۱۱ تیر ۱۴۰۱، ۱۵:۳۸
کد خبرنگار: 907
کد خبر: 84808733
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

معاون وزیر امور خارجه: ایجاد بازارچه مرزی پرسه سو خراسان شمالی در اولویت است

بجنورد- ایرنا- معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه گفت: ایجاد بازارچه مرزی در منطقه پرسه سو راز و جرگلان خراسان شمالی در اولویت است که راه اندازی این گذر مرزی به رشد اقتصادی استان کمک خواهد کرد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، مهدی صفری روز شنبه در کارگروه توسعه صادرات غیرنقتی خراسان شمالی اظهار داشت: این استان در گذشته با کشور ترکمنستان روابط تجاری خوبی داشت و در سال‌های اخیر کاهش یافته اما دوباره رونق گرفته است که ایجاد بازارچه مرزی پرسه سو نیز می تواند تبادل تجاری بین دو منطقه را گسترش دهد.

وی افزود: رییس جمهور در سفر اخیر خود به استان بر ایجاد بازارچه مرزی تاکید داشت و با توجه به اینکه پنج نوبت با رییس جمهور این کشور ملاقات داشت این موضوع را هم پیگیر بودند.

به گزارش خبرنگار ایرنا خراسان شمالی با ۳۰۱ کیلومتر مرز با ترکمنستان بازارچه مرزی یا گمرک برای تبادلات اقتصادی ندارد که مردم و مدیران ارشد و تجار خراسان شمالی بر این باورند که برای ارتقای اقتصادی استان لازم است تا تلاش ها بیشتری انجام شود. 

البته طرح ایجاد بازارچه مرزی "پرسه سو" در بخش مرزی راز و جرگلان بجنورد مصوبه هیات وزیران در سال ۸۳ بود اما  به دلیل موقعیت راهبردی این معبر تجاری برای شکوفایی اقتصاد منطقه، لازم است تا پیگیری ها دو چندان شود.

رونق صادرات با اولویت همسایگان 

معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه گفت: تلاش می کنیم تا صادرات را با اولویت کشورهای همسایه توسعه دهیم که اخیرا نیز رفت و آمد ها به این کشور ها افزایش یافته و نتایج خوبی نیز حاصل شده است.

صفری بر رفع موانع ترانزیت در کشور نیز تاکید کرد و گفت: اگر این موانع برداشته شود تا ۶۰ میلیارد دلار ارزآوری خواهیم داشت و به همین دلیل باید زیر ساخت ها را فراهم کنیم و در این خصوص تلاش خواهیم کرد تا کریدورهایی از روسیه، آسیای مرکزی و هند را ایجاد کنیم.

وی بر فراوری مواد اولیه دارو نیز تاکید کرد و افزود: در این خصوص باید تکنولوژی را وارد کشور کنیم که اگر این مهم انجام شود ارز آوری خواهیم داشت که هم اینک بین یک میلیارد و 200 میلیون تا یک میلیارد و 400 میلیون دلار مواد اولیه داروهای شیمیایی را وارد می کنیم که می توانیم بیش از ۸۰ درصد آن را در داخل کشور فراهم کنیم.

صفری بر افزایش صادرات کشور تاکید کرد و افزود: تلاش می شود هم اینک کالاهایی را به کشور های دیگر صادر کنیم که با تهاتر کالهای مورد نیاز کشور را نیز تامین خواهیم کرد که کشورهای اروپایی، آمریکای لاتین و آفریقا در این خصوص هماهنگی هایی نیز انجام شده است.

صادرات کالاهای دانش بنیان 

وی بر صادرات کالاهای دانش بنیان نیز تاکید کرد و افزود: در این زمینه باید باید بازار های هدف را شناسایی کنیم که برخی از کشورها در این رابطه بسیار خوب عمل کرده اند.

معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه به تولیدات استان خراسان شمالی در حوزه کشاورزی اشاره ای کرد و افزود: روس ها هشت ماه از سال را گوجه فرنگی وارد می کنند که در این خصوص ۴۰۰ میلیون دلار فقط از لهستان وارد می کنند که باید تلاش کنید سهمی در این بازار داشته باشید.

صفری افزود: این استان در تولید صیفی جات ظرفیت و پتانسیل بالایی دارد که باید به بخش صادرات آن وارد شود که هماهنگی های لازم را در این خصوص نیز با کشورهای وارد کننده خواهیم داشت.

وی گفت: هم اینک مجوزهای یبرخی از کالاهای مورد نیاز چین را نیز دریافت کرده ایم که در زمینه سیب انجام شده است که این استان می تواند در این زمینه نیز وارد عمل شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha