چالش نساجی برای جذب بازیکن در بازار بی‌ضابطه نقل‌وانتقالات بازیکنان

ساری – ایرنا – افزایش چشمگیر رقم قرارداد بازیکنان لیگ برتری در فصل جاری نقل و انتقالات باز هم مانند فصل‌های اخیر گریبان تیم‌های خصوصی و محروم از پشتیبانی‌ واحدهای صنعتی و بودجه دولتی را گرفته و سبب شده که تیمی مانند نساجی با محدودیت مالی جدی برای جذب بازیکن مواجه باشد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، فصل نقل‌ و انتقالات بازیکنان در فوتبال ایران چند سال است که یک حاشیه مهم و برجسته دارد ؛ حاشیه‌ای برآمده از نبود ضابطه‌ای مشخص برای تعیین رقم دستمزد بازیکنان که فشار زیادی بر تیم‌های خصوصی و غیرمتمول فوتبال وارد می‌کند.

تعیین ارقام عجیب و نجومی برای دستمزد برخی بازیکنان که عملکرد چندان شاخصی هم نداشتند سبب شده صدای اعتراض باشگاه‌های لیگ برتری یک بار دیگر بلند شود و از سازمان لیگ و فدراسیون فوتبال و نهادهای نظارتی درخواست کنند که برای جلوگیری از رد و بدل شدن پول‌های کلان در فصل نقل‌ و انتقالات بین باشگاه‌ها و دلالان وارد عمل شوند.

مسئولان این باشگاه‌ها معتقدند که باید ضوابط محکمی برای تعیین قیمت بازیکنان تدوین شود. عده‌ای در نظر گرفتن سقف قرارداد را مطرح می‌کنند و برخی دیگر نیز بر این باورند که تعیین سقف با توجه به تجربه شکست خورده‌ای که دارد چاره‌ساز نیست و باید برای بازیکنان بر اساس پیشینه و عملکرد و کیفیت‌شان جدول قیمتی تهیه کرد.

نساجی هم یکی از تیم‌هایی است که به روند موجود در قیمت‌گذاری بازیکنان و رقم‌های نجومی قراردادها بین برخی باشگاه‌ها و بازیکنان اعتراض جدی دارد ؛ تیمی که به صورت کاملا خصوصی و شخصی مدیریت می‌شود و نسبت به تیم‌های صنعتی و بهره‌مند از اعتبارات مستقیم و غیرمستقیم دولتی بودجه کمی برای جذب بازیکن دارد.

چالش نساجی برای جذب بازیکن در بازار بی‌ضابطه نقل‌وانتقالات بازیکنان

ضرورت تدوین قاعده در تعیین دستمزد بازیکنان

مدیرعامل باشگاه نساجی معتقد است که استمرار روند موجود در تعیین مبالغ کلان برای انعقاد قرارداد بین باشگاه‌های متمول و بازیکنان علاوه بر این که باشگاه‌های خصوصی را با مشکل جدی در جذب بازیکن مواجه می‌کند، چالش‌های فضای فوتبال کشور را نیز افزایش می‌دهد.

ایزد سیف‌الله‌پور می‌گوید: باید قاعده‌ای باشد که بازیکن‌ها بر اساس کیفیت قیمت داشته باشند. بر چه اساسی چند ایجنت کنار یک بازیکن رده پایه که در ابتدای کار است قرار می‌گیرند؟ این روند باعث می‌شود در فوتبال ما مشکل ایجاد شود. مسئولان نهادهای نظارتی باید وارد شوند و جلوی این فرآیند را بگیرند. اگر جلوی این اتفاق را نگیریم در سال‌های بعد به مشکل می‌خوریم.

چالش نساجی برای جذب بازیکن در بازار بی‌ضابطه نقل‌وانتقالات بازیکنان

وی اظهار می‌کند: پولدارها که حال بی‌پول‌ها را نمی‌پرسند. در این وضعیت باشگاه‌های خصوصی دچار مشکل می‌شوند. چون به جز حمایت مالی توسط مالک باشگاه هیچ حمایتی از تیم نمی‌شود. اما بعضی تیم‌ها به بودجه دولت و منابع مالی واحدهای صنعتی بزرگ وصل هستند. در چنین شرایطی تأکید هم می‌شود که از بخش خصوصی حمایت کنیم. چه حمایتی؟ وقتی در این جنگ نابرابر کسی از ما حمایت نمی‌کند دچار مشکل می‌شویم.

مدیرعامل باشگاه نساجی تصریح می‌کند: ما مخالف وضعیت موجود هستیم و اعتقادمان این است که باید روی یک رویه مشخص قیمت‌ها تعیین شود. دیده می‌شود که فقط برای رضایتنامه یک بازیکن ۱۰ تا ۱۵ میلیارد تومان پرداخت می‌شود. این پول از کجا می‌آید؟ این بودجه دولت است. خرج کردن از جیب دولت راحت است.

سیف‌الله‌پور درباره طرح تعیین سقف قرارداد برای بازیکنان نیز معتقد است که با توجه به منعقد شدن قرارداد بین بازیکنان و باشگاه‌های متمول از ابتدای فصل نقل و انتقالات تا کنون، اتخاذ چنین تصمیمی شاید چندان کارساز نباشد. وی می‌گوید: فکر نمی‌کنم تیمی که کارش را انجام داده و قرارداد بسته حالا زیر بار این موضوع برود. چون هزینه زیادی کرد تا آن بازیکن را به خدمت بگیرد. اما باید کاری کرد که این روند ادامه نداشته باشد.

در انتظار فروکش کردن ارقام قراردادها

نساجی در چند فصل اخیر نیز همین مشکل را داشت. به همین دلیل مسئولان تیم برای جذب بازیکن با توجه به محدودیت‌های مالی ناچار بودند منتظر بمانند تا خرید بازیکن توسط تیم‌های متمول پایان یابد و سپس از بازیکنانی که قراردادی امضا نکرده بودند فوتبالیست مد نظر را انتخاب و با او مذاکره کنند. به گفته سرمربی جدید نساجی این روند باید در این فصل هم برای نساجی تکرار شود.

حمید مطهری درباره برنامه‌ریزی برای جذب بازیکنان جدید به نساجی می‌گوید: در شرایط کنونی با این وضعیت از قیمت بازیکن‌ها ما نمی‌توانیم گامی برداریم. البته رایزنی‌هایی با برخی بازیکنان در حال انجام است و تا کنون دو بازیکن جوان باتجربه با درخواست من و به دلیل علاقه‌ای که به نساجی داشتند با وجود پیشنهادهای بهتر به این تیم پیوستند. اما باید صبر کنیم تیم‌های بزرگ یارهای مد نظرشان را بگیرند و بعد ببینیم که چه انتخاب‌هایی می‌توانیم داشته باشیم. خوشبختانه بازیکنان باتجربه و شاخص تیم هم با تعصبی که به نساجی داشتند در این تیم ماندند که از همه این بازیکنان تشکر می‌کنم.

چالش نساجی برای جذب بازیکن در بازار بی‌ضابطه نقل‌وانتقالات بازیکنان

 وی می‌افزاید: قیمت‌هی بازیکنان و ارقام قراردادها بی‌محابا دارد بالا می‌رود. نساجی کاملا خصوصی اداره می‌شود و این که بخواهد با تیم‌های صنعتی رقابت کند خیلی سخت است. در واقع یک جنگ نابرابر است. نه این که پول داشتن بد باشد. اتفاقا همه تیم‌ها باید به سمتی بروند که درآمدزایی کنند و بنیه مالی داشته باشند. اما در این شرایط که برخی تیم‌ها پشتوانه‌های مالی غیرخصوصی دارند نمی‌توان رقابتی برابر داشت. باشگاه‌های خصوصی نمی‌توانند با این ارقام تیم‌شان را ببندند.

 سرمربی نساجی تصریح کرد: البته معتقدم ورزشکاران حرفه‌ای و فوتبالیست‌های ما با توجه به سختی‌هایی که می‌کشند حق‌شان است که آینده‌شان تامین شود. زندگی حرفه‌ای خودم با یک آسیب دیدگی عوض شد و با این مسائل آشنا هستم. اما معتقدم قیمت‌ها هم باید منطقی و حرفه‌ای باشد.

مطهری با تاکید بر ضرورت حمایت از تیمداری خصوصی در کشور خاطرنشان می‌کند: آقای حدادیان یکی از محترم‌ترین افراد فوتبال کشور است. همین که تیمداری می‌کند کار بسیار بزرگی است. هزینه می‌کند که برای مردم مازندران یک دلخوشی ایجاد شود تا شور و شوقی برای مردم این استان باشد. اما آیا توان رقابت با تیم‌های صنعتی را دارد؟ از مسئولان ورزشی و حتی سیاسی مازندران می‌خواهم که این فرد و هیئت مدیره ما را تنها نگذارند و کمک کنند تا نساجی بتواند تیم قابل احترامی باشد و با تیم‌های متمول رقابت کند.

ضرورت تعیین قیمت بازیکن بر اساس شایستگی

دروازه‌بان باتجربه نساجی هم یکی از افرادی است که در عین اعتقاد نداشتن به تعیین سقف قرارداد برای بازیکنان، بر این باور است که باید ساز و کاری تعیین شود که برای بازیکنان بر اساس شایستگی‌های رقم قرارداد را مشخص کند.

