۲۲ تیر ۱۴۰۱، ۹:۳۴
کد خبرنگار: 754
کد خبر: 84819716
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

افزایش بهره‌وری مزارع با سامانه «ست پلت» دانشگاه شریف

تهران-ایرنا- پایش اطلاعات زمین‌های کشاورزی به طور تخصصی و حرفه‌ای با طراحی سامانه‌ای به نام «ست پلت» به همت محققان یک شرکت دانش بنیان در دانشگاه صنعتی شریف انجام می‌شود.

به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا، این شرکت دانش بنیان مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی شریف با طراحی سامانه‌ای ست پلت برای اولین بار در کشور به طور تخصصی و حرفه‌ای با استفاده از پیشرفته‌ترین روش‌های سنجش از راه دور، اطلاعات زمین‌های کشاورزی کل کشور را پایش و به کشاورزان ارایه می‌دهد.

جمعی از پژوهشگران دانشگاه صنعتی شریف با نظارت هوشمند ماهواره‌ای مزارع و با استفاده از تصاویر ماهواره‌ای، مشکلات زمین‌های کشاورزی از قبیل کود، آب، سم و... را به کشاورز اطلاع داده و به اتخاذ تصمیم درست جهت افزایش بهره وری مزارع کمک شایانی می‌کنند.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی شریف، علیرضا حاجی‌تبار مدیر شرکت بوم نگاران هوشمند امید (ست پلت) در خصوص طراحی این سامانه و ویژگی‌های آن گفت: این سامانه با ارایه اطلاعات ماهواره‌ای به کشاورزان، این امکان را به آنها می‌دهد تا از تغییرات و اتفاقاتی که در هر قسمتی از زمین افتاده باخبر شوند، به عنوان مثال، در کدام قسمت گیاهان آسیب دیده‌اند، یا نیازمند کود یا آب بیشتری هستند و در نهایت به کشاورزان کمک می‌کند که دوران داشت محصول خود را مدیریت کنند.

وی افزود: با توجه به اینکه نظارت و رسیدگی به زمین‌های با مساحت زیاد بسیار سخت و زمان بر است، کشاورز از طریق این سامانه می‌تواند اتفاقاتی که در مزرعه‌ رخ می‌دهد را رصد و پایش کند و  با اتخاذ تصمیم درست، بهره وری مزرعه خود را افزایش دهد.

این محقق ادامه داد: این سامانه از بخش‌های مختلفی تشکیل شده است. شاخص‌هایی چون؛ سبزینگی، محتوای آب، تنش‌های آب، کود، تغذیه گیاه و شاخص‌های سطح برگ خود گیاه، اطلاعات هواشناسی، سری‌های زمانی و ... تمامی این داده‌ها در اختیار کشاورز قرار داده می‌شود که بر اساس این سری‌های زمانی روند رشد گیاه را مشاهده کنند.

افزایش بهره‌وری مزارع با سامانه «ست پلت» دانشگاه شریف

حاجی‌تبار یادآور شد: پیش آگاهی و تشخیص آفات و بیماری‌های محصولاتی چون؛ گندم، کلزا، برنج، سیب و پسته از طریق این سامانه امکان پذیر است. همچنین تخمین عملکرد محصول و گزارش بهترین زمان برداشت از دیگر قابلیت‌های این سامانه است. در این سامانه میزان تولید محصول در هر زمین کشاورزی، تخمین زده می‌شود به این صورت که در اواخر دوره داشت و با نزدیک شدن به موعد برداشت محصول، شرکت تخمینی از مقدار محصول به کشاورز ارایه می‌دهد. در تخمین عملکرد محصول گندم با دقت ۹۰ درصد، کشاورز  قبل از برداشت مطلع خواهد شد که در یک هکتار زمین چند کیلوگرم محصول برداشت خواهد کرد.

وی خاطرنشان کرد: ست پلت بزرگ ترین همکار دولت در حوزه پایش ماهواره‌ای برای نظارت هوشمند مزارع است و هم‌اکنون ارگان‌هایی از قبیل؛ صندوق بیمه کشاورزی، پژوهشگاه فضایی ایران، کشت و صنعت‌های آستان قدس، کشت و صنعت‌های بنیاد مستضعفان، اتحادیه مرکزی شرکت‌های تعاونی تولید روستایی ایران، کشت و صنعت‌های اتکا و چندین کشت و صنعت خصوصی و... از خدمات این سامانه استفاده می‌کنند.

مدیرعامل شرکت ست پلت همچنین گفت: این سامانه نقش موثری در عدالت پرداخت‌های صندوق بیمه کشاورزی دارد. از طریق این سامانه خسارت‌هایی که در بخش کشاورزی اتفاق می‌افتد با کمک کارشناسان صندوق بیمه کشاورزی مشخص می‌شود و دولت بر اساس این ارزیابی ماهواره‌ای خسارت‌ها را پرداخت می‌کند. پیش از این، اعلام خسارات تنها بر اساس ارزیابی و تخمین کارشناسان مشخص می‌شد که از دقت کافی برخوردار نبود.

حاجی‌تبار افزود: تخمین خسارات و پرداخت‌های بیمه‌ای برای محصول گندم انجام شده و تلاش می‌کنیم در پایان سال جاری این برآورد را برای دیگر محصولات نیز فراهم آوریم.

وی تصریح کرد: کشاورزی ماهواره‌ای از جمله فناوری‌های پیشرفته‌ای است که در بخش کشاورزی می‌تواند در بهبود میزان آب، کود و نهاده‌ها و نگهداری از محصولات نقش عمده‌ای داشته باشد و می‌تواند از مشکلات بعدی محصولات و بروز ضرر به کشاورزان جلوگیری کند. کشاورزان با ثبت‌نام در وب سایت  Satplat.com، نقشه‌هایی که به صورت متوسط هر ۶ روز یکبار از زمین‌ آنها تهیه شده و در پنل آنها قرار داده شده را دریافت می‌کنند، همچنین، می‌توانند از توصیه‌های ست ‌پلت استفاده کرده و در صورت نیاز به مشاوره بیشتر می‌توانند با مهندسان کشاورزی که در این شرکت حضور دارند تماس گرفته و مشاوره‌های تخصصی‌تری بگیرند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha