به گزارش خبرنگار ایرنا، جواد سپاهی شامگاه سهشنبه در نشست با صیادان چابهاری اظهار داشت: اگر واقعا اتحادیهها به وظیفه خودشان عمل کرده باشند امروز نباید شاهد این همه مشکلات در حوزه صیادی باشیم.
سرپرست فرمانداری ویژه چابهار ادامه داد: باید یک عقبگردی باید داشته باشیم و ببینیم چرا کارها به درستی انجام نشده و حق صیادان ادا نشده است.
وی گفت: اگر اتحادیهها فعال و همه صیادان زیر مجموعه اتحادیهها باشند مشکلی وجود ندارد و خود صیادان یک نماینده معرفی کنند، درواقع هرکسی که میتواند به مشکلات رسیدگی کند و واقعا بخواهد دلی کار کند انتخاب و به فرمانداری معرفی کنند.
سپاهی ادامه داد: اتحادیهها فقط به فکر خودشان نباشند، باید در راستای منافع مردم حرکت کنند، و از جامعه صیادی میخواهیم بالافاصله اتحادیهها را تشکیل دهند و واقعی و عملگرا باشند.
وی خطاب به حضار در جلسه گفت: در بحث شورای شهر و شهردار، اینکه از نماینده حمایت میشود برای این است که خودتان رای دادید، اگر شورای شهر و شهردار پیگیری میکند خودتان رای دادید و اگر رفتار خوب و عملکرد خوبی نداشتند باز هم خودتان رای دادید.
سرپرست فرمانداری ویژه چابهار اظهار داشت: کمبود شهرداری یکی از مشکلات است، تاکسیرانی، اتوبوسرانی، میدان تره بار، پایانه مسافربری، بازار ماهی فروشان نشان میدهد که در گذشته به این موضوعات فکر نکردیم و عملگرا نبودیم، اما امیدواریم از این به بعد شاهد اتفاقات خوبی در این حوزهها باشیم.
وی ادامه داد: مشکل دیگر سوخت است، بد اخلاقیهایی در این موضوع است و اینکه دولت میخواهد یک سری حق و حقوق به مردم داده شود اما میبینیم که یک عده خاص سودجویی میکنند و فقط آنها هستند که از این سوخت استفاده میکنند و این مصداق بد اخلاقی است اما اگر اتحادیه ها فعال شود و موارد را رعایت کنند و مطمئن شویم همین سوختی که به شما میدهیم برای صید و صیادی استفاده میشود و برنامه ریزی میکنیم با نرخ سه هزار تومانی در اختیار صیادان قرار گیرد.
سرپرست فرمانداری ویژه شهرستان چابهار اظهار داشت: ساماندهی بازار ماهی یکی از برنامههای ما است که امسال اجرایی میشود، اما متاسفانه ناراحتی ما از وجود مافیا است و چرا تعاونیها به دنبال پایانه نیستند، این موضوع باید دنبال شود که ثمره را همه صیادان ببرند و ماهی را به قیمت مناسب بفروشند، برای واگذاری زمین هم هیچ مشکلی نداریم.
وی تصریح کرد:در بحث مجوز بایستی با شیلات و اداره بندر جلسه بگذاریم و موضوع را دنبال میکنیم.
سپاهی افزود: هر حرفی که بخواهیم بزنیم به اتحادیه مربوط است، باید برای مردم کار شود، هر چیزی باید ساماندهی شود.
وی تصریح کرد: گفته شده در بحث اطفای حریق مشکلی نیست، اگر هست دقیق اعلام کنید که پیگیری شود، ساماندهی ساحل یکی از برنامه های اساسی است که توسط شورای شهر در حال پیگیری است منتها زمانبَر شده است و در بحث ایجاد شهرک جدید برای صیادان باید برنامه جداگانه به فرمانداری ارائه شود تا ببینیم به چه صورت است، تسهیلات بسیار مهم است و باید تسهیلات را در اختیار صیادان بگذاریم، باز هم میگویم اگر اتحادیه ها درست همکاری کنند کار های خوبی خواهیم کرد.
براساس آخرین آمار؛ بیش از یکهزار و ۲۶۵ فروند قایق فایبرگلاس، ۱۶۳ فروند قایق چوبی، ۴۳۶ فروند لنج یخی و ۵۲۴ فروند لنج سردخانهدار با ۲۵ هزار صیاد دائمی و فصلی در قالب ۳۴ تعاونی صیادی در حوزه سواحل مکُران جنوب سیستان و بلوچستان فعالیت میکنند.