مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای اردبیل: فقر مهارتی عامل بسیاری از آسیب‌ها است

اردبیل - ایرنا - مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای استان اردبیل گفت: بسیاری از آسیب‌ها و ناهنجاری‌های اجتماعی از جمله بیکاری ، عدم توانمندی جوانان برای اشتغال ، مدرک‌گرایی و پشت میزنشینی محصول فقر مهارتی و کارآفرینی است.

رحیم یونسی روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد: مهارت‌آموزی باعث توسعه و رونق اقتصادی و اجتماعی شده و نقش کلیدی در مهارت‌آموزی به نیروی کار و تبدیل آن به نیروی ماهر، متخصص و کارآفرین دارد.

وی اصرار خانواده‌ها برای ادامه تحصیل فرزندان خود در رشته‌های نظری و صرف کسب گواهی پایان تحصیلات دانشگاهی را مانع از دستیابی به اهداف بلند مدت مرکز آموزش فنی و حرفه‌ای در توسعه رشته‌های مهارتی در این استان ذکرکرد.

وی همچنین با اشاره به اینکه فرآیندهای آموزشی باید بر اساس تقاضای بازار و منطبق بر ایجاد فرصت‌های شغلی باشد، بیان کرد: ایجاد اشتغال پایدار و کارآفرینی برای جوانان بدون توسعه آموزش‌های مهارتی امکان‌پذیر نیست.

وی اشتغال را یکی از مهم‌ترین مشکلات جوانان و خانواده‌ها دانست و خاطرنشان کرد: ارائه آموزش‌های مهارتی بر اساس واقعیت‌ها و نیازهای جامعه از اولویت‌های فنی و حرفه‌ای است.

او افزود: آموزش مهارت‌های نوین با رویکرد دانش‌بنیان منطبق بر استانداردهای بین‌المللی در حوزه‌های صنعتی، خدماتی، فرهنگ و هنر و گردشگری برای تربیت نیروی کار ماهر و مجرب از جمله آموزش‌های مهارتی ارائه شده در مراکز آموزش فنی و حرفه‌ای استان است.

یونسی با اشاره به فعالیت ۱۹ مرکز آموزش فنی و حرفه‌ای دولتی در استان اردبیل ادامه داد: از این تعداد پنج مرکز آموزش سیار و یک مرکز آموزش جوار است و در تمامی این مراکز آموزش های مهارتی به صورت رایگان به علاقه‌مندان و جویندگان کار ارائه می‌شود.

وی اضافه کرد: همچنین در ۲۰۰ آموزشگاه خصوصی و آزاد در نقاط مختلف استان مهارت‌های لازم در رشته‌های متنوع به صورت حضوری و مجازی ارائه می‌شود.

نرخ بیکاری رسمی اعلام شده در استان اردبیل حدود ۱۶ درصد و ۶۵ هزار نفر است ولی برخی مراجع که آمارهای کشوری بیکاری را اعلام می‌کنند، نرخ بیکاری در این استان را حدود ۱۰ درصد اعلام کرده‌اند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha