به گزارش روز شنبه ایرنا از روابط عمومی استانداری خراسان جنوبی، جواد قناعت در دیدار با معاون نظارت بر بهرهبرداری شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور و هیات همراه اظهار داشت: با توجه به اقلیم استان و این موضوع که متاسفانه، خشکسالی ۹۰ درصد استان را متاثر ساخته، مسئله آب برای ما بسیار حیاتی است.
وی بیان کرد: خشکسالیهای چندین ساله، سبب شده که ۴۳۰ روستای استان با تانکر آبرسانی شوند.
استاندار خراسان جنوبی به اقدامات انجام شده در راستای اجرای طرح آبرسانی به بیرجند و طبس، اشاره کرد و گفت: تسریع در روند عملیات اجرایی فاضلاب شهرهای بیرجند، سربیشه، فردوس، خوسف و قاین مورد تاکید است.
قناعت با اشاره به مذاکرات استان با قرارگاه محرومیتزدایی امام حسن مجتبی(ع)، اظهار داشت: مقرر شده برای استفاده از ظرفیت این قرارگاه در راستای آبرسانی به روستاها، یک نقشه راه ترسیم شود.
وی با اعلام حمایت و پشتیبانی استان از طرحهای آبرسانی، اظهار امیدواری کرد: با اجرای این طرحها، شاهد کاهش هدررفت آب از شبکه توزیع و نیز رفع مشکل کم آبی در استان و به ویژه در مناطق روستایی خواهیم بود.
علیرضا عباسزاده، معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی نیز در این دیدار با اشاره به بازدیدهای نمایندگان وزارت نیرو از طرحهای آبرسانی استان، گفت: امیدواریم با تدبیر وزارت نیرو در تزریق اعتبارات ویژه به پروژههای آبرسانی استان، مجموعه اولویتهای این حوزه در سال ۱۴۰۱ با موفقیت پیش برود.
نماینده مردم شهرستانهای فردوس، طبس، بشرویه و سرایان در مجلس شورای اسلامی هم حل مشکل آب استان را منوط به تدوین و ترسیم یک نقشه راه دانست و گفت: با استفاده از این نقشه راه میتوان از همکاری و همراهی ظرفیتهای دولتی، بخشهای جهادی و خیرین در رفع مشکل کم آبی استان بهره برد.
حجت الاسلام مجید نصیرایی تصریح کرد: یکی از مهمترین کارهایی که با قید فوریت باید در استان انجام شود، اصلاح شبکههای فرسوده است که حداقل ۳۰ درصد آب تولیدی استان را هدر میدهد.
وی همچنین بر برنامهریزی در زمینه استفاده مطلوب از آبهای غیرمتعارف استان نیز تاکید کرد.
معاون نظارت بر بهرهبرداری شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور نیز با تاکید بر نگاه ویژه وزارتخانه بر مدیریت منابع موجود، گفت: با برنامه ریزیهایی که صورت گرفته تابستان را بدون مشکل قطعی آب پشت سر خواهیم گذاشت.
هاشم امینی با بیان اینکه خراسان جنوبی، استانی کم آب و دارای تنش آبی است، اظهار داشت: با عنایت به اینکه پروژههای شرکت آب و فاضلاب در این استان فعال است لذا با این نگاه که روند اجرای طرحها شتاب بگیرد و کار تعطیل نشود، اعتبارات ویژهای به این پروژهها تزریق خواهد شد.
وی با قول مساعد تزریق اعتبار به طرح آبرسانی به بیرجند از مختاران، متذکر شد: سعی بر این است که این پروژه تا اواخر سال جاری و یا اوایل سال ۱۴۰۲ و قبل از شروع پیک مصرف سال آینده به بهرهبرداری برسد.
امینی عنوان کرد: برای اجرای طرح آبرسانی به طبس هم از سه محل برنامهریزی شده و طی همین هفته در نشستی با حضور فرماندار و شورای شهر برای رفع مشکل روستاهای عرب آباد، دهنو و هم برنامهریزی خواهد شد.
وی هدررفت آب را از مشکلات جدی استان عنوان کرد و گفت: برای هدررفت آب و استفاده از پساب فاضلاب با استفاده از ظرفیت سرمایه گذار بخش خصوصی هم برنامههایی داریم که به زودی طی بخشنامه وزارت نیرو، عملیاتی خواهد شد.
معاون نظارت بر بهرهبرداری شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور تصریح کرد: انتظار ما این است که با توجه به محدودیتهای موجود، استان از محل اعتبارات تملک دارایی به موضوع هدررفت آب و اصلاح شبکه کمک کند.
امینی با اشاره به دغدغه استان در زمینه آبرسانی سیار، اظهار داشت: چهار دستگاه تانکر آبرسان به عنوان سهمیه خراسان جنوبی لحاظ شده است.
نظر شما