از زلزله ۵.۶ ریشتری در چارک هرمزگان تا ارسال کمک‌های بشردوستانه به افغانستان

استان‌ها- ایرنا- خبرهای امروز (چهارم تیرماه) را با وقوع زلزله ۵.۶ ریشتری در بخش چارک از توابع بندرلنگه هرمزگان آغاز می‌کنیم، اتفاقی که بنا به گفته مدیرعامل جمعیت هلال احمر این استان خسارت‌هایی به همراه داشته است.

به گزارش گروه استان‌ها، مردم جزیره کیش برای دومین بار در ۱۰ روز گذشته به علت وقوع زمین لرزه های بندر چارک به رعب و وحشت افتادند و رییس ستاد مدیریت بحران کیش گفت: در پی وقوع زلزله ۵.۶ ریشتری صبح امروز اداره ها، بانک ها و دانشگاه های این جزیره به جز دستگاه های امدادی و خدمات رسان تعطیل شد.

سعید پورزادی افزود: تعطیلی بازارها نیز با مسوولیت مدیران این اماکن خواهد بود اما ستاد مدیریت بحران توصیه می کند که مردم با توجه به خطراتی که وجود دارد به بازارها مراجعه نکنند.

وی یادآور شد: در پی حادثه امروز ۲۳ نفر به بیمارستان فوق تخصصی کیش مراجعه کرده اند که تمام این افراد در حین فرار دچار سانحه شده اند که ۲ نفر آنان به علت شکستگی ناشی از پرت شدن طبقات در بیمارستان بستری هستند.

معاون میراث‌ فرهنگی، اداره‌ کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی هرمزگان هم گفت: ۳۰ درصد قلعه تاریخی آل علی بر اثر زلزله ۵.۶ ریشتری امروز دچار خسارت و تخریب شد.

عباس نوروزی با بیان اینکه قلعه آل علی که در دوره قاجاریه ساخته شده است، در نزدیکی کانون زمین لرزه امروز قرار دارد، اظهار داشت: این بنا توسط شیخ صالح بن شیخ محمد آل علی یکی از حاکمان چارک ساخته‌شده که به دلیل داشتن مالکیت شخصی هنوز در فهرست آثار ملی کشور به ثبت نرسیده است.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر هرمزگان گفت: زمین لرزه پنج و ۶ دهم ریشتری امروز بر اساس بررسی های انجام شده موجب ترک منازل در بافت قدیمی بندر چارک و همچنین تعدادی از روستاهای اطراف مانند حَسینه شد.

از زلزله ۵.۶ ریشتری در چارک هرمزگان تا ارسال کمک‌های بشردوستانه به افغانستان

امروز دفتر ایرنا در مشهد خبری به نقل از مدیرعامل جمعیت هلال احمر خراسان رضوی منتشر کرد مبنی بر اینکه هواپیمای حامل چهارمین محموله کمک های بشردوستانه و امدادی جمهوری اسلامی ایران به مردم زلزله زده جنوب شرق افغانستان عازم این کشور شد.

"چهارشنبه هفته گذشته  زلزله‌ای با قدرت ۶.۱ درجه در مقیاس امواج درونی زمین (ریشتر) بامداد چهارشنبه جنوب شرق افغانستان و بخش‌هایی از پاکستان را به لرزه درآورد. "

محسن ذاکریان در این رابطه توضیح داد: این محموله شامل سه تُن داروهای تخصصی و نیز داروهای بدون نسخه( OTC) است که به ارزش ۹ میلیارد ریال با یک فروند هواپیمای ترابری سی. ۱۳۰ نیروی هوایی ارتش ارسال شده است.

وی ادامه داد: این محموله دومین هواپیمای حامل کمک‌های این استان به زلزله‌زدگان افغانستان به شمار می رود که از فرودگاه شهید هاشمی نژاد مشهد به افغانستان ارسال شده است.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر خراسان رضوی گفت: این محموله که از صبح امروز بارگیری شده است دقایقی قبل فرودگاه شهید هاشمی نژاد را به مقصد افغانستان ترک کرد.

همچنین امروز مرکز فارس اقدام به انتشار ۲ مطلب با عناوین بررسی چالش‌های فوتبال فارس؛ از نقش دلال‌ها تا سقوط فجر و آیا بخش زبان فارسی دانشگاه شیراز از همسایگی آرامگاه حافظ می‌رود؟  کرد و از نگرانی فرهنگ دوستان و استادان دانشگاه درباره واگذاری ساختمان بخش زبان و ادبیات فارسی دانشگاه شیراز و نقل مکان اجباری آن از محل کنونی که در همسایگی و دیوار به دیوار آرامگاه حافظ است، همچنین از چالش فوتبال فارس و چرایی سقوط تیم فجر شهید سپاسی از لیگ برتر، نوشت.

از زلزله ۵.۶ ریشتری در چارک هرمزگان تا ارسال کمک‌های بشردوستانه به افغانستان

در بخش دیگری از مطالبی که امروز روی سایت استانی ایرنا قرار گرفت گفت و گوی معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان با عنوان مرمت ۴ بنای تاریخی کرمان از کمبود اعتبار تا مشارکت مردمی منتشر شد.

نگرانی‌های دوران پساپتروشیمی در مراتع حسین‌آباد بهشهر عنوان گزارشی است از مرکز ساری که در مقدمه آن می خوانیم: مخالفت سازمان حفاظت محیط زیست با ساخت پتروشیمی در مراتع حسین‌آباد بهشهر، با توجه به پیشینه برنامه‌ریزی برای در اختیار گرفتن زمین این منطقه به بهانه ساخت پالایشگاه نفت، این پرسش را ایجاد می‌کند که آیا باز هم این مرتع هدف سرمایه‌گذاری‌های اینچنینی می‌شود؟

 حساسیت‌های ایجاد شده روی مسائل مربوط به ساخت پتروشیمی در همسایگی تالاب بین‌المللی میانکاله طی چهار ماه اخیر و بویژه از ابتدای سال جاری تا کنون سبب شد که ابعاد و زوایای گوناگونی پیرامون این موضوع مورد توجه رسانه‌ها و مخاطبان و کاربران فضای مجازی قرار بگیرد. از چرایی انتخاب صنعتی مانند پتروشیمی برای این منطقه گرفته تا اهلیت سرمایه‌گذار منتخب و مسائل زیست‌محیطی.

اما یکی از این ابعاد که بارها توسط بسیاری از مخالفان اجرای پروژه و برخی از بومیان طی چند ماه اخیر مطرح شد و مورد توجه قرار گرفت، پیشینه تلاش برای در اختیار گرفتن زمین‌های این منطقه با طرح‌های سرمایه‌گذاری است. موضوعی که پیش‌تر خبرگزاری ایرنا در گزارشی با عنوان «پتروشیمی؛ تکرار تلاش نافرجام پالایشگاه نفت بهشهر در مراتع حسین‌آباد» به آن پرداخته بود و پیشینه آن را شرح داد.

از زلزله ۵.۶ ریشتری در چارک هرمزگان تا ارسال کمک‌های بشردوستانه به افغانستان

در سفر وزیر فرهنگ به همدان چه گذشت؟ تحقق عدالت فرهنگی، کلیدواژه سفر اسماعیلی به استان ها عنوان گزارشی است از مرکز همدان با این مقدمه:

تحقق عدالت فرهنگی همان هدفی است که وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برای نیل به آن سفرهای استانی را در پیش گرفته و سفر وی به همدان مصداق بارز این کلیدواژه مهم است که برای مردمان دیار الوند دلخوشی بزرگی محسوب می شود.

آذرماه سال گذشته بود که وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به همدان سفر کرد و با تخصیص اعتبار و منابع مالی لازم، گرما و انرژی به کالبد سرد و کبود پروژه های موزه هنرهای معاصر و تالار بزرگ شهر بخشید تا این طرح های راکد دوباره به جنب و جوش افتاده و عملیات ساخت و ساز را از سر بگیرند.

امسال هم در آغازین روزهای تابستان دومین سفر وزیر به دیار الوند رقم خورد تا نام پایتخت تاریخ و تمدن در کارنامه سفرهای استانی وزیر فرهنگی دولت سیزدهم از بقیه مناطق کشور پررنگ تر باشد.

اگر چه مقصد وزیر این بار شمالی ترین نقطه استان و دیدار با مردم فرهنگ دوست شهرهای رزن و درگزین بود و مرکز استان از مواهب این سفر بی نصیب ماند اما این سفر نوید تحقق شعار تمرکز زدایی از مرکز و توسعه عدالت فرهنگی را می دهد و این برای مردمان استان همدان دلخوشی بزرگی است.

از زلزله ۵.۶ ریشتری در چارک هرمزگان تا ارسال کمک‌های بشردوستانه به افغانستان

عملیات پد خندق یکی از عملیات های دوران دفاع مقدس بود که در آن، رزمندگان استان کهگیلویه و بویراحمد در چهارم تیرماه سال ۱۳۶۷ در جزیره مجنون به مدت ۱۴ ساعت تا آخرین گلوله خود در مقابل دشمن مقاومت کردند، به همین مناسبت مرکز یاسوج به پاس گرامیداشت این روز گزارشی با عنوان پد خندق؛ افسانه ای ماندگار در قلب تاریخ ایران منتشر کرده که خواندنی است.

مرکز گچساران هم در مطلبی با عنوان روایتی از مقاومت تاریخی رزمندگان کهگیلویه و بویراحمد در حماسه پد خندق این روز را گرامی داشته است.

خبرنگاران مراکز استان ها اولین روز هفته را با انتشار چند گزارش و مطلب دیگر سپری کردند که در ادامه لینک این مطالب برای دسترسی مخاطبان ارائه می شود:

ولیمه‌های مجالس عزا، درست یا غلط بودن یک سنت در لرستان

اسکله نخل ناخدای بندرعباس، طرحی نیمه تمام به قدمت ۱۱ سال

عزم دولت برای تکمیل سد گرمی چای با تصویب اعتبار ۴۵۰ میلیارد تومانی

جاده ابریشم چشم به راه تکمیل راه آهن رشت-انزلی

کدام قطع شود، برق صنعتی یا خانگی؟

تکمیل ۲۴ مرکز بهداشتی در اصفهان، یک گام دیگر به سمت عدالت در نظام سلامت

احداث سد الند، ضرورتی برای توسعه همه‌جانبه در خوی

شهریار، گرفتار در دام سوداگران زمین

تکمیل پایاب سد سبلان؛ گام بلند دولت برای توسعه پایدار بخش کشاورزی

فراوری، راهکار ثروت افزایی معادن کردستان

تصفیه‌خانه فاضلاب ایلام در مسیر اجرایی شدن

ظرفیت مغفول چوگان در روستای خونان قزوین

ضرورت افزایش توجه به روز مازندران با تصویب در شورای عالی انقلاب فرهنگی

خزان کرونا در بهار سلامت

از زلزله ۵.۶ ریشتری در چارک هرمزگان تا ارسال کمک‌های بشردوستانه به افغانستان

۴۵ درصد کودکان کار گلستانی اتباع خارجی هستند،  فرماندار: چهار هکتار از جنگل های خداآفرین طعمه حریق شد،  نشست بررسی مهار گرد و غبار در کشورهای مبدا دهه سوم تیرماه جاری برگزار خواهد شد،  گونه‌های گیاهی هورامان در صورت عدم دخالت انسانی حفظ می‌شود،  نماینده مجلس: رویکرد دولت در توسعه ترانزیت پویایی اقتصاد را محقق می‌کند،  ۵۰۱ نفر بر اثر گرد و خاک در خوزستان راهی بیمارستان شدند،  محموله اهدایی هلال احمر به مردم زلزله زده افغانستان از طریق میلک ارسال شد،  منابع آب‌های سطحی گیلان و مدیریت تنش،  دانشگاه‌های رازی کرمانشاه و آتاتورک ترکیه تفاهم‌نامه همکاری امضا کردند،  هزینه های زیاد ترانزیت کالا از ترکمنستان، ناوگان ایرانی را زمین گیر کرد و انهدام بزرگترین شبکه قاچاق مواد مخدرصنعتی شیشه در جنوب کشور،  بخش دیگری از مطالب و تولیدات خبرنگاران استانی ایرنا در روز چهارم تیرماه هستند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha