ساماندهی مرزها و جذب سرمایه‌گذار از نیازهای اصلی کردستان است

سنندج- ایرنا- رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج با اشاره به اینکه یکی از راهکارهای کاهش مشکلات مربوط به بیکاری در کردستان، رونق فعالیت مرزی در استان است، گفت: ساماندهی مرزهای استان با تخصیص اعتبارات ملی و جذب سرمایه گذار از نیازهای اصلی این منطقه است.

سید کمال حسینی روز چهارشنبه و در آستانه سفر رییس جمهور به کردستان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا به انتظارات فعالان اقتصادی و بخش خصوصی از رییس جمهور و مهمترین مشکلات استان پرداخت و اظهار داشت: برخی از استان های کشور دارای قدرت چانه زنی و واسطه گری بیشتری در دریافت اعتبارات و امتیازات مختلف هستند و همین مساله باعث شده است بیشترین منابع مالی در این مناطق متمرکز شود.

وی اضافه کرد: انتظار می‌رود در دولت سیزدهم بر اساس ظرفیت‌های هر منطقه عمل شود و در این بین نقش و جایگاه استان های کم برخوردار هم چون کردستان نادیده گرفته نشود.

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج افزود: کم توجهی به مزیت‌های تعدادی از استان‌ها نه تنها باعث شده است روند توسعه در این مناطق کُندتر باشد بلکه موجب ایجاد اثرات منفی اقتصادی هم برای کشور شده است.

حسینی ابراز امیدواری کرد: آیت الله سید ابراهیم رییسی رویکرد جدیدی داشته باشد تا ظرفیت های بالقوه استان هایی هم چون کردستان به بالفعل تبدیل شود.

وی یکی از مزیت های مهم کردستان را مرزی بودن خواند و ادامه داد: با توجه به اینکه از وجود نقاط مرزی همه کشور بهره می برند لذا می طلبد ایجاد و تقویت زیرساخت های مرزهای استان هم با نگاه ملی و تخصیص اعتبارات ملی انجام شود.

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج یادآور شد: بی شک هر استانی بخشی از کالبد اقتصادی کشور را تشکیل می دهد و رشد هر منطقه هم بر کل مملکت اثرگذار خواهد بود و با حکمفرما شدن چنین نگاهی توسعه پایدار اتفاق می افتد.

حسینی اظهار داشت: کردستان علاوه بر ظرفیت های مرزی از لحاظ آب و هوا و خاک حاصلخیز هم از استان های مستعد در بخش کشاورزی بوده به گونه ای که در تولید بسیاری از محصولات زراعی، باغی و دام دارای رتبه های برتر در کشور است.

وی از دیگر ظرفیت های استان را وجود معادن غنی در آن خواند و گفت: هرچند طی چند سال اخیر قدم هایی برای فرآوری مواد معدنی در راستای ممانعت از خام فروشی آنها در استان برداشته شده است ولی همچنان جای کار بیشتر در این حوزه وجود دارد.

ضرورت ارائه بسته‌های تشویقی برای جذب سرمایه‌گذار

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج یکی از مهمترین نیازهای استان در شرایط کنونی را جذب و حمایت از سرمایه گذار و ارائه بسته های تشویقی برای آنها خواند و تاکید کرد: براساس نظر کارشناسان، سرمایه گذاری در استان های کم برخوردار ارزش افزوده بیشتری نسبت به استان های توسعه یافته به همراه دارد و در صورت مهیا بودن شرایط لازم این مساله می تواند عامل مهمی در جذب سرمایه گذاران باشد.

حسینی یادآور شد: بیشتر منابع و سرمایه‌ها به سمت استان هایی رفته است که زیرساخت های لازم برای سرمایه گذاری به ویژه در حوزه حمل و نقل هم چون وجود فرودگاه، راه آهن و جاده های مناسب در آنجا مهیا بوده است.

وی خواستار توزیع یکسان فرصت های سرمایه گذاری در کشور شد و گفت: سال ها است فرصت های سرمایه گذاری به ویژه سرمایه گذاری خارجی به طور یکسان در استان های مختلف کشور توزیع نمی شود و این سرمایه ها بیشتر در استان های توسعه یافته و دارای امکانات فراوان بوجود می آید.

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج با اشاره به اینکه اگر ظرفیت های موجود در همه استان ها تقویت شود کشور توسعه می یابد، گفت: یکی از مولفه های توسعه هر جامعه ای رشد نهادهای مدنی و بخش خصوصی در آن است و تا این تفکر حاکم نشود سیکل مشکلات به قوت خود باقی خواهد ماند.

حسینی مهمترین مشکل پیش روی استان را در حال حاضر بیکاری خواند و یادآور شد: مرز و بازارچه های مرزی یکی از ظرفیت های مهم استان برای ایجاد اشتغال است ولی این بازارچه ها هم در حال حاضر وضعیت مطلوبی از لحاظ زیرساخت و امکانات لازم ندارند.

وی اظهار داشت: سال ها از تعطیلی بازارچه سیف سقز می گذرد و مسوولان ارشد کشور اعلام کردند مسوولان کشور عراق با بازگشایی این بازارچه موافقت نمی کنند و فعالان اقتصادی استان انتظار دارند وزارت امور خارجه این مطالبه مردمی را پیگیری کنند.

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج ادامه داد: در شرایط سخت اقتصادی امروز، بازگشایی این مرز می تواند تاثیر بسزایی در بهبود وضعیت اقتصادی و معیشتی مردم منطقه و حتی کشور داشته باشد.

حسینی یادآور شد: ساماندهی مرزهای استان به ویژه مرز بین المللی باشماق مریوان نیازمند تخصیص اعتبارات ملی است چرا که این مهم گلوگاهی برای بهبود شرایط اقتصادی کشور است.

کردستان بیست و هفتمین مقصد سفر استانی آیت الله رئیسی انتخاب شده و قرار است روز جمعه ۱۷ تیر انجام شود، بیست و ششمین مقصد سفر رییس جمهور و هیات دولت استان خراسان شمالی بود که دوم تیر انجام شد.

استان کردستان طبق سرشماری سال ۱۳۹۵ دارای یک میلیون و ۶۰۳ هزار نفر جمعیت است.

استان کردستان دارای ۱۰ شهرستان، ۲۹ شهر، ۳۱ بخش، ۸۶ دهستان و یک هزار و ۶۹۷ آبادی دارای سکنه و ۱۸۷ آبادی خالی از سکنه است

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha