به گزارش ایرنا، نادر فلاحی روز سهشنبه با اعلام این خبر اظهار کرد: در حال حاضر دیوار دو سمت محوطه شهریئری به طول ۵۶ متر و ارتفاع یک و نیم متر در حال اجرا است که پس از پایان آن دیوار دو سمت دیگر نیز اجرا میشود.
مدیرکل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل گفت: دیوارهای اجرا شده در ادامه با سنگ ورقهای نماسازی میشود و محوطه پایگاه ملی شهریئری با چهار در ورودی و ظرفیتی برای نشستن ۲۰۰ نفر به صورت همزمان پذیرای بازدیدکنندگان خواهد بود.
فلاحی با اشاره به اجرای پوشش سقف محوطه شهر یئری در سالهای قبل، بیان کرد: «اقدامات انجام شده در محوطه تاریخی شهریئری به منظور حفظ و صیانت از میراث ۸ هزار ساله موجود در این منطقه انجام میگیرد.
منطقه باستانی معروف به شهریئری در ۶۰ کیلومتری غرب اردبیل، هفت کیلومتری شمال شرقی لاهرود، یک کیلومتری شمال روستای پیرازمیان و در کنار رودخانه قرهسو واقع شده است. بر اساس نتایج بدست آمده از سه فصل کاوشهای باستانشناسی قدمت محوطه باستانی شهریری مشگینشهر ۶ هزار سال قبل از میلاد مسیح مربوط میشود.
محوطه باستانی شهر یئری با وسعت ۴۰۰ هکتار از مهم ترین مناطق باستانی ایران به شمار می رود که از سه قسمت معبد، قلعه و قوشا تپه تشکیل شده است.
قدمت این محوطه بر اساس مستندات باستانی به دوران نو سنگی نسبت داده می شود که تا دوران آهن ۲ به صورت مستمر محل سکونت بشر بوده است.
نظر شما