علیرضا حقیقی می‌گوید: من به سقفف قرارداد اعتقادی ندارم. فوتبال روز دنیا هم این موضوع را نمی‌پذیرد. اما این که عملکرد یک بازیکن در زمین چطور است برای تعیین رقم قراردادش اهمیت دارد. به نظرم برای بعضی از بازیکن‌ها که رقم‌هایی مطرح شده که شایستگی‌اش را نداشتند. البته امیدوارم در حد حرف بوده باشد.

چالش نساجی برای جذب بازیکن در بازار بی‌ضابطه نقل‌وانتقالات بازیکنان

وی می‌افزاید: با این شرایط نقل و انتقالات و هزینه‌ای که تیم‌های صنعتی برای جذب بازیکن انجام می‌دهند، کار برای تیم‌های شخصی مانند نساجی سخت می‌شود. البته فوتبال هم این طور نیست که هر چه یک تیم هزینه کند در پایان فصل نتیجه بگیرد. برای نمونه کسی اول فصل قبل فکر نمی‌کرد نساجی قهرمان جام حذفی شود. اما نتیجه گرفتیم.

سنگربان اسبق تیم ملی خاطرنشان می‌کند: به نظرم در این زمینه باید باشگاه‌ها بویژه پرسپولیس و استقلال کمی با هم  هماهنگ باشند. ضمن این که وقتش است تا یک اتحادیه بازیکنان و اتحادیه مربیان ایجاد شود که حق بازیکن و باشگاه ضایع نشود. متاسفانه اکنون شرایط به گونه‌ای شده که حتی مدیربرنامه هم حذف شده و فقط دلال‌ها دارند از موقعیت سوءاستفاده می‌کنند. وقتی هم که در طول فصل بازیکن به مشکل می‌خورد مدیر برنامه پی تفریحات خودش است و پاسخگو نیست.

به دنبال راهکار جدید برای معضل تکراری

معضل قراردادهای نجومی در دو سه فصل اخیر نیز گریبان نساجی را گرفته بود. تا جایی که پیش از آغاز فصل بیستم این باشگاه بیانیه‌ای را در اعتراض به بی‌برنامه بودن و نبود نظارت بر ارقام قراردادهای بازیکنان در لیگ برتر و فشاری که به تیم‌هایی مانند نساجی وارد می‌شود صادر کرد و صراحتاً از روند مالی ایجاد شده در افزایش قیمت قرارداد بازیکنان فوتبال کشور انتقاد کرد. در این بیانیه، تزریق اعتبارات کلان دولتی و واحدهای صنعتی شاخص و بزرگ کشور به تیم‌های فوتبال آفتی برای فوتبال و اهرم فشار بر تیم‌های خصوصی بیان شده بود. یعنی همان موضوعی که امسال هم مورد انتقاد بسیاری از تیم‌های لیگ برتری قرار گرفته و گفته می‌شود که فقط یکی دو تیم حاضر به مخالفت با آن نیستند.

در چنین شرایطی تنها نکته‌ای که تا حدودی خیال هواداران نساجی را برای فصل بیست‌ودوم تا حدودی آسوده نگه می‌دارد، مدت‌دار بودن قراردادهای بازیکنان این تیم است که در ابتدای فصل گذشته با آینده‌نگری کادر مدیریتی رقم خورد. ماندن مهره‌هایی مانند علیرضا حقیقی، مسعود شجاعی، حامد شیری، اکبر صادقی، عبدالکریم اسلامی و ایوب کلانتری در نساجی به دلیل ادامه داشتن قرارداد با این تیم سبب شده که نساجی در این فصل از نقل و انتقالات شرایط تقریبا باثباتی داشته باشد و با آسودگی خاطر بیشتری به فکر جذب مهره‌های دیگر باشد. با این حال جذب همان تعداد بازیکن مد نظر نیز با توجه به شرایط کنتونی بازار نقل و انتقالات برای این تیم کاملا خصوصی دشوار است.

طی روزهای اخیر زمزمه‌هایی مبنی بر تعین سقف رقم هشت میلیارد تومانی برای قراردادهای بازیکنان مطرح شده است. اما این موضوع همان‌طور که گفته شد با توجه به تجربه شکست خورده‌اش طی چند سال اخیر راهکار مناسبی به نظر نمی‌رسد. چرا که راه‌های زیادی برای بستن قرارداد با رقم مصوب و پرداخت بیشتر به یک بازیکن در فرآیندهای خارج از قرارداد وجود دارد. باید دید فدراسیون فوتبال و سازمان لیگ طی روزها و هفته‌های آتی به چه نتیجه‌ای برای کمک به باشگاه‌هایی مانند نساجی خواهند رسید.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha