خانه‌دار شدن مردم گچساران؛ خیلی دور، خیلی نزدیک

گچساران - ایرنا - شهروندان کم درآمد شهرستان گچساران در جنوب کهگیلویه و بویراحمد با وجود در حال اجرا بودن طرح های احیا بافت های فرسوده و نهضت ملی مسکن امیدوار به خانه شدن هستند اما بالا بودن قیمت مصالح ساختمانی و ناتوانی برخی افراد برای تامین سهم آورده طرح نهضت ملی مسکن باعث ناامیدی مردم شده است.

از آنجا که افزون بر خانه دار شدن افراد کم درآمد رونق بخش مسکن می تواند باعث درآمدزایی برای دانش آموخته های حوزه ساخت وساز،کارگاه های تولیدی و فروش مصالح ساختمانی و کارگران شود برنامه ریزی برای کمک به اقشار افراد کم درآمد به منظور احداث سرپناه مناسب میتواند تحولی چشمگیر در زندگی مردم ایجاد کند.

استفاده از تسهیلات بانکی و حمایت های دولت برای احداث خانه های ایمن از حمایت های خوب دولت است که در صورت رفع نواقص آن شهروندان را از پرداخت هزینه های سرسام آور اجاره بها راحت می کند.

طرح ملی نهضت مسکن با پرداخت نیمی از بهای خانه برای افراد کم درآمد و در نظرگرفتن  کمک های دولت به منظور پرداخت تسهیلات بانکی چهاردرصدی برای اقشار کم درآمد خیلی از ایرانی ها و شهروندان اجاره نشین گچسارانی را امیدوار به خانه شدن کرده است اما برخی از خانواده ها قادر یه تامین سهم آورده نیستند و این باعث شده برخی شهروندان خواستار حمایت دولت برای تامین هزینه های مذکور شوند.

گچساران که تجربه رونق ساخت و ساز مسکن در قالب احیای بافت فرسوده در سال های اخیر را داشته با اختصاص ۵۸ درصد از واحدهای مسکونی که قرار است در فاز اول طرح نهضت ملی مسکن عملیات اجرایی آن آغاز شود شهرستان پیشتاز در کهگیلویه و بویراحمد است.

در مرحله نخست احداث واحدهای مسکونی طرح نهضت ملی مسکن قرار است احداث ۳۲۰ واحد مسکونی در شهر یاسوج،۷۰۰ واحد مسکونی در شهر دهدشت و یکهزار و۷۳۴ خانه نیز در شهر دوگنبدان پیش بینی شده است.

تلاش برای استفاده از ظرفیت های قانونی

فرماندار گچساران می گوید: تلاش می شود از همه ظرفیت های قانونی به منظور صاحب خانه شدن افراد کم درآمد در طرح نهضت ملی این شهرستان استفاده شود.

روان بخش دیهیم خوب افزود:رایزنی های لازم با مسوولان متولی برای کمک به تامین سهم آورده متقاضیان طرح ملی نهضت مسکن گچساران در حال انجام است.

وی بیان کرد: دستگاه های اجرایی این شهرستان با توجه به تجربیات طرح های مسکن دولتی قبلی بسیج می شود تا مجتمع های مسکونی کم نقصی برای شهروندان احداث شود.

دیهیم خوب افزود: براساس طرح نهضت ملی در یک برنامه چهارساله قرار است متقاضیان دارای شرایط از تسهیلات ویژه ای برای خانه دار شدن بهره مند شوند.

انجام مراحل مقدماتی آغاز عملیات اجرایی

رییس اداره راه و شهرسازی گچساران گفت:۱۴ پیمانکار پس از انجام مقدماتی قانونی برای احداث خانه های طرح نهضت ملی مسکن در این شهرستان انتخاب شده و به زودی عملیات اجرایی یکهزار و ۷۶۰ واحد مسکونی در این شهرستان آغاز می شود.

