فرهنگ‌سازی در راستای اصلاح الگوی مصرف رسالتی دینی است

قم - ایرنا - مدیر حوزه های علمیه گفت: فرهنگ‌سازی در راستای اصلاح الگوی مصرف رسالتی دینی است؛ چرا که صرفه‌جویی از اصول اسلامی می‌باشد که همواره مورد تاکید مبانی دینی قرار گرفته‌است.

به گزارش روز شنبه ایرنا از مرکز خبر حوزه، آیت‌الله علیرضا اعرافی در دیدار مدیرعامل شرکت آبفا و معاونان شرکت توزیع نیروی برق استان قم، ضمن تقدیر از تلاش و همت همکاران این شرکت‌ها، بر اهمیت سرنوشت‌ساز آب و برق بر زندگی مردم اشاره کرد و خاطرنشان ساخت: آب و برق به‌عنوان پایه مهم‌ترین بخش‌های زیرساختی کشور، نیازمند نگاه بلند است.

وی، بر لزوم نگاه راهبردی و بلندهمت، در عین توجه به کارهای جاری به مقوله انرژی و پایه‌ریزی طرح‌های عملیاتی برای آینده تأکید کرد و یادآور شد: در این دوره سختی‌ها و دشواری‌ها، تقویت اطلاع‌رسانی به مردم و بهره‌گیری از بسترهای مختلف از جمله فضای مجازی هر اندازه قوی‌تر، جدی و مستمر باشد، در التیام بخشی به سختی‌ها مؤثرتر خواهد بود.

امام‌جمعه قم، ضمن انتقاد از کیفیت آب و شوری‌های چندماه اخیر قم، از رویه شرکت آبفا قم در توزیع عادلانه آب میان مناطق استان قدردانی نمود، اظهار داشت: در حوزه زیرساخت‌ها نیز نباید شاهد تبعیض میان مناطق باشیم؛ تفاوت‌ها را باید به سمت جامعه کم‌مصرف و پرمصرف سوق داد.

 اعرافی با تأکید بر این که نباید از ارتقای فناوری تجهیزات و ابزارها برکاهش مصرف انرژی غافل بود، خاطرنشان کرد: ترویج و زمینه‌سازی برای استفاده از ابزارهای کم‌مصرف، باید یکی از مهم‌ترین رویکردهای متولیان حوزه انرژی در کشور باشد.

وی به موضوع فاضلاب در استان اشاره و ارتقای سطح پوشش فاضلاب را نیازمند پیگیری و اخذ تصمیمات عملیاتی در میان مدیران استانی دانست، خاطرنشان کرد: فعال‌سازی بخش خصوصی و شرکت‌های دولتی و نیز بهره‌گیری از ظرفیت شرکت‌های جدید دانش‌بنیان و فناورانه در حوزه فاضلاب، می‌تواند نتایج پایداری را در ارتقای سطح پوشش فاضلاب استان داشته باشد.

مدیر حوزه‌های علمیه به موضوع بهره‌گیری از انرژی‌های تجدیدپذیر به‌ویژه انرژی خورشیدی اشاره کرد و یادآور شد: اعطای تسهیلات برای استفاده از انرژی خورشیدی و فعال‌سازی بخش خصوصی در تولید انرژی از جمله رویکردهایی است که می‌تواند بر افزایش بهره‌برداری از انرژی‌های تجدیدپذیر مؤثر باشد.

 اعرافی در بخش پایانی سخنان خود، ضمن تأکید بر لزوم اصلاح الگوی مصرف انرژی در صنعت و کشاورزی به مصرف حدود ۹۰ درصدی آب شیرین در بخش کشاورزی اشاره کرد و گفت: فرهنگ‌سازی در راستای اصلاح الگوی مصرف رسالتی دینی است؛ چرا که صرفه‌جویی از اصول اسلامی است که همواره مورد تاکید مبانی دینی قرار گرفته است.
حسن بختیاری، مدیرعامل شرکت آبفا قم نیز در ادامه این دیدار خدمت به مردم شریف قم را موهبت و افتخاری بزرگ توصیف کرد و با بیان این که هفته نخست تیرماه هفته صرفه‌جویی در مصرف نام‌گذاری شده است، بیان داشت: حضور قم در منطقه گرم و خشک و نیز خشکسالی‌های اخیر حاکم بر کشور، اهمیت توجه به مصرف بهینه آب را دوچندان نموده است.

وی ضمن اشاره به اهمیت نقش فرهنگ‌سازی در بهبود مصرف انرژی، تصریح کرد: طلاب و روحانیون به‌ویژه ائمه جماعات، می‌توانند نقش بسزایی در حوزه فرهنگ‌سازی مصرف بهینه انرژی به‌ویژه مصرف آب در این شرایط حساس داشته باشند.

رئیس هیئت‌مدیره شرکت آبفا قم در ادامه گزارشی از گستره مصرف آب  ارائه کرد و با بیان این که منابع تأمین‌کننده آب استان محدود بوده مبتنی بر آب‌های سطحی است، اظهار داشت: کاهش ۵۰ درصدی سهم قم از سد کوچری، مشکلات عدیده‌ای را در مدیریت مصرف آب استان ایجاد نموده است.

وی اظهار داشت: شوری آب به‌عنوان یکی از چالش‌های اساسی قم، میزان سؤالات و انتظارات مردم از این روند را افزایش داده است.

بختیاری در بخش پایانی سخنان خود، ضمن ارائه گزارشی از روند توزیع عادلانه آب شیرین در تمام مناطق استان قم، با بیان این که نیازمند تقویت بنیه‌های فرهنگ مصرف در این شرایط اقلیمی خاص استان قم هستیم، اظهار داشت: اگر بتوانیم ۱۰ درصد در مصرف آب صرفه‌جویی کنیم، ضمن کیفیت‌بخشی به آب شرب استان، با سربلندی و اطمینان بیشتری از این شرایط سخت خشکسالی عبور خواهیم کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha