به گزارش روز یکشنبه ایرنا، با گذشت پنج روز از وقوع زلزله ۶.۱ ریشتری که بامداد چهارشنبه در مناطق ولایتهای «پکتیکا» و «خوست» واقع در شرق افغانستان به وقوع پیوست می گذرد و تا کنون بیش از هزار کشته و ۲ هزار مجروح به جا گذاشته است. این درحالی است که مقامهای دولت طالبان هشدار دادند شمار تلفات و مجروحان ممکن است افزایش پیدا کند.
«عبدالقهار بلخی» سخنگوی وزیر امورخارجه دولت سرپرست طالبان در گفتگو با تارنمای «صدای آمریکا» VOA گفت زلزلهزدگان نیاز فوری به غذا، آب آشامیدنی، دارو، تیمهای پزشکی سیار، لباس گرم و سرپناه دارند.
وی افزود: «اما ضروریتر از همه این اقدامات، این است که آمریکا به برخورد بیتفاوت و بی احساس خود در برابر زندگی مردم افغانستان با برداشتن تحریمهای ظالمانه آن هم در چنین شرایط دشواری پایان دهد و داراییهای مردم افغانستان را به آنها بازگرداند. تنها در چنین شرایطی است که مردم افغانستان می توانند پس از ۲ دهه اشغال و جنگ با این آخرین حادثه طبیعی مواجه شوند و زندگیهای ویرانشده خود را از نو بسازند.»
«عبدالقهار بلخی» بار دیگر در این مصاحبه تاکید کرد، مردم و سازمانهای امدادرسانی که می خواهند زندگی ویران شده این مردم را بازسازی کنند نمی توانند کمکهای مالی خود را ارسال کنند. این شرایط ظالمانه باید به سرعت پایان بپذیرد.
او همچنین در پایان سخنانش گفت، دولت موقت طالبان پس از وقوع زلزله مرگبار به سرعت چندین بالگرد برای عملیات امداد و نجات به زلزله زده ها اعزام کرد، اما به تعداد بیشتری بالگرد برای کمک رسانی و اعزام تیم های امداد و نجات به آن مناطق نیاز است. وی بار دیگر تاکید کرد بیشتر هواپیماهای افغانستان یا از کارافتاده اند و یا از زمان به قدرت رسیدن طالبان در ماه اوت سال گذشته به پشتوانه آمریکا در کشورهای دیگر نگهداری می شوند.
براساس گزارشدفتر سازمان ملل متحد، سازمانهای جهانی از جمله "برنامه غذای جهانی سازمان ملل متحد" با اعلام ارسال ۱۸ کامیون مواد غذایی، "سازمان بهداشت جهانی" با ارسال ۱۰ تُن دارو و تجهیزات پزشکی ضروری و "کمیسریای عالی پناهجویان سازمان ملل متحد" با ارسال محمولههای ضروری مانند پتو و چادر در تلاشند تا از زلزلهزدگان افغان پشتیبانی کنند اما این روند به آهستگی و با چالشهای بسیاری مواجه است.
در همین حال، خبرگزاری صدای افغان (آوا) اعلام کرد جمهوری اسلامی ایران پیشتاز ارسال کمک های بشردوستانه برای زلزله زدگان افغانستان بوده است و دیروز نیز چهارمین محموله کمکهای ایران توسط یک فروند هواپیمای ترابری نظامی، در فرودگاه منطقه «خوست» افغانستان فرود آمد.
از زمان به قدرت رسیدن طالبان در ماه اوت سال گذشته در افغانستان، آمریکا تحریمهای سنگینی را علیه این کشور اعمال کرد که همواره باوجود هشدارها درباره بحران انسانی در این کشور مانعی برای هرگونه کمکرسانی بوده و هست.
نظر شما