به گزارش ایرنا، حسن پارسی پور عصر چهارشنبه در نشست کارگروه اقتصادی، اشتغال و سرمایه گذاری خراسان شمالی اظهار داشت: این طرح پس از سه سال تلاش توسط هیات علمی دانشگاه های استان تهیه و تدوین شد و برنامه اشتغالزایی مشخصی برای بخش های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی روستاها در نظر گرفته شد.
وی تصریح کرد: بر این اساس اساتید دانشگاه کوثر در بجنورد طرح روستاهای شهرستان راز و جرگلان و بجنورد، اساتید دانشگاه بجنورد طرح روستاهای شهر فاروج و شیروان، اساتید دانشگاه حکیم سبزواری طرح روستاهای شهرستان اسفراین و اساتید جهاد دانشگاهی طرح روستاهای شهرستان گرمه و جاجرم را تدوین کردند.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان شمالی گفت: در این طرح دولت موظف است به منظور تحقق سیاست کلی برنامه و اقتصاد مقاومتی، شناسایی و بهرهبرداری از ظرفیتهای موجود در نواحی روستایی، ارتقای منزلت اجتماعی روستاییان و جایگاه روستاهای ملی و ایجاد بستر لازم برای شکوفایی و پیشرفت عدالتمحور روستاها اقداماتی را مطابق با قوانین و در قالب بودجه سنواتی انجام دهد.
وی خاطرنشان کرد: در طول اجرای این قانون هر سال ۹۰ روستا با توجه به استعدادها و ظرفیتهای بومی و محیطی آن منطقه و با استفاده از حمایتهای دولتی و بخش خصوصی و مشارکت نیروهای محلی و بهرهگیری از تسهیلات بانکی، برنامه توسعه اقتصادی و اشتغالزایی آن روستاها تحت پوشش قرار می گیرد.
وی افزود: این طرح، در روستاهای بالای ۴۰ خانوار جمعیت اجرایی می شود و باید به تصویب شورای توسعه و برنامهریزی استان برسد.
پارسی پور افزود: پروژه های هر منطقه براساس پیشران های توسعه اجرا می شود و در مناطق مختلف استان پروژه هایی از جمله تولید عسل، گلیم بافی، پرورش ماهی، کرم ابریشم، کشت گلخانه، احداث نهالستان و سیستم های آبیاری نوین کشاورزی در اولویت قرار دارند و در این زمینه مهارت های لازم به روستاییان ارائه می شود.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان شمالی گفت: امید می رود اجرای این طرح گامی برای توسعه اقتصادی و رونق اشتغال در استان شود.
خراسان شمالی در شمال شرق کشور واقع است و ۴۴ درصد از جمعیت این استان در روستاها سکونت دارند.
نظر شما