به گزارش خبرنگار ایرنا، عبدالله بحرالعلومی روز دوشنبه در نشست هماندیشی با اصحاب رسانه و مطبوعات اظهار کرد: سایر استانها از ظرفیت پیوست فرهنگی بیشتر استفاده میکنند و برای مثال در استانهای همجوار از این محل ۲ پردیس سینمایی راهاندازی شده است، در حالی که اردبیل با وجود ۲ سینمای قدیمی چندان رغبتی برای تماشاگران ایجاد نکرده است.
وی افزود: بخشی از مشکلات موجود در حوزه رسانه محدود به استان اردبیل نمیباشد و در سایر نقاط کشور نیز وجود دارد و البته برخی بخشنامهها، مقررات و چارچوبها نیز جا نیفتاده و به طور کامل رعایت نمیشود که اگرچه همه آنها خالی از ایراد هم نیست، اما به هر روی پیگیری لازم از مراجع ذیربط صورت خواهد گرفت.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل اظهار کرد: نشریات در دنیا با مشکل مواجه شدهاند و تحولاتی که در فناوریها اتفاق افتاده، موجب شده است که رغبت به نشریات مکتوب کاهش یابد و این رسانهها جای خود را به رسانههای الکترونیکی دادهاند.
وی اضافه کرد: بعضی رویدادها و تحولها متاسفانه زمینهساز بروز برخی دشواریها نیز شده است که باید با در نظر گرفتن شرایط و همفکری برای کاهش تبعات آنها دست به دست هم دهیم.
بحرالعلومی تاکید کرد: اصحاب رسانه به عنوان قشری مطالبهگر باید مسائل را تا رسیدن به نتیجه تعقیب کنند و از محقق نشدن آنها دلسرد نشوند؛ امروز مشکلات مختلف از جمله افسردگی به این قشر هم تسری یافته که باید در حد توان رسیدگی و برطرف شود.
وی فعالیت صندوق اعتبای هنر را یادآور شد و با اشاره به لزوم ایجاد ساز و کار مشابهی برای اهالی رسانه و فعالان قرآنی ادامه داد: اهالی رسانه با در نظر گرفتن مقتضیات باید تمهیداتی برای توزیع و فروش در نظر بگیرند و دستگاهها نیز ملزم به حمایت از آنها شوند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل بیان کرد: با وجود کاهش شمار نشریات، باید فعالیتها در فضای مجازی تقویت شود در کنار آن ارتقای سواد رسانهای و آموزشهای مرتبط برای فعالیت در حوزه نشریات الکترونیکی هم مورد توجه بیشتر قرار بگیرد.
وی همچنین برای پیگیری مطالبات مرتبط با مسکن خبرنگاران قول مساعد داد و گفت: در این میان باید نقش خانه مطبوعات نیز برجسته باشد و با کمک آنها مشکلات به مراجع بالاتر انعکاس یابد و پیگیری شود.
سطح پایین تخصیص یارانه مطبوعات، نحوه توزیع آگهیها، پرداخت نشدن هزینه آگهی رپورتاژها، تامین نشدن هزینههای چاپ، توزیع و اجاره دفتر نشریات، پالایش فعالان رسانهای و اعضای خانه مطبوعات، مشکلات بیمهای و پیگیری تامین مسکن خبرنگاران از محل طرح ملی مسکن از جمله مطالباتی بود که اصحاب رسانه و مطبوعات استان اردبیل در این نشست مطرح کردند.
بنابر آمار معاونت مطبوعاتی ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل، مجموع نشریات دارای مجوز این استان به ۲۲۰ مورد میرسد که ۱۲۹ نشریه چاپی شامل یک روزنامه محلی، یک روزنامه سراسری، ۱۷ هفتهنامه، ۳۵ دوهفتهنامه، ۴۹ ماهنامه، سه دوماهنامه، ۲۱ فصلنامه، ۲ دوفصلنامه است.
همچنین ۶۰ پایگاه خبری و ۳۱ پایگاه الکترونیک غیر برخط شامل سه هفتهنامه، پنج ماهنامه، ۲۱ فصلنامه و ۲ دوفصلنامه در این استان تا کنون مجوز فعالیت دریافت کردهاند که البته همگی آنها فعالیت منظم و مستمر ندارند.
نظر شما