به گزارش روز جمعه ایرنا به نقل از پایگاه خبری "بیزنس اینسایدر"، کارشناسان بهداشتی آمریکا دریافتهاند که زیرسویه جدید اومیکرون با عنوان "BA.۵"، میتواند به سرعت افرادی را که حتی از محافظت بالا در برابر ویروس کرونا برخوردار هستند، مبتلا کند.
براساس گزارش این پایگاه خبری آمریکایی، پیش از این تصور میشد افرادی که در برابر کووید-۱۹ واکسینه شدهاند، تحت درمان آنتی بادی قرار گرفتهاند و یا در مقابل ابتلا به ویروس مصونیت طبیعی پیدا کرده اند، دستکم تا چندین ماه در برابر ابتلای دوباره مصون هستند.
اما اکنون دانشمندان عکس این را ثابت کردهاند. «اما اندرو رابرتسون» مدیر ارشد بهداشت استرالیای غربی در این خصوص تشریح کرد با شیوع زیرسویه جدید اومیکرون، افراد در عرض چند هفته دوباره به ویروس کرونا مبتلا میشوند.
وی افزود: آنچه ما شاهد آن هستیم افزایش شمار مبتلایان به زیرسویه BA.۲ است که پس از چهار هفته بهبود از کرونا دوباره به زیرسویه های جدید BA.۵ و BA.۴ مبتلا میشوند.
براساس اعلام مرکز کنترل و پیشگیری بیماری آمریکا (CDC) از شنبه هفته گذشته تاکنون، ۵۳ درصد مراجعه کنندگان با علائم ویروس کرونا مبتلا به زیرسویه شناسایی شدهاند. زیرسویه BA.۴ نیز یکی دیگر از انواع بسیار مسری اومیکرون است که ۱۶.۵ درصد از مبتلایان را شامل میشود.
«دکتر دیوید دودی» اپیدمیولوژیست دانشکده بهداشت عمومی دانشگاه جانز هاپکینز به اینسایدر گفت: ابتلای دوباره به زیرسویه های BA.۵ و BA.۴ در مقایسه با کووید-۱۹ شدت کمتری دارد اما از آنجا که ویروس به طور مدام در حال تکامل است، سیستم ایمنی بدن نیز متقابلا در حال تلاش برای واکنش به انواع جدید جهش یافته ویروس است.
نتایج یک پژوهش جدید دانشگاه کلمبیا نشان میدهد زیرسویه های جدید اومیکرون در مقایسه با انواع پیشین این سویه دستکم چهار برابر در برابر محافظت ویروسی مقاوم تر هستند.
پژوهشگران این دانشگاه، در یک تحقیق جدید افرادی که دستکم سه دُز واکسن نوترکیب (مبتنی بر RNA پیام رسان) یا دو دُز واکسن دریافت کرده و سپس به اومیکرون آلوده شده بودند را بررسی کردند سپس به واکنش سیستم ایمنی بدن این افرد در برابر ویروس سویه اومیکرون پرداختند. پژوهشگران پس از بررسی نتایج در نهایت دو زیرسویه جدید BA.۵ و BA.۴ را ابر قدرت هایی در ابتلای مجدد خواندند.
همزمان پژوهشگران یک موسسه تحقیقاتی دیگر در سن دیگو نیز زیرسویه BA.۵ را به دلیل توانایی آن در فرار از سیستم ایمنی و افزایش قابلیت انتقال بدترین نسخه ویروسی لقب دادند.
از زمان آغاز همه گیری ویروس کرونا در سراسر جهان تا به امروز بیش از ۵۵۸ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر مبتلا به ویروس کرونا شناسایی شده که از این میان بالغ بر ۶ میلیون و ۳۶۹ هزار نفر جان خود را از دست داده اند.
نظر شما