به گزارش ایرنا از ستاد مبارزه با موادمخدر؛ اسکندر مومنی روز شنبه در جشن نجات که با هدف صیانت از خانواده های بهبودیافتگان در مرکز شهید زیادیان برگزار شد؛ افزود: در دنیا سالانه، ۵۰۰ هزار نفر در اثر استفاده از موادمخدر فوت میکنند که ۱۰۰ هزار نفر از آنان مربوط به آمریکا هستند، در جمهوری اسلامی ایران نیز این رقم کمتر از یک درصد است.
وی اظهار داشت: ایران با همه ظرفیتهای موجود در کشور، برای نجات بشریت وارد شده است و اگر باقی کشورهای دنیا، همانند ایران عمل میکردند الان شرایطمان به گونه دیگری بود.
دبیرکل ستاد مبارزه باموادمخدر ادامه داد: جمهوری اسلامی ۴ هزار شهید و ۱۲ هزار جانباز در عرصه مبارزه با مواد مخدر تقدیم کرده و مبارزه بیامانی را در حوزه جلوگیری از ورود و قاچاق مواد مخدر و اقدامات خوبی را در حوزه درمان، صیانت و نگهداری از معتادان انجام داده است.
مومنی افزود: هیچ کشوری در دنیا همانند ایران نیست که تمام ظرفیتهای کشور پای کار آمده باشند تا این آسیب اجتماعی، ساماندهی شود، همچنین مقام معظم رهبری از مبارزه با موادمخدر به عنوان جهاد بزرگ تعبیر کردهاند و رییس جمهور نیز تاکید کردند که همه دستگاه ها در امر مبارزه با موادمخدر باید اهتمام ویژهای داشته باشند.
وی افزود: در تهران و ۱۰ استان دیگر مراکزی برای درمان، حرفهآموزی و اشتغال مددجویان در نظر گرفته شده است که اکنون در حال فعالیت هستند.
دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر با اشاره به تلاش سپاه پاسداران برای مقابله با شیوع اعتیاد اضافه کرد: در وظیفه ذاتی سپاه هیچ جایی اشاره نشده است که بتواند چنین موضوعاتی را اجرا کند اما این نهاد انقلابی به صورت جهادی پای کار آمده و نجات جان انسانها را در دستور کار خود قرار داده است.
وی در ادامه، بر توجه به مراحل سمزدایی، رواندرمان، حرفهآموزی، جامعهپذیری و اشتغال و صیانت برای تکمیل چرخه درمان تاکید کرد و گفت: این مراحل باید همسو با یکدیگر باشند تا شاهد خروج همه مددجویان از مرکز و عدم بازگشت آنها به این مراکز باشیم.
دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر با اشاره به تبیین رویکرد جدید ستاد برای درمان بیماران مبتلا به اعتیاد افزود: ما الگوی جدیدی را برای این موضوع در نظر گرفتهایم که در گام نخست سمزدایی در گام دوم درمان جسمی و روانی و سپس حرفهآموزی و در نهایت ارتباط با خانواده بیمار را برنامهریزی کردهایم که در گذشته ارتباط با خانواده حلقه مفقوده این درمان بود که امروز ما این موضوع را در دستور کار قرار دادهایم که اگر این حلقه کامل نباشد دچار نقص خواهیم بود.
مومنی اظهار داشت: امروز تمام دستگاهها اهتمام مقابله با اعتیاد را دارند و شاید ۸۰ درصد معتادان متجاهر در این مراکز ساماندهی شده باشند و امیدوارم با این جدیتی که در کشور هست، همه معتادان در این مراکز حاضر شده و تحت درمان قرار گیرند.
وی ادامه داد: موادمخدر پیچیده است و دشمن در کمین آحاد جامعه است، بنابراین باید با کمک هم برای مصونسازی مردم کشور تلاش کنیم.
تمام دستگاههای تهران برای رفع مشکلات معتادان پای کار آمدهاند
محسن منصوری استاندار تهران نیز گفت: مبارزه با مواد مخدر در شمول حاکمیت قرار دارد و اگر این موضوع رفع شود، بخش زیادی از مشکلات اجتماعی و امنیتی جامعه برطرف خواهد شد، اقدامات فاخر و خوبی در مرکز شهید زیادیان انجام شده اند که همگی بسیار ارزشمند و کارآمد هستند.
وی اظهار داشت: امروز در سطح استان تهران مصمم هستیم برخی مشکلات اجتماعی را به کلی حل کنیم و این امر، یک به یک در حال انجام است. یکی از مسائلی که در شمول حاکمیت قرار دارد، مبارزه با موادمخدر است. چنانچه این موضوع رفع شود، بخش زیادی از مشکلات اجتماعی و امنیتی جامعه برطرف شده است.
منصوری ادامه داد: موادمخدر آسیبی اجتماعی است و اقتصاد خانوادهها در این معضل اجتماعی، بسیار آسیب پذیر است. تمام دستگاههای استان تهران برای رفع حداقل چهره شهر از وجود معتادان متجاهر پای کار آمدهاند.
افزایش ظرفیت معتادان برای یک هزار و ۱۰۰ نفر
سردار حسن حسن زاده فرمانده سپاه محمد رسول الله (ص) نیز با بیان اینکه ۱۵۰۰ مددجو در مرکز شهید زیادیان هستند، گفت: امروز عملیات اجرایی رسمی مرحله سوم مرکز، بر زمین زده میشود و حداکثر ظرف ۶ ماه آینده، ظرفیت جدید یک هزار و ۱۰۰ نفری ایجاد خواهد شد.
وی اظهار داشت: برای ما توفیق حاصل شد که در مسیر مبارزه با موادمخدر به ویژه در موضوع «ایجاد و راهاندازی مرکز درمان، صیانت و اشتغال» قدمی برداریم، ۱۵۰۰ مددجو در مرکز شهید زیادیان هستند و امروز کلنگ رسمی فاز سه آن بر زمین زده خواهد شد تا حداکثر ظرف ۶ ماه آینده، ظرفیت جدید ۱۱۰۰ نفری ایجاد شود.
فرمانده سپاه محمد رسول الله (ص) ادامه داد: در این مرکز فعالیت های فرهنگی همچون اجرای گروه سرود ۸۰ نفری و تئاتر دنبال میشود. به نحوی که به مناسبتهای مختلف مددجویان، مسابقات فرهنگی و ورزشی دارند و حتی در قالب گروههای جهادی نیز فعالیتهای اجتماعی انجام میدهند.
حسن زاده با بیان اینکه برای این مرکز موضوع «صیانت از خانواده ها» بسیار مهم است گفت: احیا خانواده مددجو، مهمترین عامل پایداری بعد از درمان است، یکی از مشکلات در این مرکز، زمانبر بودن یافتن خانوادههای مددجویان است، زیرا بعضا تا یکسال و نیم زمان میبرد تا خانواده این افراد را پیدا کنیم؛ همچنین یکی دیگر از فعالیتهای این مرکز ایجاد کارگاههای حرفهآموزی است، به همین جهت اکنون بهدنبال گرفتن سفارشهای دوخت البسه نظامی توسط مددجویان این مرکز هستیم.
وی گفت: همیشه از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی به ما توصیه شده است که کارهای سخت و بر زمین مانده را انجام دهیم، به همین علت هدفگذاری ما این است که میزان پاک ماندن مددجویان را افزایش دهیم و این هم در بلند مدت شدنی است.
وی تصریح کرد: افرادی که خانوادههایشان پیدا شدهاند، بیشترین ماندگاری را درمان اعتیاد دارند.
نظر شما