به گزارش ایرنا، محمد صادق معتمدیان عصر سهشنبه در آیین گرامیداشت سالگرد بمباران شیمیایی شهرستان مرزی سردشت اظهار کرد: یکی از رویکردهای مهم بنیاد شهید و امور ایثارگران استان پیگیری وضعیت مصدومان شیمیایی است که به عنوان یک دغدغه مهم مردم این خطه مورد توجه قرار خواهد گرفت.
وی با بیان اینکه تاکنون یک هزار و ۵۰۰ نفر مردم این شهرستان به عنوان مصدوم شیمیایی تحت پوشش بنیاد شهید و امور ایثارگران قرار گرفتهاند، گفت: مطالبه ها و اعتراض مردم سردشت در زمینه تشکیل کمیسیون های پزشکی به طور حتم به استحضار بنیاد شهید خواهد رسید تا صورت به ویژه رسیدگی شود.
استاندار آذربایجان غربی تاکید کرد: برای تامین کمبودهای پزشکی نیز از امکانات دانشگاه علوم پزشکی استان برای تجهیز کلینیک مصدومان شیمیایی و رسیدگی به وضعیت درمانی آنها بهره گرفته خواهد شد.
معتمدیان با اشاره به سفرهای شهرستانی مسوولان استان نیز گفت: در سفر به این شهرستان نیز مسایل و مشکلات آن به همراه پتانسیلها و ظرفیتها و مطالبات مردم و مسایل معیشتی و اشتغال مورد رسیدگی قرار گرفت که منتج به تدوین ۸۱ مصوبه شد که ابلاغ و در حال پیگیری است.
وی با بیان اینکه در استانداری دبیرخانه پیگیری مصوبات سفر دایر شده است تا مصوبات شهرستانی عملیاتی و اجرایی شود، اضافه کرد: با اجرایی شدن این مصوبه ها و تکمیل پروژههای نیمه تمام شاخصهای این شهرستان بویژه در بحث گازرسانی ارتقا یافته و بزودی شاهد رفع محرومیت از چهره این شهرستان خواهیم بود.
استاندار آذربایجان غربی افزود: یکی از دغدغههای مهم این شهرستان فضای آموزشی است که ۱۰۰ کلاس درس در این راستا در این شهرستان در حال احداث است.
اعتبارات خوبی در سفر رییس جمهوری برای سردشت تصویب شد
معتمدیان با اشاره به سفر استانی رییس جمهور به آذربایجان غربی نیز گفت: با توجه به تاکیدات رییس جمهور برای توازن منطقه ای در سفرهای استانی، اعتبارات خوبی به استان اختصاص یافت که بخشی از آن نیز مربوط به سردشت است.
وی با بیان اینکه استان ما از استان های با پتانسیل کشور محسوب می شود، یادآور شد: شهرستان سردشت از ظرفیتهای بسیار خوبی در حوزه تجارت برخوردار است که با توجه به اینکه یکی از سیاستهای رییس جمهور توجه به معیشت مرزنشینان است از اینرو تلاش میشود تا از فرصتهای مرزی بودن این منطقه نهایت استفاده را کرد.
مرزنشینان سردشت امنیت مثال زدنی را در استان رقم زده اند
استاندار آذربایجان غربی در بخش دیگری از سخنان خود اضافه کرد: مرزنشینان این شهرستان در کنار نیروهای مسلح امنیت مثال زدنی را در تامین امنیت مرزها بوجود آوردهاند.
وی افزود: توجه به مرز کیله از دیگر اقداماتی است که در صورتی که دولت عراق آن را به عنوان مرز رسمی قبول کند می تواند موجب شکوفایی این شهرستان مرزی شود که در این راستا اعتباراتی برای ایجاد زیرساخت های عمرانی در این مرز اختصاص خواهد یافت.
پیش از سخنان معتمدیان پیام ایشان نیز که به مناسبت سالگرد بمباران شیمیایی سردشت صادر شده بود، قرائت شد.
به گزارش ایرنا، رژیم بعث عراق در هفتم تیر ۱۳۶۶ با استفاده از بمبهای شیمیایی چهار نقطه پرازدحام سردشت را بمباران کرد که در این حمله ناجوانمردانه ۱۱۹ نفر از ساکنان غیرنظامی شهر شهید و بیش از هشت هزار نفر نیز در معرض گازهای سمی قرار گرفتند و دچار مصدومیت شیمیایی شدند.
بمباران شیمیایی شهر مرزی سردشت فجیع ترین تهاجم شیمیایی بود که آثار و مشکلات منفی بسیاری به وجود آورد و این شهر اولین شهر قربانی جنگ افزارهای شیمیایی در جهان پس از بمباران هسته ای هیروشیما نامیده شده است.
این شهرستان با ۱۲۰ هزار نفر جمعیت در جنوب آذربایجان غربی و هم مرز با کشور عراق واقع شده و ۸۵۶ شهید و بیش از چهار هزار جانباز تقدیم انقلاب اسلامی کرده است.
نظر شما