به گزارش ایرنا از پایگاه اطلاعرسانی حج، اعمال حج تمتع مجموعهای از مناسک است که بعد از انجام عمره تمتع آغاز میشود. حجاج بیتالله الحرام پس از وقوف نهم ذیالحجه در صحرای عرفات و بیتوته دهم ذیالحجه در مشعر، در روز عید قربان در منا آیینهای رمی جمره عقبه، قربانی و حلق یا تقصیر را انجام میدهند.
برخی از حاجیان ایرانی در یکی از شبهای یازدهم و دوازدهم اعمال مکه را انجام دادند و برای بیتوته در شب یازدهم و دوازدهم به منا برگشتند، ولی اکثر حجگزاران بعد از اتمام اعمال تشریق در منا و رمی جمرات سهگانه در روزهای یازدهم و دوازدهم ذیالحجه، به مکه آمدند و در مسجدالحرام اعمال حج را به پایان بردند.
اعمال مکه شامل طواف حج تمتع و نماز آن، سعی صفا و مروه و طواف نساء و نماز آن میشود. در این شبها و روزها مسجدالحرام مملو از زائرانی است که از سرتاسر جهان مشغول انجام مناسک و اعمال مکه هستند. برخلاف روزهای ابتدایی حج که فقط با لباس احرام به طواف صحن مسجدالحرام میرسیدند، زائران بیشتر با لباسهای عادی مشاهده میشوند.
اگرچه جمعیت نسبت به سالهای گذشته کاهش یافته است و در برخی ساعات ازدحام کمتری در طواف خانه خدا دیده میشود، اما در اکثر اوقات جمعیت بهم فشرده زیادی در گرداگرد کعبه معظم در حال طواف دیده میشوند.
حجاج ایرانی نیز برخی به شکل پیاده و برخی با پرداخت کرایه تاکسی خود را به مسجدالحرام میرساندند. به دلیل استفاده از اتوبوسها برای جابجایی حجاج در ایام تشریق، تاکسیها وسایل در دسترس حجاج هستند و به همین دلیل هزینه کرایه تاکسی در این روزهای مکه به اوج خود رسیده است.
به دلیل تراکم جمعیت در صفا و مروه، مسیر ورودی سعی در طبقه همکف برخی اوقات بسته شده و زائران به طبقات بالاتر برای سعی هدایت میشوند که موجب سرگردانی حجاج شیعه میشود که مجاز به سعی در این طبقات نیستند. فشار ناشی از خستگی اعمال ممکن است باعث شود برخی حجاج تصمیم بگیرند طواف نسا و نماز آن را در روز دیگری به جای بیاورند.
با انجام اعمال حج زائران ایرانی ، نخستین زائران مدینه بعد از صبح فردا چهارشنبه (۲۲ تیر ماه) آماده عزیمت به مدینه منوره میشوند.
نظر شما