«هادی تیزهوش تابان» در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا اظهار داشت: در سهماهه نخست امسال نزدیک به ۳۶ میلیون تن کالا به ارزش ۲۵ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار بین ایران و سایر کشورها تبادل شد که شاهد رشد ۱۹.۵ درصدی تجارت خارجی کشور در فصل بهار بودیم.
وی افزود: سهم صادرات ایران از این میزان تجارت، ۲۷ میلیون و ۷۰۰ هزار تن کالا به ارزش ۱۳ میلیارد و ۶۹ میلیون دلار بود که نسبت به بهار سال قبل با افزایش ۲۱ درصدی همراه بوده است.
رییس اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه تصریح کرد: واردات ایران در این مدت نیز با هشت میلیون و ۱۵۴ هزار تن به ۱۲ میلیارد و ۴۶۴ میلیون دلار رسید که ۱۸ درصد نسبت به مدت مشابه افزایش داشته است.
پیشتازی بیسابقه صادرات نسبت به واردات در بهار ۱۴۰۱
تیزهوش تابان با بیان اینکه با پیشتازی صادرات نسبت به واردات در بهار امسال، تراز تجاری کشور را به مثبت ۶۰۵ میلیون دلار رساند که این پیوستگی سه ماهه برای ایران بیسابقه بوده است، خاطرنشان کرد: در این مدت کشورهای چین، عراق، ترکیه، امارات و هند، به ترتیب پنج مقصد اول کالاهای صادراتی ایران بودند و از سوی دیگر کشورهای امارات، چین، هند و آلمان به ترتیب پنج کشور نخست تامین کننده کالاهای موردنیاز ایران در فصل بهار بودند.
وی با تاکید بر اینکه بخشی از این رشد می تواند به دلیل دیپلماسی اقتصادی دولت و عقد تفاهمنامه های همکاری اقتصادی و تجاری بلند مدت بوده باشد، گفت: بخشی دیگر نیز به دلیل رفع برخی از موانع صادراتی توسط دولت و سیاست های جدید ارزی بوده است.
رییس اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه با بیان اینکه همچنان برای توسعه اقداماتی باید انجام شود و اصلاحات فراوانی صورت بگیرد تا فرآیند صادراتی کشور چابک شود، تاکید کرد: ایجاد ثبات اقتصادی دیگر مقولهای است که باید مدنظر قرار گیرد تا صادرکنندگان بتوانند برای انعقاد قراردادهای بلندمدت تجاری اقدام کنند.
شکستن رکوردهای تجارت خارجی با سیاستهای دولت سیزدهم
تیزهوش تابان تصریح کرد: تغییر سیاستهای دولت سیزدهم در تجارت خارجی و اولویتدهی به همسایگان و کشورهای منطقه، باعث شد تا رکوردها در این بخش یکی پس از دیگری شکسته شود به طوری که در سال گذشته با عبور ارزش تجارت خارجی از مرز ۱۰۱ میلیارد دلار، رکورد تاریخی کشور شکسته شد.
وی افزود: علاوه بر این با نزدیک شدن صادرات غیرنفتی کشور به ۵۰ میلیارد دلار نیز امیدها برای دستیابی به اعداد و ارقام بالاتر افزایش یافت و دولت تلاش کرده است تا پروژههای جذاب اقتصادی در این بخش را معرفی شود و از شرکتها در زمینه مسائل تضمینی و حقوقی حمایت کند.
رییس اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه تاکید کرد: تلاش شده تا با تغییر ادبیات صادراتی شرایط برای نفوذ بیشتر به بازارهای هدف فراهم شود و در تجارت با کشورها، با استفاده از فرصت پلتفرمها و اپلیکیشنها و ارتباط با شبکههای توزیع و خردهفروشیها که ارزشافزوده بیشتری تولید میکنند، سود صادرات را بیشتر کند.
این فعال اقتصادی تاکید کرد: وضعیت تجاری ایران با روسیه هم متاثر از تصمیمات کلان اتخاذ شده توسط دولت خواهد بود و با توجه به تفاهمات صورت گرفته میتوان رشد و توسعه روابط تجاری دو کشور را پیشبینی کرد.
وی گفت: با توجه به اینکه کشور روسیه درگیر مسئله اوکراین است، نمیتوان انتظار داشت که روند تجاری این کشور به مانند گذشته پیش رود و این احتمال وجود دارد که فدراسیون روسیه مطابق با مصالح ملی و نیازهای راهبُردی خود واکنش نشان دهد و این مسئله تاثیر خود را بر روند تجاری پیشین بر جای خواهد گذاشت.
نظر شما