به گزارش ایرنا به نقل از روابط عمومی دادگستری یزد، مهران فاطمی روز پنجشنبه به مناسبت هفته قوه قضائیه در دیدار با رییسکل و اعضای شورای قضایی استان افزود: باید با سرمایهگذاری در این زمینه و به کارگیری نیروی فعال و فرهیخته از ظرفیت رسانه و ابزار خبر برای ارتباط با مردم استفاده کرد.
وی برگزاری جشنواره عدلیه، رسانه و جشنواره دادخند را در استان توسط دادگستری به فال نیک گرفت و ادامه داد: نیاز جامعه امروز بهرهگیری از این ظرفیتها و حرکتهای رسانهای و هنری است و باید در این خصوص همکاری لازم صورت گیرد.
استاندار یزد گفت: دستگاه قضا در طول تاریخ انقلاب حرکت رو به تعالی داشته است، اما در سنوات اخیر یک جهش قابل ملاحظه در افزایش سرمایه اجتماعی را تجربه کرده است.
مهران فاطمی گفت: شهید بهشتی در تدوین قانون اساسی و استقرار نظام قضاء اسلامی نقش بی بدیل و برجستهای داشته است که ضرورت دارد به این ابعاد شخصیتی و تأثیر گذاری این شخصیت وارسته بیشتر پرداخته شود.
وی گفت: سلوک شخصی، تم مدیریتی، خط فکری و نظام اندیشهای شهید بهشتی باید برای نسل جدید تبیین شود.
استاندار یزد به استناد نظر سنجیها و بررسیهای دقیق، در سنوات اخیر، نقطه عطف و اقدامات ممتازی در قوه قضاییه شکل گرفته و سرمایه اجتماعی عدلیه جهش قابل ملاحظهای را داشته است.
فاطمی بیان کرد: همین حرکتهای مردمی حضور قضات در اجتماعات، مساجد و اماکن عمومی و ارائه مشاوره حقوقی و قضایی به مردم بسیار ارزشمند است.
وی گفت: ورود ارزشمند دستگاه قضایی به موضوع احیای حقوق عامه و همچنین بستر سازی برای بهره گیری از ظرفیتهای مردمی در زمینه ایجاد صلح و سازش و یا گزارش فساد، امری مطلوب و پسنیدیده است.
فاطمی گفت: در موضوع حادثه قطار مشهد - یزد که به جان باختن ۱۴ تن از همشهریان انجامید، نقش ستاد بحران، پزشکی قانونی و بسیاری ارزشمند بود که با تلاش شبانه روزی به تعیین تکلیف هویت جان باختگان پرداخت اما به اندازهای که باید نقش این تلاشها تبیین نشد.
وی افزود: تبدیل شدن زندان به یک کارگاه حرفه آموزی و ایجاد اشتغال برای مددجویانی زندانی یک حرکت بسیار خوب و ارزشمند است اما حتی این اتفاق و رویکرد خوب که به حرکت اصلاحی بزهکاران میانجامد آن چنان که ضرورت دارد مورد اطلاع رسانی قرار نگرفته است.
همچنین رییس کل دادگستری یزد گفت: این اعتماد مردم است که به مسئولان اقتدار و اعتبار خدمت داده است و اگر قوای سه گانه در کشور دارای اقتدار و اعتبار هستند این مهم با اعتماد مردم حاصل شده است.
غلامعلی دهشیری، سه عامل انقلابی بودن، مردمی بودن و ضد فساد بودن را مهمترین رویکرد هر مسئول در نظام اسلامی دانست و گفت: دشمنان به دنبال زمین زدن و از بین بردن این نظام و ارزشهای انقلابی آن هستند، لذا باید برای غلبه بر توطئه دشمنان در میدان عمل بود و به مردم خدمت کرد.
وی بر استفاده از ظرفیتهای مردمی و نخبگانی تأکید کرد و ابراز داشت: مردمی بودن تنها در خدمت به مردم خلاصه نمی شود بلکه استفاده از ظرفیت های مردمی و نخبگانی نیز از جلوه های مهم مردمی سازی قوه قضاییه است که بر همین اساس، جشنواره عدلیه و رسانه و جشنواره دادخند طراحی و در حال اجراست.
این مسئول، جلب مشارکت رسانههای استان و اساتید هنر و اندیشه در موضوع پیشگیری از وقوع جرم و آسیبهای اجتماعی را از اهداف جشنواره عدلیه و رسانه ذکر کرد و گفت: برای تبیین آسیبهای اجتماعی و ارائه محتوای آموزشی با شیوهها و راهکار های مردم پسند، فراگیر و اثر گذار، جشنواره عدلیه و رسانه برگزار میشود.
دهشیری به خدمت گرفتن ابزار هنر به ویژه ظرفیت شعر طنز را از اهداف جشنواره دادخند اعلام کرد و بیان داشت: در دادخند، ابزار شعر با زبان طنز به کمک دستگاه قضایی خواهد آمد تا بتوان در دل مردم نفوذ کرد و مطالبی را برای هشدار و گوشزد در زمینه و موضوعات مختلف مد نظر، تولید و منتشر کرد.
وی با بیان اینکه برای به ثمر رسیدن انقلاب، هزینههای بسیاری پرداخت شده که از جمله آنها میتوان به تقدیم هزاران شهید اشاره کرد ادامه داد: در سنوات اخیر اعتماد مردم به قوه قضاییه بیشتر شده که این امر مایه مباهات برای قضات و کارکنانی است که صمیمانه در سنگر خدمت بودند.
رئیس کل دادگستری یزد، اهتمام به جوانگرایی را از مهمترین رویکردهای دادگستری استان در کادرسازی وجانشین پروری ذکر کرد و بیان داشت: در اجرای منویات مقام معظم رهبری بهره گیری از قضات جوان، با انگیزه و پر انرژی در پست های مدیریتی در دستور کار بوده که با التزام به شایسته خواهی، شایسته یابی، شایسته سالاری، شایسته گزینی و شایسته پروری انجام شده است.
استان یزد یک میلیون و ۲۵۰ هزار نفر جمعیت دارد.
نظر شما