به گزارش روز یکشنبه ایرنا، جلسه هماهنگی مراسم سالیانه مذهبی قره کلیسا با حضور فرماندار چالدران و اعضای شورای خلیفه گری ارامنه آذربایجان برگزار شد.
محمدرضا عبدالله نژاد در این جلسه با بیان اینکه همه ساله به مناسبت شهادت طاطائوس مقدس یکی از حواریون حضرت مسیح (ع) مراسم خاص مذهبی در این مکان برگزار میشود، افزود: این مراسم با عنوان عشای ربانی یا باداراک در مجموعه جهانی قره کلیسا با حضور ارامنه ایران و جهان برگزار میشود.
وی با بیان اینکه امسال شصت و هفتمین سال برگزاری مراسم سالیانه مذهبی قره کلیسا است، اظهار کرد: مقدمات لازم برای برگزاری این مراسم در شهرستان فراهم شده است.
عبدالله نژاد استقرار درمانگاه سیار، گروه امداد و نجات جادهای جمیعت هلال احمر، آتش نشانی، راهداری، پلیس راه و ادارات خدمات رسان برق، اب و فاضلاب و مخابرات و راه اندازی غرفه سیار فروش مواد غذایی مورد نیاز زائرین را از جمله تمهیدات اندیشه شده برای برگزاری این مراسم اعلام کرد.
عضو شورای خلیفه گری ارامنه آذربایجان و عضو هیات برگزار کننده مراسم مذهبی قره کلیسا نیز در این جلسه با اعلام اینکه اسلام دین صلح و برادری است، گفت: برگزاری آیین مذهبی ارامنه ایران و جهان در مجموعه جهانی قره کلیسا نشان دهنده زندگی مسالمت آمیز اقوام و ادیان مختلف در ایران و استان آذربایجان غربی و اثبات صلح و دوستی ایرانیان است.
وارطان هاکوپ قره پتیان افزود: پیشبینی شده امسال بیش از ۵ هزار نفر از ارامنه در این مراسم حضور داشته باشند.
مراسم مذهبی قره کلسیا به مدت ۳ روز از ۶ تا ۸ مرداد ماه با حضور ارامنه ایران و جهان در چالدران یکی از شهرستانهای شمالی استان آذربایجان غربی، برگزار میشود.
قره کلیسا در ۲۰ کیلومتری شمال شرقی چالدران واقع است، بنای قرهکلیسا جزو ۲ اثر ثبت شده جهانی آذربایجانغربی است و بیشتر صاحبنظران آن را قدیمیترین کلیسای جهان میدانند. سالانه گردشگران داخلی و خارجی زیادی برای دیدن این اثر جهانی به چالدران سفر میکنند و هر سال نیز آیین مذهبی این کلیسا با عنوان «باداراک» و با حضور زائرانی از مناطق مختلف جهان در محوطه آن برگزار میشود.
همچنین آرامگاه سید صدرالدین یادگاری از جنگ چالدران بین ایران و دولت عثمانی است و از جاذبههای گردشگری این شهر محسوب میشود. این آرامگاه متعلق به سید صدرالدین صفوی، وزیر اعظم شاه اسماعیل صفوی است که در جنگ چالدران با رشادت فراوان با همراهی ۲۷ هزار نفر از سربازان رشید ایران در این محل کشته شدند.
جنگ حماسی چالدران به عنوان نگین درخشانی در تاریخ سرشار از مقاومت و حماسه ملت ایران میدرخشد.
این مقبره در دوره صفوی ساخته شده و در تاریخ ۲۵ اسفند ۱۳۷۹ با شماره ثبت ۳۲۵۶ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت ملی رسیده است.
نظر شما