۱۶ تیر ۱۴۰۱، ۱۱:۵۸
کد خبرنگار: 1014
کد خبر: 84814416
T T
۲ نفر

برچسب‌ها

برگزاری نخستین دوره آموزشی تربیت مدرس سواد رسانه ای در البرز

کرج – ایرنا – دبیر اجرایی اولین دوره تربیت مدرس سواد رسانه ای مرکز آموزشی سواد رسانه البرز گفت: نخستین دوره سواد رسانه ای در این استان با حضور ۵۴ نفر از منتخبین حضور در این دوره ها برگزار شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، حسین دولتی روز پنجشنبه در حاشیه برگزاری دوره آموزشی سواد رسانه ای که در باشگاه فرهنگی ورزشی میلاد کرج  در جمع خبرنگاران افزود: مرکز آموزشی سواد رسانه استان البرز زیر نظر سازمان فضای مجازی بسیج ایجاد شده و مساله محور و آسیب شناسی شده ورود کرده و با برگزاری آموزش ها در سطوح و عناوین مختلف سعی در سر و سامان دادن این فضای مجازی ولنگار می کند.

وی اظهار داشت: ثبت نام علاقه مندان به حضور در این دوره آموزشی از طریق سامانه این مرکز انجام شد که در مرحله اول ۱۵۰ نفر از طلاب، مدرسین حوزه علمیه، مدرسین آموزش و پرورش و مربیان تربیتی ثبت نام کردند و سپس از میان آن ها پس از انجام مصاحبه های تخصصی و حضوری همچون ویژگی های رفتاری، تحصیلات و دغدغه مندی، ۵۴ نفر برای حضور در این دوره آموزشی منتخب شدند.

وی گفت: این دوره آموزشی به صورت مقدماتی صفر نبود بلکه یکسری اشخاص با یکسری ویژگی ها در این دوره بایستی شرکت می کردند که این ویژگی ها همچون مخاطب شناسی، سابقه ارتباط با جوانان  نوجوانان و رفتار شخصیتی فراگیران بود.

دولتی افزود: این کلاس ها از ابتدای تیرماه آغاز شده و در هر پنجشنبه این ماه برگزار می شود به طوریکه تاکنون هفت کلاس در دو هفته برگزار شده و آخرین پنجشنبه تیرماه این دوره آموزشی به پایان خواهد رسید.

وی با بیان اینکه برای آموزش از اساتید مجرب دارای سطوح علمی بالای کشوری استفاده شده، تصریح کرد: در این دوره آموزشی سعی داریم شیوه های جدید آموزشی را پیاده کنیم و از استاد محوری و سخنران محوری خارج شده و فضای کنفرانسی ایجاد شود تا هر کسی اظهار نظر کند.

دبیر اجرایی نخستین دوره آموزشی تربیت مدرس سواد رسانه استان البرز گفت: این گروه های ۵۴ نفره به گروه های کوچکتر با هدایت یک استاد راهنما تقسیم شده و در ایام هفته که کلاس برگزار نمی شود استاد راهنما با فراگیران ارتباط برقرار کرده و از آن ها نظرسنجی و یا رفع اشکال می کند.

وی ضمن قدردانی از مسوولان و کارکنان مجموعه میلاد، گفت: در طول این دوره آموزشی کارخواسته تعریف می کنیم به طوریکه طرح بحث انجام می شود و این کار خواسته ها تا جلسه بعدی به فراگیران فرصت داده می شود تا یک کار عملی و پروژه ای پیاده سازی و ارایه دهند به طور مثال فیلمی ببینند و تحلیل کنند یا استادی که طرح درس می دهد تکلیفی می دهد و آن ها فرصت انجام تکلیف را دارند.

دولتی ادامه داد: برای پشتیبانی بهتر از این دوره آموزشی در شبکه های ایرانی کانال پشتیبانی زده ایم و محتوای دوره ها را برای فراگیران بارگذاری می کنیم و هدف در نهایت این است که ۵۴ نفری را آموزش دهیم تا وارد سطوح مختلف استان شوند و چرخی را می چرخانیم که اگر یک دور بچرخد تبدیل به یک شبکه بزرگ مدرسین سواد رسانه در استان البرز شود.

وی اضافه کرد: درصدد هستیم تا در هر شهرستان افراد مستعد را داشته باشیم که متخصص بوده و به مدارس با هماهنگی آموزش و پرورش ورود کنند و این سواد رسانه را گسترش دهند زیرا درد جامعه این است که همه از رسانه استفاده می کنند ولی هیچ فهم عمیقی از آن ندارند.

وی به ۱۵ سرفصل آموزشی این دوره اشاره کرد و گفت: رسانه شناسی، فنون اغنا، انگاره سازی، کلیشه سازی، جرایم و امنیت سایبری، فقه و اخلاق در رسانه، شیوه های نوین کلاس داری، اعتیاد مجازی، جریان سازی، قدرت نرم و  جنگ شناختی از جمله این سرفصل ها می باشد.

وی با بیان اینکه دوره اول به صورت عمومی برای فراگیران برگزار می شود، افزود: در دوره دوم از این آموزش ها که از نیمه دوم سال جاری آغاز می شود مباحث تخصصی می شود به طوریکه هر فراگیر در موضوع مورد علاقه خود در سواد رسانه ای همچون سواد موسیقی، سواد اطلاعاتی، سواد بصری، تحلیل فیلم و انیمیشن آموزش های لازم را می بیند.

برگزاری نخستین دوره آموزشی تربیت مدرس سواد رسانه ای در البرز

راه اندازی مدرسه سواد رسانه ای در البرز

دولتی در ادامه با اشاره به اینکه در البرز در حال پایه گذاری راه اندازی مدرسه سواد رسانه ای هستیم، اظهار داشت: این مدرسه در مرحله  اول نیاز به مدرس متخصص، متعهد و دلسوز دارد که گسترش سواد رسانه ای هم اکنون نیاز به یک کار جهادی دارد که در صورتیکه این مدرسه شکل بگیرد لایه اول مدرسین در آن فعال خواهند شد و امیدواریم به روزی برسیم که در البرز چند هزار مدرس سواد رسانه ای داشته باشیم.

وی گفت: هم اکنون استارت این مدرسه زده شده و لینک آن در فضای مجازی بالا آمده و در اینستاگرام تولید محتوا و آموزش ها بارگذاری شده که در دو بخش عمومی و تخصصی است که در بخش عمومی تمام مردم می توانند از این محتواها استفاده کنند و در بخش تخصصی نیز مهارت افزا می باشد.

دولتی با بیان اینکه به فراگیران این دوره آموزشی در نهایت کد تدریس و کارت مدرسی داده می شود، افزود: جلسات تعاملی با آموزش و پرورش برای ورود آن ها به مدارس گذاشته شده است.

وی یادآور شد: بر اساس منویات مقام معظم رهبری در خصوص فضای مجازی، رویکرد این مجموعه نیز مطابق این منویات می باشد که باید از این فضا به صورت مدیریت شده استفاده کرد و باید آموزش های لازم برای استفاده از این فضا به مردم داده شود.

وی با بیان اینکه بیش از ۵۰ میلیون ایرانی از فضای مجازی واتساپ، اینستاگرام و تلگرام استفاده و تبادل اطلاعات می کنند، گفت: بیشتر افراد آگاهی لازم را برای استفاده مناسب از این فضا ندارند ولی مرکز آموزش سواد رسانه سیاست گذاری و اساسنامه ای تنظیم کرده و نظامنامه آن بر اساس فرمایشات مقام معظم رهبری است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha