به گزارش خبرنگار ایرنا رضا بستامی روز سه شنبه در بیستمین اجلاس هیات عمومی نظام مهندسی معدن ایران در محل هتل پارس اهواز با بیان اینکه ۱۲ هزار پروانه بهره برداری از معدن صادر شده است افزود: عمر سازمان نظام مهندسی معدن بیش از ۲۰ سال است و تنها تشکل معدنی است که قانونمند است، این سازمان تاکنون ۴۴ هزار عضو حقیقی و حقوقی دارد.
وی گفت: تمام نهادها و دستگاههای مرتبط باید دست به دست هم بدهند تا از ظرفیت معدن در سطح کشور به درستی استفاده شود، امید است برگزاری این اجلاس برنامه و خط راهی برای این این سازمان باشد.
لزوم تغییر در ساختار نظام مهندسی معدن
رییس انجمن مس ایران نیز در این نشست بیان کرد: نظام مهندسی کشور این ظرفیت را دارد که بخشی از وظایف حاکمیتی به آن سپرده شود و وزارت صمت باید به این باور برسد.
بهرام شکوری ادامه داد: باید در ساختار نظام مهندسی معدن تغییراتی ایجاد شود تا خدمات خوبی در این زمینه به فعالان ارایه شود.آموزش باید در اولویت باشد تا خدمات کیفی از سوی این سازمان ارایه شود.
وی با بیان اینکه باید به جایی برسیم که معدن جایگزین نفت شود افزود: متاسفانه قوانین دست و پاگیری از جمله استعلام گیری در حوزه معدن وجود دارد که باید برطرف شوند. حسی برای تولید محصولات معدنی وجود ندارد و در مواردی وزارت صمت هم مشکلاتی برای فعالان ایجاد میکند.
شکوری ادامه داد: بانکها متاسفانه سند بهره برداری فعالان معدن را به عنوان وثیقه قبول ندارند این در حالی است که این موضوع در قانون تعریف شده است.
رییس انجمن مس ایران افزود: نیاز به ایجاد پنجره واحدی از سوی وزارت صمت برای معدن کاران است تا با استفاده از این پنجره واحد بتوان جلوی بسیاری از موازی کاریها و اختلافات در حوزه معدن را گرفت.
قانون از معدنکاران حمایت نمیکند
رییس سازمان نظام مهندسی معدن خوزستان نیز در این آیین با بیان اینکه قوانین سازمان نظام مهندسی و قوانین معدنی کشور از معدنکاران و فعالان این حوزه حمایت نمیکند، گفت: امروز با وجود دانش آموختگان و فعالان این حوزه باز هممشکل داریم که نشان دهنده مشکل در قوانین است.
عبدالرضا حرمتی تحول در بخش معدن خوزستان را خواستار شد و افزود: دنیا منتظر ایران نخواهد ماند تا قوانین ما عوض شود؛ اگر اصلاحات در بخش معدن را انجام ندهیم پیشرفتی رخ نخواهد داد.
وی با تاکید بر اینکه باید قوانین را به روز کنیم و از ظرفیتها استفاده کنیم ادامه داد: ۲۵ سال پیش خوزستان را یک استان معدنی نمیدانستند اما امروز شرایط فعالیت در معادن استان بهتر شده است.،
حرمتی با بیان اینکه یکی از معادن فعال در خوزستان معدن نمک است که متاسفانه سرمایه گذاری خوبی در این بخش نشده است افزود: امروز با تولید سالانه یک میلیون تن نمک از آب دریا موفق شدیم بخش بزرگی از این سهم را در کشور نصیب خود کنیم که بالغ بر ۶۰ درصد تولید نمک در ایران است.
بیستمین اجلاس عمومی نظام مهندسی معدن ایران روز سهشنبه با میزبانی خوزستان و با حضور جمعی از فعالان حوزه معدن از سراسر کشور و مسوولان کشوری و استانی در هتل پارس اهواز کار خود را آغاز کرد و تا فردا چهارشنبه ادامه دارد.
نظر شما