فصل جدید پیش روی توسعه فعالیت‌های ادبی در استان فارس

شیراز-ایرنا-مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی با تأکید بر اینکه مهیا کردن و آماده‌سازی مقدمات برای توسعه فعالیت‌های ادبی در اولویت قرار دارد،گفت: در نظر داریم با کمک فعالان در عرصه ادبی فصل جدید و آینده‌ای امیدوارانه را در عرصه ادبیات، نویسندگی، قلم و تاریخ استان فارس رقم بزنیم.

حمیدرضا قانعی روز پنجشنبه در نخستین مجمع عمومی انجمن‌های ادبی فارس که به منظور نیازسنجی انجمن های ادبی در چهار ناحیه استان برگزار شد، اظهار کرد: از ابتدایی که این مسئولیت را در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی پذیرفتیم این دغدغه وجود داشت که تمامی مجامع صنفی که در این اداره کل بازوهای توانمندی برای اجرای برنامه‌ها بودند را فعال کنیم.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس ادامه داد: فرصت شش ماهه‌ای را که پشت سر گذاشتیم درگیر رتق و فتق امورات ابتدایی اداری و فراهم کردن مقدمات بودیم و توانستیم مجمع عمومی انجمن‌های ادبی استان فارس را به عنوان نخستین مجمع شکل دهیم.

قانعی ابراز کرد: امیدواریم بتوانیم از این ظرفیت بسیار مغتنمی که در عرصه ادبی استان فارس داریم به خوبی بهره ببریم و با حمایت‌ها، زمینه‌سازی‌ها و بسترسازی‌هایی که در حوزه سخت‌افزاری و نرم‌افزاری فراهم می‌کنیم آغاز کننده فعالیتهای جدی در انجمن‌های ادبی باشیم.

وی بیان کرد: اگر انجمن‌های ادبی امیدوارانه، با برنامه و با سازماندهی منسجم شروع به فعالیت در استان فارس کنند قطعا نوید آینده روشنی را در ادبیات، شعر، تاریخ و فرهنگ استان شاهد خواهیم بود.

قانعی اظهار داشت: ما در حال آماده‌سازی مقدمات و فراهم کردن حداقل‌هایی برای گسترش فعالیت‌های ادبی در استان فارس هستیم و درصدد هستیم شرایط را برای حل مشکلات و مسائلی که فعالان در این عرصه در طول سالهای گذشته با آن روبه رو بودن مهیا کنیم.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی با تأکید بر اینکه مهیا کردن مقدمات برای توسعه فعالیت‌های ادبی در اولویت قرار دارد، گفت: در نظر داریم با کمک فعالان در عرصه ادبی فصل جدید و آینده‌ای امیدوارانه را در عرصه ادبیات، نویسندگی، قلم و تاریخ استان فارس رقم بزنیم. لذا دست یاری جامعه فرهنگی و هنری استان را به سمت فعالان این عرصه دراز می‌کنیم و از آنها می‌خواهیم که در این مسیر ما را همراهی کنند.

قانعی ادامه داد: بودجه و اعتباری که در سالیان گذشته به ادارات ارشاد داده شده بین ۵تا ۶ میلیون تومان بوده است اما در حال حاضر با توجه به رویدادهایی که در شهرستان‌ها برگزار می‌شود فعالان هنری می‌توانند با ثبت این رویدادها و طرح‌ها از طریق سامانه به صورت مستقیم از اداره کل اعتبار بگیرند.

وی با بیان اینکه ۱۳۶ مورد طی شش ماه گذشته حمایت مستقیم از موسسات و مجموعه‌ها داشته‌ایم، گفت: ۵۰درصد به صورت مستقیم و ۸۰ درصد غیرمستقیم در شهرستان‌ها هزینه شده و فقط ۲۰درصد در شیراز هزینه شده است. به عنوان مثال در همین هفته ۳۵ میلیون تومان اعتبار مستقیم به شهرستان داراب اختصاص یافته است.

قانعی افزود: نگاه دولت سیزدهم به حوزه فرهنگ دست ما را در اداره ارشاد باز کرده و این نگرانی‌ها برطرف شده است.

وی در رابطه با راه‌اندازی مؤسسات فرهنگی هنری گفت: برای دریافت مجوز راه‌اندازی مؤسسات ضوابط و قوانین جدید در دست بررسی است و این شرایط تسهیل خواهد شد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس اظهار کرد: انتظار داریم که فعالان در عرصه ادبی ارتباط مستقیم و جدی‌تری با اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی داشته باشند، در حال حاضر سامانه‌ای هم برای این کار تعریف شده و نیاز است که این ارتباط و تعاملات افزایش یابد.

لزوم شناسنامه دار کردن انجمن های ادبی

معاون فرهنگی و امور رسانه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس با اعتقاد بر اینکه انجمن‌ها باید وجاهت حقوقی داشته باشند گفت:افزون بر اینکه مسئولان زمینه تسهیلگری را فراهم می‌کنند مسئولان انجمن‌های ادبی هم بایستی با به ثبت‌رساندن و شناسه دار کردن انجمن خود ما را در این مسیر همراهی کنند.

غلامرضا خوش اقبال  در نخستین مجمع عمومی انجمن‌های ادبی فارس که به منظور نیازسنجی انجمن های ادبی در چهار ناحیه استان برگزار شد اظهار کرد: اگر تاریخ ادبی کشور را بررسی کنیم متوجه خواهیم شد که رَدِ اندیشه‌های ادبی است که تمام جریان‌های سیاسی، فرهنگی و حتی اقتصادی را تحت تأثیر قرار می‌دهد و این جز لاینفک اجتماع ماست.

 معاون فرهنگی و امور رسانه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس ادامه داد: وقتی تأمل می‌کنیم درمی‌یابیم که در جای جای تاریخ نه بزرگان سیاست، فرهنگ را نگه داشتند بلکه بزرگان ادب و اندیشه بودند که این پایگاه را استوار نگاه داشتند. بدون شک بُن‌مایه‌های فرهنگی به دست ادیبان و  فعالان در انجمن‌های ادبی شکل می‌گیرد.

خوش‌اقبال‌ اضافه کرد: در گذشته وقتی که حمایت‌های دولتی از انجمن‌ها آغاز شد، کار انجمن‌ها کمرنگ شد و این مسئله جای تعجب دارد که چرا حمایت‌های دولتی باعث کمرنگ شدن فعالیت انجمن‌ها شد.

او یادآور شد: انجمن‌ها در مملکت ما در دوران معاصر در چند پایگاه مهم از جمله کتابخانه‌ها، مؤسسات علمی و فرهنگی، کتابفروشی‌ها، خانه‌های شخصی و دفاتر مجله‌های ادبی و روزنامه‌ها رشد کردند که البته پررنگ‌ترین و مهمترین  پایگاه‌ها هم در خانه‌های شخصی شکل گرفتند.

وی به بیان اهداف راه‌اندازی مجموع عمومی انجمن‌های ادبی فارس پرداخت و گفت: در حال حاضر از ۱۳۰ تا ۱۵۰ محفل ادبی در استان بهره می‌بریم که تعدادی از این محافل شناسه‌دار شده‌اند اما هنوز برخی محافل ادبی شناسه دار نشده‌اند.

خوش‌اقبال اضافه کرد: سامانه‌ای به نام سامانه ثبت انجمن‌های ادبی وجود دارد که لازم است انجمن‌های ادبی و اعضای این انجمن‌ها در این سامانه ثبت‌نام کنند.

 این مقام مسئول اضافه کرد: مسئولان و متولیان فرهنگی معتقد هستند که انجمن‌ها را باید همراهی و همسویی کرد. لذا افزون بر اینکه مسئولان زمینه تسهیلگری و مقدمات را فراهم می‌کنند مسئولان انجمن‌های ادبی هم بایستی در این مسیر ما را همراهی کنند و با به ثبت رساندن انحمن خود این راه را برای بهره‌مند شدن از تسهیلات هموار کنند.

وی بیان کرد: اختصاص بودجه از وزارت‌خانه به انجمن‌های ادبی کار اشتباهی است که اختیار عمل را از انجمن‌ها می‌گیرد. اما قول می‌دهیم تسهیلگری اتفاق بیفتد. البته این قاعده هم باید به ثبت رساندن انجمن‌ها را قطعی کند و انجمن‌هایی که در حال حاضر به صورت محفل‌های غیرشناسه‌دار فعالیت دارند شناسه دار شوند. 

خوش اقبال با تأکید بر اینکه انجمن‌ها باید وجاهت حقوقی داشته باشند گفت: راه‌اندازی موسسه فرهنگی هنری تک منظوره با روش مشخص که در وزارت فرهنگ و ارشاد تعریف شده باید در اولویت فعالان این عرصه قرار بگیرد. تحقق این امر کمک می‌کند که سازوکار قانونی شکل بگیرد و مراودات اداری انجمن‌ها نظام‌مند شود.

وی با بیان اینکه در اداره‌کل سازو کاری تعریف شده و پرسشنامه‌هایی برای نظرسنجی از مسئولان و اعضای انجمن‌های ادبی تهیه شده است، گفت: ۱۳ حوزه در بخش ادبیات که برای پویایی انجمن‌های ادبی بسیار مهم است در نظر گرفته شده که سطح مشخص انجمن‌ها را تعریف می‌کند و درنهایت با توجه به نیازسنجی‌های صورت گرفته دوره‌های تخصصی ویژه اعضای انجمن به صورت علمی و مدون و با هدف بارور شدن و به نتیجه رساندن این انجمن‌ها برگزار می‌شود. 

او با اعتقاد به اینکه اگر بخواهیم سه وجه مشخص برای هر مجمع یا تشکلی در نظر بگیریم باید به سه مقوله پژوهش، آموزش و پرورش توجه کنیم، گفت: این شرایط را در چهارمنطقه دسته‌بندی شده فراهم کردیم و دوره‌های تخصصی را بر اساس فرم نظرسنجی برگزار خواهیم کرد. این قاعده حمایت صد در صدی ما را از انجمن‌های ادبی در استان فارس نهایی خواهد کرد. ناگفته نماند که انتخابات مجمع نیز به زودی به صورت الکترونیکی انجام می‌شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha