محمدرضا میرتاج الدینی در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی ایرنا، گفتگوی تلویزیونی رییس جمهور با مردم را عامل افزایش امید مردم خواند و گفت: رییس جمهور صادقانه مشکلات و راهکارهای حل آن را برای مردم بیان کرده و امید و سرمایه اجتماعی را افزایش میدهد.
در مورد عوامل پنجگانه تورم و گرانی اظهار داشت: گرانی و تورم را نباید ناشی از اصلاحات اقتصادی و یا توزیع یارانه نقدی دانست، اصلاحات اقتصادی و توزیع یارانه نقدی در افزایش قیمت بخشی از کالاها تاثیر داشته است، با تامین برخی از کالاها در بازار شامل مرغ و لبنیات قیمت این کالاها سیر نزولی خود را آغاز کرد.
نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه باید ریشههای تورم بررسی شود، اظهار داشت: ریشه های تورم به عملکرد دولت قبل برمیگردد. چاپ پول، افزایش حجم نقدینگی از عوامل اصلی افزایش تورم است.
نایب رییس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با بیان اینکه در ابتدای هر سال با مشکل افزایش قیمتها رو به رو هستیم،گفت: افزایش ۵۷ درصدی حقوق کارگران عامل افزایش هزینه تولید و در نتیجه افزایش قیمت برخی از کالاها است.
وی نوسانات ارز و فضای روانی ناشی از جنگ اقتصادی را یکی از عوامل افزایش تورم در خرداد ماه خواند و گفت: خوشبختانه دولت به موقع برای مدیریت بازار ارز وارد شد و توطئه دشمنان برای کاهش ارزش پول ملی را خنثی کرد.
میرتاج الدینی با تاکید بر اینکه کشور با کمبود ارز مواجه نیست، اظهار داشت: پس از تصویب قطعنامه شورای حکام دشمنان تلاش کردند تحت تاثیر عوامل روانی قیمت ارز را افزایش دهند اما با تصمیم درست دولت مبنی بر عرضه ارز ناشی از صادرات با نرخ توافقی در صرافی ها، این مشکل حل شد.
نایب رییس کمیسیون امنیت ملی مجلس بدهی های تلمبار شده دولت قبل را یکی از عوامل افزایش تورم خواند و گفت: دولت سیزدهم ناچار است ماهانه ۱۲ هزار میلیارد تومان بدهی های دولت قبل را پرداخت کند متاسفانه دولت قبل بودجه کشور را پیشخور کرده بود.
میرتاج الدینی با تأکید بر لزوم نظارت دولت بر توزیع و پخش کالاها گفت: نظارت دولت در این بخش کامل نیست و بین دستگاهها ناهماهنگیهایی وجود دارد.
نظر شما