به گزارش ایرنا، حدود دو هفته قبل (دوشنبه، ششم تیرماه) شرکتهای فولاد خوزستان و فولاد مبارکه مورد حمله سایبری قرار گرفتند و مشکلاتی برای شبکههای اجتماعی و خطوط تولید آنها ایجاد شد. حملاتی که هرچند تلفات جانی و فیزیکی به دنبال نداشت و حتی به دلیل قطعی برق، برخی از خطوط تولیدی این دو شرکت بزرگ فولادی تعطیل بود و ناکام ماند، اما درسی که برای صنعت و بهخصوص بخش معدن و صنایع معدنی کشور به دنبال داشت این بود که باید ضمن اهمیت دادن به رعایت دستورالعملهای پدافند غیرعامل در حوزه تولید و زیرساختهای ملی، تقویت کارکنان این حوزه و تشکیل تیمهای مراقبتی ۲۴ ساعته در اولویت شماره یک کشور قرار گیرد.
در همین زمینه، سهشنبه هفته جاری (۱۴ تیرماه) وزیر صنعت، معدن و تجارت طی بازدید از خطوط تولید شرکت فولاد مبارکه اصفهان در جریان جزییات حملات سایبری این شرکت و اقدامات کارشناسان مربوطه در مقابله با آن قرار گرفت و از تیم مربوطه تقدیر کرد.
آنطور که کارشناسان عنوان کردند حمله سایبری به شرکت فولاد مبارکه، یکی از قویترین حملات چند سال اخیر بوده است. بهطوری که عمق نفوذ به سامانهها بالا بود و هکرها سعی در کنترل سرعت غلطکها و فشار آن داشتند تا با تغییر آن، اقدام به تخریب خط تولید ورق گرم آن شرکت کنند.
با این حال، کارشناسان فولاد مبارکه بهموقع متوجه سیگنال اخطار شدند و با خروج کامل خط از مدار، همه سختافزارها و نرمافزارها را کنترل و در برخی موارد جایگزین و اقدام به راهاندازی مجدد خط تولید کردند.
برپایه این گزارش، توقف خط نورد فولاد مبارکه اصفهان بهمعنی کاهش تولید ورقگرم و افت توقف تولید خودرو، لوازمخانگی و لوله پروفیل بوده و دارای اثرات نامطلوب بر اشتغال و بازار سرمایه بود که با اقدام به موقع خنثی شد.
رعایت دستورالعملهای پدافند غیرعامل در حوزه تولید و زیرساختهای ملی دارای اهمیت روزافزون بوده و تقویت کارکنان این حوزه و تشکیل تیمهای مراقبتی ۲۴ ساعته، باید در اولویت شماره یک کشور قرار گیرد.
نظر شما