سرهنگ «احسان آنقی» روز دوشنبه در بازدید از خبرگزاری جمهوری اسلامی(ایرنا) استان مرکزی در اراک، افزود: ۴۷ درصد جرایم در استان مرکزی را کلاهبرداری شامل میشود که ۹۰ درصد از این میزان کلاهبرداری در سامانهها یا کانالهای آگهیهای خرید و فروش مثل «دیوار» اتفاق میافتد.
وی اظهار داشت: افرادی که در سامانه آگهیها به دنبال خرید کالا هستند به تصویر کالا اعتماد نکنند و با دیدن کالا از نزدیک نسبت به خرید اطمینان و سپس برای واریز پول اقدام کنند.
رئیس پلیس فتا فرماندهی انتظامی استان مرکزی گفت: چه بسیار کالاهایی که وجود خارجی ندارند و افراد کلاهبردار با تعیین قیمت کم افراد را ترغیب به خرید میکنند و با پرداخت بیعانه حساب آنان را خالی و موجب ضرر برای خریداران میشوند.
سرهنگ آنقی افزود: وقوع جرم در حوزه سایبری در سه ماه اول امسال استان مرکزی نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۳۷ درصد رشد داشته و ۲۷ درصد کشفیات نیز در این حوزه ثبت شده است.
وی با بیان اینکه، قربانیان هتک حیثیت بیشتر بانوان هستند،افزود: هتک حیثیت دومین جرم استان مرکزی را با ۲۱ درصد فراوانی شامل میشود که در بستر فضای مجازی تلگرام و اینستاگرام شکل میگیرد.
رئیس پلیس فتا فرماندهی انتظامی استان مرکزی اظهار داشت: ۱۴ درصد از جرایم حوزه سایبری استان در برداشت غیرمجاز از حساب کاربران به ثبت رسیده و ۹۰ درصد پرونده پلیس فتا استان مرکزی در حوزه پیامک جعلی تنظیم میشود.
سرهنگ آنقی گفت: با آغاز طرح هدفمندسازی یارانهها و اصلاح آن افراد کلاهبردار با پیامک مردم را به لینک جعلی هدایت و با استفاده از ناآگاهی حساب آنان را خالی میکنند.
وی افزود: ۱۰ تا ۱۲ پرونده به خاطر پیامک جعلی با موضوع یارانه در استان مرکزی تشکیل شده و افراد با هوشیاری از ارایه اطلاعات شخصی در ادامه فرآیند خودداری کردند.
رئیس پلیس فتا فرماندهی استان مرکزی خاطر نشان کرد: ۱۸ درصد از جرایم استان در سه ماه اول امسال مربوط به دسترسی غیرمجاز و اخاذی به ثبت رسیده است.
سرهنگ آنقی اظهار داشت: نقطه مشترک جرایم اعتماد مردم، ضعف و ناآگاهی از بستر مجازی است زیرا بسیاری از هویت ها در فضا مجازی واقعی نیست و افراد با اشتراک گذاشتن فیلم و تصاویر خصوصی خود زمینه کلاهبرداری و سواستفاده را فراهم میکنند.
نظر شما