مهدی سیفی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: میزان استخراج سالانه این تعداد پروانه بهره برداری صادر شده در بخش معدن استان ۲۱ میلیون تن انواع ماده معدنی است.
وی با اشاره به اینکه هم اکنون ۲۰۲ پروانه بهره برداری بخش معدن به عبارتی ۵۸.۷ درصد آن فعال است، اضافه کرد: تعداد ۱۳۴ فقره از پروانه های معدنی غیر فعال بوده که بیشتر این تعداد در حوزه سنگ لاشه و شن وماسه کوهی بوده که به دلیل رکود صنعت ساختمان در حال حاضر غیر فعال شدند.
معاون امور معادن و اکتشافات معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان افزود: در خصوص شن ماسه های رودخانه ای و طرح های عمرانی هم در سال ۱۳۹۹ تعداد ۳۰ فقره و در سال ۱۴۰۰ تعداد ۲۵ فقره مجوز برداشت موقت صادر شده است.
سیفی یادآور شد: در سطح کشور حدود ۸۱ گونه ماده معدنی شناخته شده که در این میان کردستان به دلیل وجود ذخایر قطعی به میزان حدود ۶۰۰ میلیون تن با تنوع بیش از ۲۵ نوع ماده معدنی یکی از استانهای غنی و استراتژیک کشور در این زمینه محسوب می شود.
وی اظهار داشت: بیشترین معادن مهم استان شامل طلا، سنگ آهن، منگنز، باریت، انواع سنگ های تزئینی (مرمر، مرمریت، چینی، کریستال، تراورتن و گرانیت)، سیلیس، فلدسپات، پوکه معدنی، شیل، خاک رس، سنگ لاشه (ساختمانی، آهکی، ولکانیکی)، مخلوط کوهی است.
معاون امور معادن و اکتشافات معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان گفت: تنوع مواد معدنی این استان و تلاش سازمان برای جلوگیری از خام فروشی مواد معدنی باعث شده است که صنایع معدنی در یک دهه اخیر رونق یافته و در حوزه های طلا، آهن، سنگ تزئینی و مصالح ساختمانی واحدهای زیادی احداث یا در حال تجهیز باشند.
نظر شما