شهرداری‌ها از تغییر کاربری فضای سبز خودداری کنند

شیراز- ایرنا- مدیر کل دفتر فنی استانداری فارس، طرح جامع شهری را سند و راهبرد توسعه شهر دانست گفت: شهرداران استان در اجرای پروژه‌های عمرانی و صدور پروانه‌های ساختمانی بر اساس این طرح عمل کرده و از ارسال درخواست‌های تغییر کاربری به ویژه کاربری فضای سبز و باغات خودداری کنند.

به گزارش دریافتی روز چهارشنبه ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی استانداری فارس، امیر حسین جمشیدی با بیان اینکه  شهرداران قبل از ارسال هرگونه درخواست تغییر کاربری برای طرح در کمیسیون ماده پنج و کمیسیون مغایرت‌های طرح هادی، نسبت به تنظیم توافق نامه‌ای با مالک که قابلیت اجرا داشته باشد اقدام کنند  ادامه داد: یکی از مشکلاتی که ما در این کمیسیون‌ها با آن مواجه‌ایم تقاضای طرح مجدد برای تغییر مصوبات قبلی است که علت این تقاضا نیز این است که پیشنهاد اولیه قابل اجرا نیست اما این تقاضا با توجه به ورود سازمان بازرسی و تذکرهای این سازمان از لحاظ سیستم اداری امکان پذیر نیست.

وی، در خصوص موارد قابل طرح در کمیسیون طرح هادی و طرح جامع بیان کرد: آخرین مصوبه که توسط شورای عالی شهرسازی و معماری تصویب و به وزارت کشور و استانداری‌ها  ابلاغ شده، تهیه طرح هادی در خصوص شهرهای با جمعیت کمتر از ۲۵ هزار نفر و تهیه طرح جامع و تفصیلی برای شهرهای دارای جمعیت بیش از ۲۵ هزار نفر است.

مدیر کل دفتر فنی استانداری فارس افزود: البته در این مصوبه آمده است که در خصوص شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر به شرطی که قبلا طرح جامع برای آنها تهیه نشده باشد، طرح هادی شهری تهیه شود.
جمشیدی ادامه داد: البته ما در مورد بسیاری از شهرها به دنبال دلیلی برای تبدیل طرح جامع آن شهر به طرح هادی هستیم .

وی اضافه کرد: طرح جامع شهری دربردارنده مقررات و ضوابطی است که با قاعده گذاری‌های حاکمیتی در زمینه نوع بهره‌برداری و نحوه استفاده از اراضی و املاک خصوصی اشخاص حقوقی و حقیقی، موجب افزودن یا کاستن ثروت‌ها و دارایی‌ها می‌شود و لذا تنها در محدوده اختیارات و صلاحیت‌ها مرجع تصویب کننده آن، یعنی شورای عالی شهرسازی و معماری ایران، قابل اجرا و اعمال است.

او اظهار داشت: معتقدیم که با توجه به اینکه تمام تصمیمات مرتبط با طرح هادی در خود استان اتخاذ می‌شود، اجرای آن برای شهرداری‌ها نسبت به طرح جامع که شورای عالی شهرسازی و معماری در مورد آن تصمیم گیری می کند، راحت تر است.

وی، روند بسیار طولانی تهیه، بررسی و تصویب طرح جامع را از جمله آسیب‌های تهیه آن دانست و افزود: روند تصمیم گیری در مورد طرح‌های جامع بسیار زمان بر بوده و مصداق آن طرح جامع شهر سپیدان است که به شورای عالی شهرسازی و معماری ارجاع شد و تا زمان رسیدن به نتیجه چهار سال به طول انجامید و یا طرح جامع شهرستان لامرد که پس از گذشت ۱۲ سال هنوز به نتیجه نرسیده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha