۱۸ تیر ۱۴۰۱، ۱:۰۱
کد خبرنگار: 2445
کد خبر: 84815743
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

۴۴ کامیون حامل کمک‌های بشردوستانه وارد سوریه شد
کاروان حامل کمک های بشردوستانه

تهران- ایرنا- سازمان ملل متحد ۴۴ کامیون حامل کمک‌های بشردوستانه را از گذرگاه باب الهوی از ترکیه وارد سوریه کرده است.

به گزارش ایرنا از خبرگزاری "آناتولی" ترکیه، اروان کمک‌های بشردوستانه از گذرگاه "جیلوه گوزو" در استان "هطای" یا به تعبیر عربی (لواء اسکندرون)، جنوب ترکیه وارد گذرگاه باب الهوی در سوریه شده است.

این خبرگزاری افزود که این کمک ها قرار است که میان نیازمندان شهر ادلب و حومه آن توزیع شود.

این درحالی است که رایزنی ها در خصوص تمدید سازو کار کمک رسانی به ادلب که تحت کنترل گروه‌های مورد حمایت ترکیه قرار دارد، بدون تایید دمشق ادامه دارد.

سازمان ملل متحد از سال ۲۰۱۴ تاکنون از گذرگاه "باب الهوی" استفاده می‌کند. از طریق این گذرگاه می توان کمک‌های بشردوستانه را به مناطقی در ادلب واقع در شمال غرب سوریه انتقال داد که خارج از کنترل دولت دمشق است.

این گذرگاه موجب می شود که این کمک‌ها از مناطق تحت کنترل دولت سوریه عبور نکند.

ارسال این کاروان، همزمان با آن صورت می‌گیرد که اعضای شورای امنیت سازمان ملل در پی وتوی دو قطعنامه روسیه و کشورهای نروژ و ایرلند درباره تمدید زمان باز بودن گذرگاه مرزی سوریه و ترکیه، نشست غیر علنی تشکیل داده اند.

رای گیری در شورای امنیت بر سر گذرگاههای مرزی سوریه چندین سال است که موضوعی بحث برانگیز است.۱۵ عضو شورای امنیت سازمان ملل ۱۸ تیرماه سال گذشته (۱۴۰۰) به اتفاق آرا به پیش نویس قطعنامه ای رای دادند که گذرگاه مرزی باب الهوی به سوریه از طریق ترکیه به مدت یکسال دیگر باز خواهد ماند؛ اکنون این مهلت در روز یکشنبه پایان می‌یابد.

سازمان ملل متحد که روز جمعه به وقت محلی به مناسبت عید سعید قربان تعطیل بود که در پی پایان یافتن این مهلت امروز نشست فوق العاده تشکیل داد که ابتدا پیش نویس قطعنامه پیشنهادی برای تمدید باز بودن گذرگاه مرزی ترکیه و سوریه به مدت یکسال دیگر را که کشورهای ایرلند و نروژ با حمایت آمریکا، انگلیس و فرانسه ارائه داده بودند، به رای گذاشته شد.

تصویب این قطعنامه که نیاز به ۹ رای بدون وتوی اعضای شورای امنیت داشت، با رای منفی روسیه وتو شد و تصویب نشد. کشور چین نیز به این قطعنامه رای ممتنع داد.

بلافاصله پیش نویس قطعنامه پیشنهادی کشور روسیه به رای گذاشته شد که کشورهای غربی نیز در مقابله با اقدام روسیه، به پیش نویس قطعنامه پیشنهادی مسکو که معتقد به باز بودن گذرگاه مرزی سوریه و ترکیه به مدت شش ماه است، رای ندادند و آن را وتو کردند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha