بازخوانی وظایف امت اسلامی برای آزادی قدس در جوار بیت‌الله الحرام

تهران- ایرنا- جمعی از حجاج بیت‌الله الحرام در همایش «فلسطین؛ وظایف امت اسلامی و موانع آن» در مکه مکرمه بر ضرورت همراهی ملت‌های مسلمان در مسأله قدس و لزوم حمایت از آرمان فلسطین و پرهیز از عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی تأکید کردند.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی حج، همایش «فلسطین؛ وظایف امت اسلامی و موانع آن» روز دوشنبه (۱۳ تیرماه) از سوی بعثه مقام معظم رهبری در هتل بلدالطیب مکه مکرمه برگزار شد. در این همایش که با ترجمه همزمان به زبان‌های عربی،‌ انگلیسی و فارسی برگزار شد، ۲۵۰ نفر از حجاج بیت‌الله الحرام از ملیت‌های مختلف از جمله عراق، اندونزی، ترکیه، نیجریه، بنگلادش، پاکستان، فلسطین، نیجر، ساحل عاج، هند، افغانستان و موریتانی شرکت داشتند.

عبدالله اواتارا امام مسجد ابیجان از ساحل عاج، نخستین سخنران این همایش بود که به زبان فرانسوی به سخنرانی پرداخت و بیان کرد: مسأله فلسطین، مسأله‌ای عربی نیست، بلکه مسأله‌ای جهانی است و این نگرش، مدیون بزرگ‌مرد اسلام، حضرت امام خمینی(ره) است.

وی با بیان اینکه قدس، سومین مکان مقدس بعد از مکه و مدینه است،‌ اظهار کرد: اگر یک فرد فلسطینی در این سرزمین آزار ببیند و کشته شود و مسلمان دیگر از این موضوع مطلع شود و کاری نکند، این شخص اسلام را نشناخته یا از دایره مسلمانی خارج شده است. آرزو می‌کنم که مردم فلسطین و آرمان قدس هرچه زودتر به پیروزی برسند.

 

بازخوانی وظایف امت اسلامی برای آزادی قدس در جوار بیت‌الله الحرام

مریم ادریس از نیجر در سخنانی در این همایش اظهار کرد: مسأله فلسطین، مسأله اول همه مسلمانان است که متأسفانه امروز در وضع دردناکی قرار دارد. اگرچه باید یادآوری کرد که به غیر از فلسطین، سایر کشورها نیز درگیر جنگ و مصیبت هستند. مثل کشور من در نیجر که برخی جنایت‌ها تحت عنوان افراط‌گری اسلامی و بوکوحرام انجام می‌شود.

وی افزود:‌ جا دارد از کشورهایی مثل جمهوری اسلامی ایران که همواره فکر کمک به سایر کشورهای و برادران و خواهران خود هستند، قدردانی و در کنار این کشور سیاست‌های عادی‌سازی روابط با اسرائیل را محکوم کنیم. کسانی که از سیاست‌های آمریکایی پیروی می‌کنند به این مشکلات دامن می‌زنند.

امیدوارم این وضعیت به موفقیت و نصرت الهی برسد همان‌گونه که آیت‌الله خامنه‌ای در صحبت‌های خود با اشاره به آیه شریفه «یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا إِنْ تَنْصُرُوا اللَّهَ یَنْصُرْکُمْ وَیُثَبِّتْ أَقْدَامَکُمْ» بیان می‌کنند که اگر در راه خداوند باشیم خداوند ما را یاری می‌کند.

بازخوانی وظایف امت اسلامی برای آزادی قدس در جوار بیت‌الله الحرام

انوار سلف‌الدین، استاد دانشگاه گالیجاگا اندونزی نیز در این همایش بیان کرد: ما سه نوع برادری داریم؛ برادری بیولوژیکی، برادری اسلامی و برادری انسانی که باید تمام این مراتب را حفظ کنیم. به‌ویژه باید وظایف برادری را در حق مسلمانان فلسطین ادا کنیم.

وی افزود: برای این هدف باید از چهار روش استفاده کنیم؛ نخست دعا برای آزادی فلسطین به‌ویژه در ایام مقدس حج است. دومین روش این است که انواع کمک‌های بشردوستانه را از راه‌های مطمئن به فلسطین ارسال کنیم. نوع سوم، حمایت دیپلماتیک از فلسطین و دوری از عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی است. مرحله آخر نیز حمایت نظامی از مجاهدان فلسطینی است.

پروفسور مولیادی کارتانگارا، استاد دانشگاه جاکارتا اندونزی نیز در سخنانی در این مراسم گفت: ارزش انسان‌ها نه وابسته به جنسیت آن‌ها و نه وابسته به نژاد آن‌هاست. ارزش انسان، به روح الهی است که در انسان دمیده شده است. در پیشگاه خداوند متعال همه انسان‌ها ذاتاً با یکدیگر مساوی هستند و تنها ملاک برتری فردی نسبت به دیگری، داشتن تقوایی الهی است.

وی تصریح کرد: واژه انسان از ریشه نسیان گرفته نشده، بلکه از ریشه اُنس و محبت است؛ یعنی اقتضای ذاتی انسان، محبت و عشق‌ورزی به دیگران است. ما به عنوان یک انسان و یک مسلمان، باید با دیگر مسلمانان انس قلبی داشته باشیم. مسأله حمایت از فلسطین در همین چارچوب تعریف می‌شود یعنی حمایت از برادران دینی ما که در قلبمان جای دارند.
سلما یورون، مهندس و مبلغ دینی از ترکیه نیز در این مراسم بیان کرد: برگزاری همایش در حج و اتحاد اسلامی بهترین راه برای حل مسأله فلسطین است. اخلاق حسنه می‌تواند ما را در راه رسیدن به وحدت راهنمایی کند. رهبران ما هم به این امر صحه گذاشتند و اظهار می‌دارند که پنج بیماری باید در پرتو قرآن درمان بشوند. از جمله آنها یأس و ناامیدی،‌ نبود صداقت و راستی و عداوت است. باید عداوت‌ها تبدیل به محبت شود؛ با محبت می‌توان بسیاری از مشکلات را مرتفع ساخت و یاری رساندن به مسلمان را در برنامه عمل قرار داد.

وی افزود: فلسطین عضوی از پیکر امت واحده اسلامی است که امروز خون این عضو از پیکر در حال ریختن است. ما برای نجات فلسطین باید پیوندهای اسلامی را شناسایی و تقویت کنیم؛ قبله واحد، قرآن واحد، خدای واحد و مناسک واحد محفلی برای گرویدن و تحکیم و تقویت امت اسلامی است. باید استعمار را کنار نهاد و شعار آزادی و استقلال را سر داد. باید در بین یکدیگر محبت را متبلور بسازیم و صهیونیست‌ها چهره ای با اقتدار از ما ببینند. نباید در برابر این مسأله اسلامی بی تفاوت باشیم بلکه با اتحاد اسلامی با مسأله فلسطین مواجه شویم.

حجت‌الاسلام محمدهادی فلاح‌زاده، دبیر علمی همایش نیز ضمن جمع‌بندی مطالب سخنرانان به بلندپروازی‌های رژیم صهیونیستی در دوره‌های گذشته اشاره و بیان کرد: نتیجه مقاومت در برابر سلطه صهیونیسم موجب شد که تفکر گسترش نفوذ از نیل تا فرات به محصور شدن در دیوار آهنین تبدیل شود. این رژیم نه تنها از تفکر توسعه طلبی خود بهره نبرد، بلکه برای حفظ موجودیت اش متوسل به ایجاد گنبد آهنین شده است.

دبیر علمی همایش در پایان سوال کرد: آیا اکنون که دشمن در چنین وضعیتی قرار گرفته است، تفکر ایجاد رابطه با رژیم صهیونیستی منجر به تقویت این رژیم غاصب نمی‌شود؟ آیا آنان فکر می‌کنند این روابط برای خودشان و کشورهای اسلامی مفید است؟ آیا علمای اسلام در قبال تشریح این وضعیت بر اساس اصول اسلامی وظیفه‌ای دارند یا خیر؟

بازخوانی وظایف امت اسلامی برای آزادی قدس در جوار بیت‌الله الحرام

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha