رحیم یونسی روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد: مهارتآموزی باعث توسعه و رونق اقتصادی و اجتماعی شده و نقش کلیدی در مهارتآموزی به نیروی کار و تبدیل آن به نیروی ماهر، متخصص و کارآفرین دارد.
وی اصرار خانوادهها برای ادامه تحصیل فرزندان خود در رشتههای نظری و صرف کسب گواهی پایان تحصیلات دانشگاهی را مانع از دستیابی به اهداف بلند مدت مرکز آموزش فنی و حرفهای در توسعه رشتههای مهارتی در این استان ذکرکرد.
وی همچنین با اشاره به اینکه فرآیندهای آموزشی باید بر اساس تقاضای بازار و منطبق بر ایجاد فرصتهای شغلی باشد، بیان کرد: ایجاد اشتغال پایدار و کارآفرینی برای جوانان بدون توسعه آموزشهای مهارتی امکانپذیر نیست.
وی اشتغال را یکی از مهمترین مشکلات جوانان و خانوادهها دانست و خاطرنشان کرد: ارائه آموزشهای مهارتی بر اساس واقعیتها و نیازهای جامعه از اولویتهای فنی و حرفهای است.
او افزود: آموزش مهارتهای نوین با رویکرد دانشبنیان منطبق بر استانداردهای بینالمللی در حوزههای صنعتی، خدماتی، فرهنگ و هنر و گردشگری برای تربیت نیروی کار ماهر و مجرب از جمله آموزشهای مهارتی ارائه شده در مراکز آموزش فنی و حرفهای استان است.
یونسی با اشاره به فعالیت ۱۹ مرکز آموزش فنی و حرفهای دولتی در استان اردبیل ادامه داد: از این تعداد پنج مرکز آموزش سیار و یک مرکز آموزش جوار است و در تمامی این مراکز آموزش های مهارتی به صورت رایگان به علاقهمندان و جویندگان کار ارائه میشود.
وی اضافه کرد: همچنین در ۲۰۰ آموزشگاه خصوصی و آزاد در نقاط مختلف استان مهارتهای لازم در رشتههای متنوع به صورت حضوری و مجازی ارائه میشود.
نرخ بیکاری رسمی اعلام شده در استان اردبیل حدود ۱۶ درصد و ۶۵ هزار نفر است ولی برخی مراجع که آمارهای کشوری بیکاری را اعلام میکنند، نرخ بیکاری در این استان را حدود ۱۰ درصد اعلام کردهاند.
نظر شما