به گزارش ایرنا از سازمان جهاد کشاورزی اردبیل، یحیی آذرمی در جلسه بررسی تامین بذور کشاورزان استان با اشاره به اینکه اختلاط بذور ، خطر افزایش بیماریها از جمله سیاهک را افزایش میدهد، بر لزوم همفکری مشاوران با کارشناسان زراعت و ترویج اصول تهیه بذور اصلاح شده و مرغوب با قوه نامیه بالا تاکید کرد.
وی ضریب نفوذ بذور اصلاح شده و مرغوب در استان را ۴۵ درصد و بذور آبی را نیز ۶۵ درصد ذکر کرد و افزود: با افزایش سطح آموزش و ترویج باید رغبت زارعان را به استفاده از بذور اصلاح شده و مرغوب در شرایط آبی و بویژه دیم بیش از پیش بالا ببریم.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل ادامه داد: دستورالعمل استفاده بهینه از بذور اصلاح شده و مرغوب در بین زارعان پخش میشود و مشکلی نیز در توزیع سموم مبارزه با آفات و امراض گندم و جو وجود ندارد.
وی گفت: مراکز تحقیقاتی استان باید با حذف بذور حساس به آفات و امراض ارقامی با قابلیتها و توانمندیهای بالا تهیه و تکثیر کرده و در اختیار زارعان قرار دهند.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل هم در این جلسه گفت: برنامه ابلاغی خرید گندم آبی پنج هزار و ۴۸۵ تن بود که از این میزان تاکنون دو هزار و ۲۸۵ تن خریداری و حدود ۴۲ درصد از برنامه ابلاغی محقق شده است.
احمد شهریار در زمینه گندم دیم نیز افزود: بر اساس برنامه ابلاغی قرار است ۱۲ هزار و ۹۵۸ تن گندم دیم از کشاورزان استان خریداری شود که تاکنون پنج هزار و ۸۴۳ تن خریداری و ۴۴ درصد برنامه خرید محقق شده است.
وی خاطرنشان کرد: این خریدها همچنان ادامه دارد و تا پایان زمان برداشت به سقف برنامه ابلاغی خرید دست خواهیم یافت.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل اظهار کرد: کمینه فنی پیگیری خرید بذور خود مصرفی در استان تشکیل و هماهنگی با تعدادی از شرکتهای توانمند تولید کننده بذر جهت خرید اضافه بر برنامه تخصیصی صورت گرفته است.
استان اردبیل کمتر از یک درصد مساحت ایران را دارد ولی با تولید سالانه ۴.۵ میلیون تن انواع محصولات کشاورزی، چهار درصد تولیدات کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده است.
اردبیل جزو استانهای پیشرو در تولید و توزیع بذور اصلاح شده و مرغوب است و سالانه بالغ بر ۳۵ هزار تن بذر گواهی شده گندم و جو و یک هزار و ۵۰۰ تن بذر سویا در این استان تولید میشود.
تولید ۸۰ درصد بذر چغندر قند مورد نیاز کشور و نیز ۱۰۰ درصد محصول سورگوم مورد نیاز کشاورزان ایران از جمله توانمندیهای بخش کشاورزی استان اردبیل است که با تولید تقریبی پنج هزار تن بذر سایر محصولات، تامین کننده بخش عمدهای از نیاز کشور به بذور مختلف است.
نظر شما