارشد اروپایی اعلام شد.
به نوشته یورونیوز، روندی سریع و غیر معمول برآمده از شرایط بحرانی که تنها یک هفته به رهبران اروپایی فرصت داد تا اسناد و مدارک تسلیم شده از سوی دو کشور را بررسی کنند. اسناد و مدارکی که آن هم خارج از روند معمول و با سرعت از سوی مقامات اوکراین و مولداوی تسلیم مقامات اتحادیه اروپا شد.
شواهد حاکی از آن است که تمامی ۲۷ کشور عضو اتحادیه در رابطه با اعطای وضعیت نامزدی به اوکراین و مولداوی هم نظر هستند.
روز چهارشنبه ۲۲ ژوئن (یک تیر) اجلاسی با حضور سران این کشورها در بروکسل برگزار شد.
یورونیوز نوشته پیشتر بلغارستان به دلیل اختلافات با ریشههای زبانی و فرهنگی مخالف پیوستن برخی از این کشورها به اتحادیه اروپا بود. اختلافی که حالا گمان میرود با در نظر گرفتن شرایط حساس ژئوپولتیک از آن چشم پوشی کرده است.
پارلمان اروپا نیز با اختصاص جلسهای ویژه به موضوع نامزدی اوکراین در صحن علنی این پارلمان در بروکسل پرداخت و در راستای حمایت همه جانبه خود از نامزدی اوکراین و مولداوی روز پنجشنبه با صدور قطعنامهای همزمان با اعلام تصمیم شورای اروپا بر نامزدی این دو کشور صحه خواهد گذاشت.
خبر دیگر این که اسکای نیوز عربی از اعمال تحریمهای جدید علیه روسیه توسط لندن خبر میدهد.
وزیر امور خارجه انگلیس همچنین تضمین عبور و مرور خروج کشتیهای تجاری از اوکراین را خواستار شده است.
آلمان نیز وضعیت هشدار خود را پس از قطع گاز توسط روسیه افزایش داد؛ وزیر اقتصاد آلمان گفته این کشور تمام اقدامهای سیاسی لازم را برای اطمینان یابی از بدست آوردن مقادیر کافی گاز انجام خواهد داد.
«رابرت هابک» امروز پنجشنبه گفت که کشورش از کمبود گاز رنج میبرد.
به گفته وزیر اقتصاد آلمان، گاز در این کشور به ارزی کمیاب تبدیل شده است.
دیروز، مدیر اجرایی آژانس بین المللی انرژی گفت که روسیه ممکن است صادرات گاز به اروپا را به طور کامل قطع کند، زیرا به دنبال تقویت اهرم سیاسی اش در میانه بحران اوکراین است.
«فاتح بیرول» افزود: با توجه به رفتارهای اخیر، این مساله را منتفی نمی دانم که روسیه به دنبال یافتن موضوع های متفاوتی در اینجا و آنجا و دستیابی به بهانه هایی برای کاهش بیشتر محموله های گاز به اروپا و حتی قطع کامل آن باشد. به همین دلیل، اروپا به برنامه های اضطراری نیاز دارد و باید خود را آماده کند.
کشورهای اروپایی به دنبال کاهش واردات از روسیه و همچنین افزایش قیمت گاز طبیعی به سمت سایر سوختهای فسیلی از جمله زغال سنگ روی می آورند.
به دنبال کاهش جریان گاز وارداتی کشورهای اروپایی از روسیه، قیمت گاز طبیعی در هر مگاوات ساعت در اروپا روز دوشنبه ۵.۸۷ درصد افزایش یافت. بسیاری از کشورهای اروپایی به دنبال جایگزینهای ممکن برای گاز طبیعی روسیه هستند.
شرکت گازپروم روسیه گزارش داد که عرضه گاز از طریق خط لوله نورد استریم ممکن است تا ۱۶ ژوئن به ۶۷ میلیون متر مکعب در روز کاهش یابد. پیشتر حد معمول انتقال گاز از این خط لوله، ۱۶۷ میلیون متر مکعب بود
نظر شما