اراده جدی حاکمیت برای حمایت از سرمایه‌گذاری مشروع و سالم در کشور

تهران - ایرنا - قائم‌مقام سازمان بازرسی کل کشور از اراده جدی حاکمیت کشور برای حمایت از سرمایه گذاری‌های مشروع و سالم خبر داد.

به گزارش ایرنا احمد رحمانیان روز چهارشنبه در همایش بین المللی فرصت‌های سرمایه‌گذاری در شهر تهران با اشاره به ضرورت و اهمیت حمایت از سرمایه گذار و سرمایه‌گذاران، گفت: سرمایه‌گذاری یکی از مهمترین راه هایی است که می تواند تحریم‌های ظالمانه استکبار جهانی و ایادی آن ها را بی اثر و کم کند و موجب پیروزی قاطع ما در جنگ اقتصادی، رونق اشتغال، کاهش تورم و وابستگی شود.

وی تاکید کرد: دستگاه قضایی و دستگاه‌های ناظر حمایت قاطع، جامع و همه‌جانبه از سرمایه‌گذاری مشروع و سالم انجام می‌دهند.

رحمانیان با اشاره به مشکلات و چالش‌هایی که حوزه سرمایه‌گذاری با آن مواجه است، اظهارداشت: عدم التزام مدیران و بخش‌های مختلف به مقوله سرمایه‌گذاری و نقشه راه ترسیم شده، نبود برخی اطلاعات صحیح و آمارهای شفاف واقع بینانه، نبود وجود اطلاعات از بازار مصرف و طرح‌های زودبازده، نبود شناخت فرصت های سرمایه گذاری، تغییرات مکرر سیاست‌های ارزی، پولی و بانکی، سود بالای برخی تسهیلات بانکی، افزایش بی‌رویه نرخ ارز، نبود شفافیت های مالیاتی و فرار مالیاتی، از جمله چالش‌های این حوزه است.

وی با بیان اینکه در حوزه سرمایه‌گذاری در شهرداری ها باید از اقدامات مقطعی و کوتاه مدت پرهیز شود، گفت: حتماً باید برنامه راهبردی بلند مدت، میان مدت و کوتاه مدت که قابلیت پیگیری داشته باشد را دنبال کنند.

قائم‌مقام سازمان بازرسی کل کشور ادامه داد: در پروژه های سرمایه‌گذاری در کلانشهرها مشکلاتی از جمله آلودگی هوا، ترافیک و همچنین ضرورت رعایت موازین اسلامی و شرعی وجود دارد که باید مورد توجه قرار گیرد.

وی تاکید کرد: حتماً باید در پروژه‌های اقتصادی علاوه بر بحث اقتصادی، پیوست‌های فرهنگی، اجتماعی و پیوسته امنیتی رعایت شود.

به گفته وی، این قراردادها زیر نظر دستگاه های نظارتی قرار دارند و برای اینکه در آینده برای مدیران مشکلی پیش نیاید، باید تمام بسترها و زمینه‌هایی که ممکن است موجب بروز فساد شود، شناسایی و حذف گردد.

وی با بیان توصیه هایی در بازار سرمایه گذاری، عنوان کرد: باید همه سرمایه گذاران را در شرایط یکسان ببینیم و هیچ امتیاز و رانتی برای اشخاص قائل نشویم.

رحمانیان بر ضرورت ترجیح  حقوق شهر و حقوق شهروندی بر منافع شهرداری و سرمایه‌گذار تاکید کرد و گفت: ایجاد تضامین لازم برای طرفین، توجه به مناطق محروم و کمتر توسعه یافته در سرمایه‌گذاری، بررسی صلاحیت و توانمندی سرمایه‌گذار در حوزه سرمایه‌گذاری با اهمیت است.

وی با بیان اینکه اراده جدی در همه بخش های حاکمیتی برای حمایت از سرمایه گذاریهای مشروع و سالم وجود دارد، افزود: فرش قرمز زیر پای سرمایه‌گذاران پهن شده است.

قائم‌مقام سازمان بازرسی کل کشور با بیان اینکه ساختار و روش های حمایت از سرمایه‌گذاران شکل گرفته است، عنوان کرد: در این راستا دفتر حمایت از سرمایه‌گذاری و تولید ملی، کارگروه اقتصاد مقاومتی در همه دادگستری‌ها و کارگروه ملی حمایت از تولید دانش بنیان و صیانت از نخبگان ایجاد شده است.

رحمانیان با بیان اینکه گاهی مشاهده می‌شود برخی سرمایه‌گذاران مورد تعقیب قرار می‌گیرند، اظهار داشت: اینها سرمایه گذار واقعی نبودند و به دنبال این بودند که از بیت‌المال جیب خود را پر کنند.

وی با اشاره به بازدید از واحدهای تولیدی و خدماتی کشور در سال گذشته در راستای رفع مشکلات این واحدها از سوی سازمان بازرسی، گفت: در سال گذشته از یکهزار و ۵۶۵ واحد تولیدی و خدماتی بازدید میدانی داشتیم که موجب شد ۶۰ واحد راه اندازی شده و از تعطیلی ۱۹۶ واحد جلوگیری شود.

وی ادامه داد: هم‌چنین این بازدیدها موجب افزایش تولید ۲۸۱ واحد تولیدی، و تسهیل دریافت مجوز ۴۶۵ واحد تولیدی شد.

به گفته وی، ۹۴۹ واحد نیز توسط شبکه بانکی تملک شده و دارای مشکلاتی بود که از این تعداد ۴۷ واحد راه اندازی و از تعطیلی ۶۲ واحد جلوگیری شد.

قائم‌مقام سازمان بازرسی کل کشور در ادامه سخنان خود با اشاره به طرح های نیمه تمام در کشور، گفت: یکهزار و ۴۱۶ طرح نیمه‌تمام در کشور وجود دارد که این طرح ها در رصد بازرسی کل کشور قرار دارند تا به دولت کمک کنیم در تکمیل آنها تسریع شود.

وی ادامه داد: همچنین ۱۳ جلسه کارگروه حمایت از تولید دانش بنیان و صیانت از نخبگان تشکیل شده و بسیاری از مشکلات مالیاتی، مشکلات تأمین اجتماعی و تمامی آنان مرتفع شده است .

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha