رئیس جمهوری آمریکا روز جمعه به وقت محلی گفت: اقدام دیوان عالی در لغو قانون "رو وی وید" یک حکم قانونی نبود و تنها استفاده از قدرت خشک سیاسی بود.
وی همچنین افزود: این دیوان به صراحت اعلام کرده است که از حقوق زنان محافظت نخواهد کرد. اما من از این حقوق محافظت می کنم و به همین دلیل امروز یک دستور اجرایی به منظور محافظت از دسترسی به مراقبت های سلامت باروری امضا کردم
کاخ سفید نیز در بیانیه ای اعلام کرد: هدف این دستور محفاظت از دسترسی به خدمات مراقبت های سلامت باروری، از جمله سقط جنین و پیشگیری از بارداری، حفاظت از حریم خصوصی بیماران و دسترسی به اطلاعات دقیق و ایمنی و امنیت بیماران، ارائه دهندگان خدمات و کلینیک ها است.
کاخ سفید افزود که اقدام بایدن در حالی صورت می گیرد که تعداد فزاینده ای از ایالت های آمریکا در حال تصویب قوانین برای محدود کردن خدمات سقط جنین هستند.
کاخ سفید ادامه داد: این دستور از وزارت بهداشت و خدمات انسانی آمریکا می خواهد تا دسترسی به قرص های سقط جنین را افزایش داده و از دسترسی به مراقبت های پزشکی اورژانسی و خدمات تنظیم خانواده، از جمله انواع مختلف پیشگیری از بارداری، محافظت کند.
بایدن به دلیل واکنش ضعیف به ایالت هایی که به سرعت پس از حکم ۲۴ ژوئن دیوان عالی آمریکا در لغو قانون رو وی وید، سقط جنین را ممنوع کردند، با انتقاد مواجه شده است.
دیوان عالی آمریکا پس از صدور حکم روز دوم تیرماه به آزادی حمل سلاح در اماکن عمومی این کشور به رغم افزایش خشونتهای مسلحانه که واکنش های فراوانی را برانگیحت، روز جمعه سوم تیرماه ۱۴۰۱ در دومین تصمیم جنجالی و در اقدامی بی سابقه قانون "رو وی وید" تصویب شده در سال ۱۹۷۳ که حق زنان برای سقط جنین را به رسمیت می شناخت، لغو کرد.
حکم جنجالی و البته نه چندان دور از انتظار دیوان عالی آمریکا در روز جمعه - آخرین روز کاری هفته میلادی - مبنی بر لغو قانونی بودن سقط جنین، میلیونها آمریکایی را در شهرهای مختلف ایالات متحده به خیابانها کشاند.
بر اساس گزارش شبکه های مختلف خبری آمریکا، میلیونها آمریکایی در شهرها و ایالت های مختلف همچون نیویورک، واشنگتن، میامی، آتلانتا، تگزاس، شیکاگو، سانفرانسیسکو، بوستون، لس آنجلس، هیوستون به خیابانها آمدند؛ مخالفان این حکم دیوان عالی را نقض حقوق زنان و موافقان آن را یک پیروزی و حمایت از حق حیات میدانند.
جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا در پی حکم دیوان عالی آمریکا از معترضان به این تصمیم خواست از خشونت دوری کنند و گفت: «من از همه میخواهم هر چقدر هم که این تصمیم برای آنها مهم است همه اعتراضها را به شکل مسالمتآمیز حفظ کنند. این اعتراضات باید بدون ارعاب باشد. خشونت هرگز قابل قبول نیست. تهدید و ارعاب گفتار نیست».
واکنش و اعتراضهای سراسری در آمریکا به لغو قانونی بودن سقط جنین با برخوردهای خشونت بار نیروهای پلیس با مردم و سرکوب معترضان همراه شد.
نظر شما