سعید کردلو عنوان کرد: هر یک از واحدهای مسکونی طرح نهضت ملی مسکن در فضایی به مساحت ۱۲۰ متر احداث می شود که این واحدهای مسکونی در چهار سایت به مساحت ۱۶ هکتار  به صورت مجتمع های ۱۲ و ۱۶ واحدی پیش بینی شده است.

وی بیان کرد: خانه های طرح نهضت ملی مسکن در مناطقی مانند خنگ بنار،کارکنان، جاده پازنان و ضلع شمالی مسکن احداث می شود که براساس برآوردهای اولیه هر واحد مسکونی با ۶۰۰ میلیون تومان ساخته می شود که ۳۰۰ میلیون تومان از این میزان آورده افراد است.

کردلو تاکید کرد: ۳۰۰ میلیون تومان تسهیلات بانکی نیز برای ساخت هر واحد مسکونی پیش بینی شده که سود آن بر اساس دهک خانوارها  بین چهار تا ۱۸در صد است.

وی با اشاره به اهمیت نظارت اصولی بر ساخت و ساز این واحدهای مسکونی تاکید کرد: تیم های سه نفره متشکل از مهندسازان با تجربه کار نظارت بر احداث خانه های طرح مذکور را به عهده دارند.

رییس اداره راه و شهرسازی گچساران با یادآوری پیش گردش مالی یکهزار میلیارد تومانی در طرح نهضت ملی مسکن این شهرستان ابرازامیدواری کرد که رونق ساخت وساز از قبل این طرح بتواند نقش مهمی در وضعیت معیشتی و اشتغال مردم نیز داشته باشد.

اقدام های انجام شده

مدیرکل راه و شهرسازی کهگیلویه و بویراحمد گفت: متقاضیان طرح نهضت ملی مسکن در شهرستان گچساران تاکنون ۴۳۸میلیارد و ۱۱۸ میلیون ریال سهم آورده برای احداث خانه های خود پرداخت کرده اند.

محمد راستا اظهار داشت:از این میزان سهم آورده متقاضیان طرح نهضت ملی مسکن در گچساران تاکنون ۴۳۳ میلیارد و ۱۵۹ میلیون آن از سوی متولیان احداث مسکن طرح مذکور برداشت و هزینه شده است.

وی بیان کرد: تاکنون ۲هزار و ۳۹۹ نفر از متقاضیان طرح نهضت ملی مسکن در این شهرستان افتتاح حساب  کرده اند.

مدیرکل راه و شهرسازی کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد:به ۴۱۰ نفر از متقاضیان این طرح در این شهرستان که سهم آورده خود را پرداخت کرده اند پروژه تخصیص یافته است.

راستا اظهار داشت:۱۱ هزار و ۶۴۷ گچسارانی برای استفاده از طرح نهضت ملی مسکن نام نویسی کرده اند.

وی تاکید کرد: سبز بودن فرم «ج» متقاضی به این معنا که از ابتدای انقلاب تاکنون از امکانات دولتی یا یارانه‌ای بخش مسکن و زمین و وام مسکن استفاده نکرده باشد ، متأهل یا سرپرست خانوار بودن و داشتن سابقه حداقل پنج سال سکونت در شهر مورد تقاضا و نداشتن مالکیت خصوصی املاک یا مسکن از جمله شروط اولیه ثبت نام در این طرح است.

وی عنوان کرد: این تسهیلات با ۲ سال دوره تنفس پرداخت می شود.

چه خبر از طرح احیای بافت های فرسوده

شماری از شهروندان شهرستان ۱۲۶ هزار نفری گچساران که واحدهای مسکونی آنان در بافت های فرسوده، ناایمن وغیراستاندارد قرار دارد در سال های اخیر با عملیاتی شدن طرح احیای بافت خانه هایشان را نوسازی کردند اما با افزایش بهای مصالح ساختمانی واحد های مسکونی تعدادی از شهروندان نیمه تمام مانده است به همین دلیل از خانه دار شدن مایوس شده اند.

این شهروندان با یادآوری  اینکه تسهیلات بانکی بازسازی خانه های بافت فرسوده در چند سال پیش ۵۰ میلیون تومان بوده و اکنون با وجود افزایش چند برابری مصالح ساختمانی همچنان ۵۰ میلیون تومان است خواستار افزایش تسهیلات بانکی این طرح هستند.

یکی از شهروندان گچسارانی که در حال  ساخت خانه در بافت فرسوده شهر دوگنبدان است می گوید که هربار برای خرید مصالح ساختمانی مراجعه می کند قیمت ها افزایش چشمگیر یافته و به همین قادر نیست خانه نیمه تمام خود را تکمیل کنند.

محمد الهی با اشاره به اینکه چند ماه است که احداث خانه اش به دلیل گرانی مصالح ساختمانی و نداشتن پول متوقف است تاکید کرد:به دلیل تخریب خانه اش هزینه های سنگین اجاره مسکن هم به مخارج زندگیش اضافه شده است.

این شهروند با بیان اینکه افرادی که از طرح احیای بافت فرسوده استفاده می کنند  عمدتا کم درآمد هستند اظهار داشت: چند سال پیش مصالح ارزان قیمت برای نوسازی خانه های بافت های فرسوده شهر دوگنبدان اختصاص داشت اما هم اکنون خبری از این حمایت ها نیست.

افزایش تسهیلات احیای بافت فرسوده در حال اقدام

رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گچساران گفت:میزان تسهیلات بانکی نوسازی بافت های فرسوده قرار است از ۵۰ میلیون تومان به ۲۰۰ میلیون تومان افزایش یابد.

محمد علی راغ پور با یادآوری افزایش مصالح ساختمانی اظهار داشت: افزایش میزان تسهیلات بانکی این طرح ضرورتی  برای تکمیل خانه های در حال احداث و نوسازی دیگر واحدهای مسکونی ناایمن است.

وی عنوان کرد:یکهزار و ۲۲۰ میلیارد ریال تسهیلات بانکی ارزان قیمت و بلاعوض از سال ۱۳۹۴ تاکنون برای احیای بافت فرسوده شهر دوگنبدان، مرکز این شهرستان پرداخت شده است.

محمدمراد راغ پور اظهار داشت: یکهزار میلیارد ریال اعتبار در قالب تسهیلات بانکی ارزان قیمت و ۲۲۰ میلیارد ریال به صورت بلاعوض برای احیای بافت فرسوده شهر دوگنبدان هزینه شده است.

وی بیان کرد: این میزان تسهیلات برای نوسازی ۲ هزار و ۲۰۰ واحد مسکونی  در بافت فرسوده دوگنبدان پرداخت شده است.

راغ پور اظهار داشت: سه هزار واحد مسکونی در محله مسکونی بافت فرسوده دوگنبدان در قالب طرح احیای بافت فرسوده باید نوسازی شود.

وی ابراز کرد: برای ساخت هر واحد مسکونی ۵۰۰ میلیون ریال وام بانکی ارزان قیمت و ۲۱۰میلیون ریال تسهیلات بلاعوض پرداخت می شود.

وی تصریح کرد: تسهیلات بانکی با سه سال دوره تنفس، پنج درصد کارمزد و ۱۲ سال دوره بازپرداخت پرداخت شده است.

راغ پور اظهار داشت: جمع آوری انشعاب‌های برق، آب و گاز، تخفیف در پروانه‌های ساختمانی و ضمانت زنجیره‌ای از دیگر مشوق های ارائه شده برای احیای بافت فرسوده شهر دوگنبدان است.

بافت فرسوده دوگنبدان در زمینی به میزان ۱۶۴ هکتار در هشت محله این شهر واقع شده و در  این محلات بیش از ۲۵هزار خانوار سکونت دارند.

طرح بازآفرینی بافت فرسوده شهر دوگنبدان هم اکنون در محله های لبنان , رادک , سادات، کیامرثی و سعدی در دست اجرا ست.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha