به گزارش ایرنا، موضوع فرهنگ سازی در راستای تبیین محتوای غنی اربعین و استفاده فرهنگی از ظرفیتهای این رویداد بزرگ دینی و نیز ضرورت تشکیل موکبهای مشترک ایرانی - عراقی، دو محور مورد تاکید و مهم مطرح شده در این جلسه است.
سفیر ایران در عراق از ضرورت اقدامهای فرهنگی موثر در زیارت اربعین گفت و درباره ویزای زمینی اربعین نیز اشاره کرد که قرار است استقبال از زائران اربعین در روندی تدریجی افزایش یابد تا بتوان فشار و سنگینی مدیریت رویداد اربعین را با روند تصاعدی زیارت، کمتر کرد.
محمد کاظم آل صادق گفت: ۷ قرارگاه و ۸ کمیته مسئول پیگیری، هماهنگی و تسهیل زیارت زائران اربعین خواهند بود. خسروی، مهران، بصره، نجف، کربلا، کاظمین، سامرا، قرارگاههای ۷ گانه و کمیتهها نیز شامل ۱-فرهنگی، ۲-رسانه، ۳-اسکان و تغذیه، ۴-امنیت، ۵-کنسولی، ۶-بهداشت، ۷-حمل و نقل و ۸- گمشدگان است.
آل صادق درباره موکبهای مشترک ایرانی - عراقی با اشاره به گزارشهای ستاد بازسازی عتبات عالیات خواستار استفاده از ظرفیتها برای افزایش این مواکب مشترک شد؛ امری که مورد تاکید رهبر معظم انقلاب و عامل وحدت بیشتر بین دو ملت ایران و عراق در فضای غنی و ظرفیت عالی اربعین است.
آیت الله سید مجتبی حسینی نماینده رهبر معظم انقلاب نیز در این نشست از ضرورت پرداختن بیشتر به محتوای اربعین گفت و افزود: محتوای اربعین با چاپ کتاب و جزوهها کارآیی ندارد.
آیت الله حسینی با اشاره به ضرورت تقویت فرهنگ و آموزههای اربعینی تصریح کرد: همان طور که مراسم حج دوره آموزشی ۱۲ روزه دارد باید برای اربعین هم در مساجد سرتاسر ایران، دوره آموزش برگزار شود؛ آموزش کیفیت شرکت در اربعین.
نمایندگان نهادهای مختلف فعال در امر تسهیل زیارت زوار اربعین اعم از نمایندگی رهبر معظم انقلاب در عراق، کنسولگریهای جمهوری اسلامی ایران و نمایندگان قرارگاههای زیارتی در گذرگاه های مرزی و برخی استانهای زیارتی عراق، سازمان حج و زیارت، رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در بغداد، ستاد رسانهای اربعین، ستاد بازسازی عتبات عالیات، هلال احمر، شهرداری تهران و شرکت اتوبوسرانی در این نشست حضور داشتند و مسائل مختلف و راهکارهای رفع موانع تسهیل زیارت اربعین را بررسی کردند.
حمل و نقل و تدارکات خودرویی، تمهیدات پزشکی، بهداشتی، بیمارستانی، ارتباط آنلاین با بیماران زائر، تامین آب آشامیدنی زوار، اقدامات خدماتی مختلف، بازیافت، تامین سرویسهای بهداشتی، فراهم سازی امکانات اینترنتی در مسیر پیاده روی اربعین، تعامل نمایندگان شهرداریهای ایران با همتایان عراقی برای خدمات بهتر، هماهنگی بیشتر در موضوع افراد و اشیاء گمشده، بررسی راهکارهای تعامل قوی تر با حشدالشعبی و ۸ قرارگاه مستقر حشد الشعبی در استانهای عراق در راستای تسهیل امور هماهنگی برای خدمت رسانی موثرتر به زائران، کنترل ترافیک در مرزها، هوشمندسازی حرکت زائران با صدور کدهای هوشمند کیو آر برای زائران شامل اطلاعات پزشکی و سایر جزئیات مورد نیاز از زوار در جهت خدمات رسانی سریع تر به آنان به ویژه در موارد اضطراری و اورژانسی از جمله دهها مورد فنی و اجرایی بود که در این نشست مطرح شد.
در پایان این جلسه، سفیر ایران بعد از زیارت بارگاه های مطهر حضرت اباعبدالله الحسین (ع) و اباالفضل العباس (ع) با مسئولانی از این دو عتبه مقدسه دیدار و درباره آمادگیها برای استقبال از زائران ایرانی گفت وگو کرد.
نظر شما