مهدی شجاعیمهر روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: هر سال پس از زمان برداشت محصول گندم و جو، برخی از کشاورزان برای سرعت بخشیدن به آماده شدن زمین برای کشت دوم، به آتش زدن باقیمانده کاه و کلش در مزارع خود اقدام میکنند که این کار علاوه بر اثرات مخرب زیست محیطی، موجب بروز آتشسوزی در مزارع اطراف حتی با فاصله زیاد میشود.
وی افزود: از زمان برداشت محصول گندم و جو در مزارع ورامین، سازمان آتش نشانی آگاهیهای لازم را از طریق بخشداریها، دهیاریها و جهاد کشاورزی به کشاورزان ارائه کرده ولی همچنان برخی از افراد نسبت به این کار اقدام میکنند غافل از این که دود این آتش به چشم دیگر کشاورزان نیز میرود.
شجاعیمهر خاطرنشان کرد: در زمان آتش زدن بقایای کاه و کلش، آتش به راحتی با باد به مزارع مجاور و درختان اطراف مزارع سرایت میکند که این امر میتواند خسارات زیادی را وارد کند.
این مسئول ادامه داد: هفته گذشته یک دستگاه کامیون حاوی بستههای کاه وقتی از کنار یکی از مزارع در حال سوختن بقایای کاه و کلش عبور میکرد، بر اثر وارد شدن یک تکه آتش کوچک بر روی بار، به طورکامل در آتش سوخت.
مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری ورامین از کشاورزان خواست تا ضمن رعایت نکات ایمنی، به نکات ارائه شده از سوی کارشناسان کشاورزی عمل کرده و به صورت علمی کاه و کلش باقیمانده در مزارع خود را امحا کنند.
آتش زدن زمین موجب کاهش شدید سطح حاصلخیزی خاک میشود
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی استان تهران نیز در این رابطه به خبرنگار ایرنا گفت: برخی از کشاورزان منطقه بر خلاف اطلاع رسانی گسترده دستگاههای مربوطه از جمله جهاد کشاورزی و محیط زیست، اقدام به آتش زدن بقایای گیاهی نظیر گندم، جو و کلزا میکنند که با این کار به کشاورزی و محیط زیست منطقه خسارت وارد می شود.
عباس صلاحی اردکانی افزود: این اقدام کشاورزان نه تنها موجب کاهش شدید سطح حاصلخیری خاک، کاهش منابع مواد آلی خاک، تشدید روند فرسایش خاک زراعی، افزایش شدت فقر مواد و عناصرغذایی خاک و از بین رفتن میکروارگانیسم های مفید خاک میشود، بلکه اثرات مخرب این عمل بر سلامت محیط زیست و افزایش سطح آلودگی هوا اثر مستقیم دارد.
وی اظهار داشت: آتش زدن باقیمانده گیاهی مزارع، خلاف ماده ۴۵ قانون حفظ و احیا منابع طبیعی است که در آن آتش زدن نباتات در مزارع بدون اجازه و نظارت مأموران مربوطه ممنوع گردیده است و نیز خلاف قانون هوای پاک مصوب مرداد ماه سال ۱۳۹۶ است و تخطی از آن پیگرد قضائی به همراه دارد.
ورامین با بیش از ۳۰۰ هزار نفر جمعیت در ۳۵ کیلومتری جنوبشرق تهران واقع شده است.
امسال بیش از ۲۲ هزار هکتار از اراضی زراعی ورامین زیر کشت گندم، جو و کلزا رفته است.
کشاورزان از آتش زدن بقایای کاه و کلش گندم و جو در مزارع خودداری کنند
۵ تیر ۱۴۰۱، ۱۶:۰۷
کد خبر:
84802546
ورامین - ایرنا - مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری ورامین گفت: کشاورزان از آتش زدن بقایای کاه و کلش گندم و جو در مزارع خودداری کنند، زیرا این محصولات علاوه بر اثرات مخرب زیست محیطی، موجب بروز آتشسوزی در مزارع اطراف نیز میشود.
نظر شما