دانشگاه علوم پزشکی همدان: دام قربانی را از مراکز مورد تایید دامپزشکی تهیه کنید

همدان- ایرنا- رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی استان همدان گفت: با توجه به در پیش بودن عید سعید قربان به هم استانی توصیه می شود برای پیشگیری از ابتلا به تب کریمه کنگو، دام ها را از محل های مورد تایید دامپزشکی تهیه و در همان محل ذبح کنند.

«سید جلال بطحائی» روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: تب «کریمه کنگو» یک بیماری ویروسی حاد و تب دار است که در صورت تشخیص و درمان دیرهنگام میزان کشندگی بالایی دارد به گونه ای که در برخی از منابع علمی ۳۰ تا ۷۰ درصد مرگ مبتلایان به این بیماری گزارش شده است.

وی اضافه کرد: عامل بروز و انتقال تب کریمه کنگو «کنه» است و راه انتقال آن له کردن و کشتن کنه در روی پوست بدن، تماس با ترشحات فرد بیمار و آلوده همچنین تماس با ترشحات دام آلوده به این بیماری است.

رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی همدان ادامه داد: دامداران و کشاورزان، کارگران کشتارگاه،  دامپزشک ها به علت تماس نزدیک با دام و پرسنل بیمارستانی به خاطر تماس با فرد مبتلا به کریمه کنگو بیشتر در معرض این بیماری هستند.

بطحائی با بیان اینکه احتمال آلوده بودن دام به بیماری و انتقال آن از طریق خون و ترشحات وجود دارد گفت: قرار گرفتن عید قربان در فصل تابستان و بالا بودن فعالیت و تکثیر کنه در این فصل گرم سال نیز احتمال انتقال بیماری را بیشتر می کند.

رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی همدان توصیه کرد: در صورت ذبح دام، تهیه گوشت و مطمئن نبودن از سلامت آن باید همانند کشتارگاه، گوشت را به مدت ۲۴ ساعت در یخچال با دمای ۲ تا هشت درجه سانتیگراد زیر صفر نگهداری کرده تا با انجماد گوشت هر گونه ویروس از بین برود.

بطحائی اضافه کرد: برای از بین رفتن ویروس های موجود در جگر دام نیز باید آن را به مدت ۴۸ ساعت در یخچال نگهداری سپس مصرف کرد همچنین در صورت مصرف گوشت نیم پز احتمال انتقال بیماری وجود دارد بنابراین باید نسبت به پخت کامل آن اطمینان حاصل کرد.

وی با بیان اینکه افراد تا حد امکان باید از تماس غیر ضروری با دام بپرهیزند افزود: تب کریمه کنگو بیماری حاد و تب داری است که دارای چهار مرحله کمون (نهفتگی)، قبل از خونریزی، خونریزی، دوره نقاهت و بهبودی است.

رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی همدان خاطرنشان کرد: دوره کمون یا نهفتگی بیماری سه تا ۹ روز است یعنی از زمان آلودگی تا نشان دادن علائم بیماری این مدت طول می کشد.

بطحائی علائم قبل از خونریزی که حدود سه روز طول می کشد را شامل سرد درد شدید، تب و لرز، درد عضلانی به ویژه در ناحیه پشت پاها ، گیجی، درد و سفتگی گردن، درد چشم و حساسیت و ترس از نور، تهوع، استفراغ و گلودرد، اسهال و درد شکم عنوان کرد.

وی اظهار داشت: در جریان خونریزی و بعد از آن که مرحله کوتاه سه تا پنج روزه است نقاط سیاهی در بخش های مختلف بدن از جمله دست ها و پاها ایجاد می شود که این کبودی ها ناشی از خونریزی های زیر پوستی است.

رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی همدان ادامه داد: در دوره نقاهت و بهبودی، کم کم این ضایعات پوستی، کبودی و سیاهی ها روی بدن شروع به فروکش کردن کرده و این فرایند سه تا ۶ روز طول می کشد.

بطحائی با تاکید بر اینکه تشخیص به موقع بیماری و انتقال سریع بیمار به بیمارستان می تواند از میزان مرگ مبتلایان به کریمه کنگو بکاهد اظهار داشت: این بیماری ۲ شیوه درمان دارد که نخست درمان حمایتی شامل مباحث پزشکی و دوم استفاده از درمان های ضد ویروسی است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha