«قاسم مطلبی» روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: ارزش وزنی کالاهای صادر شده ۴۷۶ میلیون و ۶۶۴ هزار و ۵۶۱ تن است که در قالب هشت هزار و ۱۰۵ اظهار نامه انجام شده است.
وی اظهار داشت: عمده کالاهای صادر شده از این مرز رسمی به عراق میوه و تره بار، کاشی و میلگرد بوده است.
مدیرکل گمرک مرز رسمی پرویزخان در ادامه گفت: تلاش مجموعه گمرک و کارکنان این نهاد، روانسازی صادرات و افزایش آن در مرز رسمی پرویزخان است.
مطلبی ادامه داد: مرز رسمی پرویزخان از فعال ترین مرزهای کشور برای صادرات کالاهای غیرنفتی است و سالیانه حجم زیادی کالا از این مرز به عراق صادر میشود.
مدیرکل مرز رسمی پرویزخان شهرستان قصرشیرین اضافه کرد: با توجه به قرابت فرهنگی بین استان مرزی کرمانشاه با استان های اقلیم کردستان عراق و آداب و رسوم و زبان کُردی و اشتراکات دینی، کشور عراق بهترین بازار برای فروش کالاهای ایرانی است.
مطلبی افزود: مرزهای پرویزخان، خسروی، سومار، شیخ صالح، شوشمی، تیله کوه و سازان مرزهای استان کرمانشاه با عراق هستند که از میان این مرزها، پرویزخان به دلیل اهمیت آن و حجم بالای صادرات غیرنفتی همواره پررونق ترین مرز برای مبادلات تجاری و مرزی بوده و این مرز خواب ندارد.
کرمانشاه ۲ مرز رسمی و ۵ بازارچه مرزی دارد
استان کرمانشاه در مجموع ۳۷۱ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق دارد و در امتداد این مرز ۲ مرز رسمی و پنج بازارچه مرسی فعال است و سالانه بیش از سه میلیارد دلار کالا از این مرزها به خارج از کشور صادر میشود.
شهرستان مرزی قصرشیرین با بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت در غرب کرمانشاه، با عراق ۱۸۶ کیلومتر مرز دارد که در امتداد این مرز، ۲ معبر رسمی پرویزخان و خسروی قرار دارد که مبادلات اقتصادی، تجاری و صادرات کالا به اقلیم کردستان و حکومت مرکزی عراق از این ۲ مرز انجام میشود.
مرز رسمی پرویزخان قطب اقتصادی غرب کشور و از مرزهای فعال است و ۴۵ درصد صادرات کالاهای غیر نفتی از کشورمان به کشور عراق از طریق این مرز صورت میگیرد.
هم اکنون عمده کالاهای صادراتی از مرز رسمی پرویزخان قصرشیرین با مناطق کردنشین عراق به ویژه شهرهای کلار، سلیمانیه، موصل، خانقین و کرکوک در بخش مرکزی این کشور انجام میشود.
مرز خسروی در ۲۰ کیلومتری قصرشیرین دارای بزرگترین پایانه زمینی بین المللی خاورمیانه است.
نظر شما