لزوم اجرای طرح‌های بلند مدت برای احیای دریاچه ارومیه

تبریز- ایرنا - معاون امور عمرانی استاندار آذربایجان‌شرقی گفت: برای جلوگیری از وخیم‌تر شدن وضعیت دریاچه ارومیه، انجام اقدامات دراز مدت و برنامه‌ریزی مناسب ضروری است.

به گزارش ایرنا، جواد رحمتی روز چهارشنبه در نشست بررسی آخرین وضعیت دریاچه ارومیه افزود: کارهای سخت افزاری از جمله انتقال آب از سد کانی سیب و طرح‌های کنترل سیلاب و انتقال فاضلاب شهر تبریز در جلوگیری از خشک شدن دریاچه ارومیه موثر خواهد شد.

وی گفت: در کنار طرح‌های عمرانی باید کارهای نرم افزاری و فرهنگی و همچنین تغییر الگوی کشت و استفاده از مشارکت جوامع محلی مورد توجه جدی قرار گیرد تا در آینده با کاهش سطح دریاچه از ایجاد ریز گردها و فجایع زیست محیطی جلوگیری کرد.

در این نشست مدیران و کارشناسان بخش آب، کشاورزی و محیط زیست و هواشناسی به بیان گزارشی از اقدامات صورت گرفته برای کمک به احیای دریاچه ارومیه ارائه شد و حجم بارندگی در حوضه آبریز دریاچه ارومیه بیش از ۲۶۸ میلی مترمکعب بر آورد شده که نسبت به دراز مدت کاهش ۴۷ درصدی و نسبت به سال گذشته افزایش ۲۶ درصدی دارد.

دریاچه ارومیه به عنوان یکی از پنج دریاچه شور بزرگ جهن، به دلیل خشکسالی های مداوم، استفاده بی رویه از منابع آبی زیرزمینی و ساخت بی رویه سد در حوضه آبریز آن، از دهه 1380 شمسی با مشکل خشکی مواجه است. 

با توجه به وضعیت بارندگی های کشور پیش بینی می شود که در صورت ادامه روند فعلیف بخش جنوبی دریاچه ارومیه تا پایان تابستان امسال به طور کامل خشک شود. 

در دولت قبلی ستادی برای احیای دریاچه ارومیه تشکیل شد که گفته می شود 15 هزار میلیارد تومان اعتبار گرفته و اما اقدام کافی برای انجات دریاچه انجام نداده است؛ نمایندگان مجلس شورای اسلامی روز گذشته با 181 رای مثبت با تحقیق و تفحص از ستاد احیای دریاچه ارومیه موافقت کردند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha