علیرضا نعمتسلطانی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: با توجه به محدودیت منابع آب و افزایش روزافزون تقاضا به علت افزایش جمعیت، زمینه ایجاد بحرانهای جدی در خصوص تامین آب مورد نیاز آشامیدنی، مصارف بهداشتی و صنعت فراهم شده است.
وی تغییرات اقلیمی ، نبود تناسب زمانی و مکانی بارشها ، پایین بودن میانگین سرانه آب در استان نسبت به سرانه کشوری ، رشد روزافزون مصارف آب بویژه انشعابات غیرمجاز، خشکسالیهای سخت سالهای گذشته و عدم رعایت الگوی مصرف صحیح را از چالشهایی دانست که گذر از آنها عزم راسخ مردم استان را میطلبد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اردبیل همچنین با اشاره به صرف هزینههای هنگفت برای دسترسی به آب سالم و بهداشتی از منابع ارزشمند آب زیرزمینی و سدها و نیز لزوم احداث سد، مخازن ذخیره آب، تصفیهخانه، خطوط انتقال و شبکههای توزیع شهری و روستایی و نیز نصب انشعابات خواستار توجه ویژه به مدیریت بهینه منابع آب بر پایه همکاری و مشارکت تمام سطوح و لایههای اجتماعی ، شهروندان ، سازمانها و نهادهای دولتی شد.
وی ادامه داد: نیاز است که مردم به عنوان ذینفعان اصلی و مصرفکنندگان آب در بخشهای صنعت و آب شرب همراهی خود را از متولیان امر دریغ نکنند تا این شرکت در مسیر اشاعه فرهنگ مدیریت مصرف آب شرب سالم و بهداشتی گامهای موثری بردارد.
بر اساس آمارهای رسمی هم اکنون از یک هزار و ۷۰۰ روستای استان اردبیل ۷۰۰ روستا دچار کمبود آب هستند و در برخی روستاها و قشلاقهای عشایری آبرسانی برای تامین آب آشامیدنی مردم به صورت سیار انجام میگیرد.
در کنار کاهش بارندگی، فقدان مدیریت مناسب مصرف آب و عدم صرفهجویی در مصرف در حوزههای کشاورزی و آشامیدنی و تداوم خشکسالی باعث کاهش ذخایر آبهای زیرزمینی و نیز خشک شدن بسیاری از رودخانهها و چشمهها و در نتیجه تشدید تنش آبی در روستاها شده است.
استان اردبیل از نظر بارندگی در مقایسه با استانهای شمالغرب کشور، شامل استانهای آذربایجانشرقی، آذربایجانغربی و زنجان که به لحاظ اقلیمی در شرایط نسبتا مشابهی میباشند، در جایگاه چهارم قرار دارد.
علاوه بر روستاها ۶۵۰ قشلاق در منطقه مغان نیازمند آب آشامیدنی سالم و بهداشتی هستند و بسیاری از قشلاقها از طریق تانکرهای سیار آب مورد نیاز خود را تامین میکنند.
نظر شما