محمد اسدی روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در این مدت ۱.۵ میلیون مترمربع مکانهای نگهداری دام در استان سمپاشی و ضدعفونی شده است و توزیع سم رایگان برای سمپاشی سایر اماکن دامی نیز در دستور کار دامپزشکی قرار دارد.
وی با اشاره به ابتلای یکی از دامداران استان به این بیماری اظهار داشت:تاکنون کانون شیوع در استان شناسایی نشده و فرد مبتلا به این ویروس در استانهای همجوار به کار دامداری مشغول بود.
مدیرکل دامپزشکی چهارمحال و بختیاری به فعالیت ۱۰ گروه دامپزشکی برای نظارت بر سمپاشی در اماکن دامی در سطح استان اشاره کرد و گفت: ایمنسازی و ضدعفونی کردن اماکن دامی، تهیه و توزیع سم و محلول ضدعفونیکننده و ارائه آموزش به افراد مختلف در این مدت برای مقابله با تب کریمه کنگو در دستور کار قرار دارد.
اسدی افزود: تب خونریزی دهنده کریمه کنگو از جمله بیماریهای ویروسی مشترک انسان و دام است که از طریق کنهها از بدن دام آلوده به سایر دامها و یا از طریق گزش، له کردن کنه با دست، تماس با خون، ترشحات خونی و گوشت دام آلوده منتقل میشود.
وی از مردم خواست تا در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی در فرآوردههای خام دامی نظیر مرغ، گوشت قرمز، ماهی و تخم مرغ، مراتب را با نزدیکترین شبکه دامپزشکی استان در میان گذاشته یا از طریق شماره تلفنهای ۱۵۱۲ در سراسر استان موارد تخلف را به اطلاع بازرسان دامپزشکی استان برسانند.
به گزارش ایرنا، هماکنون هشت کشتارگاه سنتی و ۲ کشتارگاه صنعتی در استان فعال است .
استان چهارمحال و بختیاری با داشتن بیش از ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار دام سبک و سنگین عشایری ، سنتی و صنعتی به عنوان یکی از قطبهای دامپروری کشور محسوب میشود.
بیماری تب کریمه کنگو(CCHF)، اولین بار در سال ۱۳۷۸ به طور رسمی و قطعی در کشور تایید و شناسایی شد. از جمله روشهای انتقال ویروس CCHF را میتوان به گزش انسان توسط کنه آلوده، تماس انسان با ترشحات و خون حیوان آلوده و تماس فردی با بیمار مبتلا به تب کریمه کنگو برشمرد.
نظر شما