به گزارش روز شنبه ایرنا از خبرگزاری «جمهور» افغانستان، این نشست از سوی شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در ژنو برگزار شد و در آن نمایندگان کشورهای مختلف در مورد حقوق زنان افغانستان سخنرانی کردند.
«میشل باشله» کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد در این شورا گفت:« امروز، دوباره از مقامهای طالبان میخواهم درخواستهای فوری زنان برای گفتگو را بپذیرند و در مذاکراتی معنادار با آنها شرکت کنند.»
او تاکید کرد اگر وضعیت تغییر نکند، آینده افغانستان تاریک تر خواهد شد.
میشل باشله با اشاره به سفر اخیر خود به کابل، افزود:« در دیدار با فعالان زن در کابل پیام تاثیرگذاری از آنان دیدم. آنها خواستار گفتگوی مستقیم و حضوری با رهبران دولت موقت طالبان هستند و برای تحقق این درخواست به کار خود ادامه می دهند.»
از سوی دیگر «ریچارد بنت» گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور افغانستان نیز در سخنرانی خود در این نشست گفت: « اطلاعاتی در دست است که در مناطق تحت کنترل طالبان در دولت پیشین هم فروکاستن نقش زنان، مرکز تفکرات این گروه بوده است.»
وی در ادامه تاکید کرد، ازدواج اجباری زودهنگام و کودک همسری، محدویت رفت و آمد و منع تحصیل دختران از جمله نقض حقوق اساسی زنان است که از سوی طالبان اعمال شده است.
ریچارد بنت عملکرد طالبان در سرکوب زنان در جهان را بی سابقه خواند و با اشاره به نشست بزرگ علمای طالبان در کابل گفت که مردان در این نشست به نمایندگی از زنان شرکت میکنند.
بدین ترتیب او خواستار تشدید فشارهای جهانی به ویژه از سوی کشورهایی شد که به افغانستان کمک میکنند تا طالبان را به رعایت کنوانسیونهای حقوق بشری متعهد بسازند.
در این نشست نمایندگانی از آلمان، نیوزیلند، هند و برخی کشورهای دیگر نیز از سرکوب سیستماتیک زنان افغان توسط طالبان انتقاد کرده و هشدار دادند که طالبان با ادامه چنین روندی، آینده افغانستان را تخریب میکند.
این کشورها خواستار احترام به حقوق زنان و دختران افغانستان شدند و تاکید کردند دختران افغان باید بدون تبعیض راهی مدارس شوند.
قرار است شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد، پس از ارزیابی تمامی این اطلاعات، پیشنویس یک قطعنامه را ۵ ژوئیه ارائه دهد و ۲ روز پس از آن تصمیمی درباره این موضوع گرفته خواهد شد.
نظر شما