به گزارش ایرنا، حجتالاسلام حسین کثیرلو روز دوشنبه در دیدار مدیرکل دامپزشکی استان اردبیل با اشاره به ماموریت خطیر دامپزشکی در مبارزه با بیماریهای مشترک بین انسان و دام اظهار کرد: بسیاری از این بیماریها از طریق کشتار غیرمجاز دام، خارج از چرخه نظارت بهداشتی دامپزشکی قابل انتشار است که خوشبختانه در یک سال گذشته کارهای خوبی در این حوزه انجام شده که قابل تقدیر بوده است.
وی با تاکید بر لزوم افزایش نظارتها اظهار کرد: با توجه به تجربهای که در استانهای دیگر در این زمینه دارم؛ بر اهمیت و حساسیت حوزه سلامت و بهداشت عمومی جامعه به طور کامل واقفم و از این رو اراده جدی مسئولان دستگاههای حوزه سلامت عمومی در مبارزه با این چالش اجتماعی و ورود جدی آنها در ساماندهی کشتارگاههای دام استان اردبیل ضروری است.
رئیسکل دادگستری استان اردبیل بیان کرد: در کنار فعالیتهای آموزشی، اطلاعرسانی و فرهنگسازی باید به سمتی حرکت کنیم که مردم از خرید گوشت حاصل از کشتار غیرمجاز دام خودداری کنند و این امر با توجیه شهروندان و بازگویی مشکلات بیماریهای مشترک شدنی است.
وی با اشاره به آمادگی دستگاه قضایی برای مشارکت و تسهیل در رسیدگی به پروندههای مرتبط با تخلفهای بهداشتی و حمایت همه جانبه از دامپزشکی اضافه کرد: در صورت تعامل جدی و افزایش سطح همکاریهای بینبخشی دستگاههای مرتبط با حوزه سلامت، شاهد کاهش بیماریهای مشترک و ارتقای بهداشت و سلامت عمومی جامعه خواهیم بود.
مدیرکل دامپزشکی استان اردبیل هم در این دیدار از حمایتهای همهجانبه و بیدریغ دستگاه قضایی تشکر کرد و ضمن تشریح فعالیتها و برخی مشکلات در رسیدگی به پروندهها گفت: ساماندهی برخی از کشتارگاههای دام با همکاری بینبخشی دستگاههای مرتبط و ورود دستگاه قضایی در این حوزه ضروری است.
بهلول تکلوی با اشاره به پلمب ۸۲ مرکز عرضه فراوردههای خام دامی و ارجاع نزدیک به ۵۰۰ پرونده تخلف بهداشتی در سال گذشته به مراجع قضایی افزود: در این مدت به پشتوانه دستگاه قضایی اقدامهای موثری در مبارزه با کشتار غیرمجاز دام در استان اردبیل انجام شده است و جمعآوری کشتار غیرمجاز در روستای آراللو در محدوده جاده اردبیل-سرچم و مناطق حاشیه برخی شهرستانها امسال هم با جدیت ادامه خواهد داشت.
وی بیان کرد: تشکیل نشستهای همافزایی در راستای مبارزه بیامان با کشتار غیرمجاز دام، ساماندهی کشتارگاههای دام برخی از شهرستانها و افزایش ارتباط با دستگاه قضایی از جمله برنامههای مهمی است که دنبال خواهد شد تا بتوانیم با استفاده از راهنماییها و رهنمودهای مقامات قضایی استان در رفع مشکلات حوزه سلامت عمومی جامعه گامهای موثری برداریم.
استان اردبیل با وجود بیش از سه میلیون و ۹۰۰ هزار واحد دامی رتبه ۱۰ کشوری در صنعت دامداری، رتبه هفتم در پرورش گوسفند و گاو بومی، رتبه سوم در پرورش گاومیش، رتبه ۱۵ کشوری در پرورش گاو اصیل دورگ، همچنین ۵۷۳ واحد پرورش صنعتی طیور دارد و میانگین کشتار روزانه گوشت مرغ آن به نزدیک ۱۱۵ تا ۱۲۰ هزار تن میرسد.
بنابر آمارهای رسمی، از ابتدای سالجاری تا کنون سه بیمار مبتلا به بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو (یکی از بیماریهای مشترک بین انسان و دام) در این استان شناسایی شدهاند.
نظر شما