۲۲ تیر ۱۴۰۱، ۱۳:۲۵
کد خبرنگار: 2104
کد خبر: 84820059
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

کشف داروی قاچاق در کردستان ۶۳ درصد کاهش یافت

۲۲ تیر ۱۴۰۱، ۱۳:۲۵
کد خبر: 84820059
کشف داروی قاچاق در کردستان ۶۳ درصد کاهش یافت

سنندج- ایرنا- دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز کردستان گفت: امسال ۲۵۶ هزار و ۱۵۶ قلم دارو در استان کشف شده که در مقایسه با ۷۰۱ هزار و ۹۰۵ قلم سال گذشته ۶۳ درصد کاهش دارد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، علی خداویسی روز چهارشنبه در جلسه کارگروه مقابله با قاچاق محصولات سلامت محور استان کردستان در سنندج اظهار داشت: در زمینه کشفیات لوازم آرایشی و بهداشتی هم ۹۴ هزار و ۹۳۵ قلم کشفیات داشته ایم که نسبت به سال گذشته ۵۳ درصد کاهش نشان می دهد.

وی بر ضرورت راه اندازی سریع قرارگاه استانی مقابله با قاچاق محصولات سلامت محور تاکید کرد و افزود: ستاد مبارزه با قاچاق در چند سال اخیر به این نتیجه رسیده که اقدامات سنتی پاسخگو نیست و دلیل آن ازدیاد جمعیت و واحدهای عرضه است.

دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز کردستان یادآور شد: چیزی که قانون مبارزه با قاچاق به صراحت اعلام کرده در بحث و واردات باید با تشریفات قانونی وارد شده باشد.

خدا ویسی تاکید کرد: ناگزیر هستیم به سمت سامانه هایی برویم که دستگاه ها تعریف کرده اند که اینها هم بازدارندگی کامل را ندارد و دلیل آن مشکل داشتن این سامانه ها است.

وی یادآور شد: دستگاه های اجرایی برای سامانه ارزش خاصی قائل نشده و تا زمانی که این سامانه‌ها جایگاه واقعی خود را پیدا نکنند، مشکلات قاچاق همچنان به قوت خود باقی است.

دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز کردستان با بیان اینکه تنها راه حل مقابله با این مشکلات این است که سامانه ها با جدیت و به سرعت کنترل شود، ادامه داد: دارو مانند دیگر اقلام قاچاق نیست و حساسیت خاصی دارد و باید کنترل و نظارت بر این بخش جدی تر از گذشته شود.

خداویسی با بیان اینکه دارو مانند دیگر اقلام قاچاق نیست و حساسیت خاصی دارد تاکید کرد: باید کنترل و نظارت بر این بخش جدی تر از گذشته شود که شرکت های پخش دارو نقش پررنگی در این زمینه دارند و این نقش زمانی بیشتر به چشم می آید که برخی انحرافات آنها دیده نشود و نظارت کافی نباشد.

وی با اشاره به اینکه تعداد داروخانه هایی که دارو قاچاق می کنند بسیار کم است، افزود: در صدد هستیم تا شرکت های پخش در یک مجموعه جمع شوند تا نظارت بر آنها تسهیل شود.

دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز کردستان، فرهنگ سازی را مهمترین رکن مقابله با قاچاق دانست و اضافه کرد: این مهم باید در آموزش و آموزش و پرورش و مدارس مورد توجه قرار گیرد.
 

کشف داروی قاچاق در کردستان ۶۳ درصد کاهش یافت

اصلاح قیمت دارو برای کمک به تولید کننده ضروری است

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: دولت باید قیمت دارو را اصلاح کند تا برای تولیدکننده نیز صرفه اقتصادی داشته باشد و دارو به اندازه کافی تولید کند.

عطاالله حیدری اظهار داشت: قیمت گذاری دارو باید براساس منطق بوده تا برای تولید کننده نیز صرفه اقتصادی داشته باشد و دارو به اندازه کافی در بازار عرضه شود.

وی با بیان اینکه ما با پخش کننده دارو به طور مستقیم سرو کار نداریم، افزود: قیمت دارو نسبت به گذشته خیلی بالا رفته و سرمایه تولید کننده نیز کفاف تامین داروی مورد نیاز را نمی دهد، بنابراین باید برای آن فکری کرد.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کردستان بر لزوم کمک به تامین نقدینگی برای شرکت های پخش دارو تاکید کرد و یادآور شد: در این صورت عرضه دارو به صورت رسمی تقویت شده و از توزیع دارو در بازارهای غیررسمی پیشگیری خواهد شد.

حیدری خواستار عرضه داروی گیاهی صرفا در داروخانه ها شد و ادامه داد: پیشتر قاچاق داروهای پیشگیری از بارداری به وفور وجود داشت اما اکنون با نسخه پزشک عرضه می شود و این معضل کنترل شد.

وی یکی دیگر از مشکلات را بارداری های ناخواسته و سقط جین غیرقانونی عنوان کرد و گفت: باید چاره ای برای این معظل اندیشید و عرضه غیررسمی دارو انجام غیرقانونی سقط جنین متوقف شود.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کردستان یادآور شد: از حیث محصولات سلامت محور با همکاری همه دستگاه های اجرایی توانستیم سال گذشته را با حالت قابل قبولی سپری کنیم.

حیدری از تلاش برای تامین داروهای سلامت محور مورد نیاز مردم خبر داد و افزود: در حوزه دارو با اقدامات دولت نقدینگی خوبی به این حوزه تزریق و مشکلات تعیین قیمت و پرداخت های معوق رفع می شود.

وی با اشاره به کمبود ۳۰۰ قلم دارو و انواع سرم و آنتی بیوتیک در کشور ادامه داد: از خطرات این کمبود ایجاد مقاومت میکروبی است و وقتی یک دوره درمان تکمیل نشده و در نیمه راه از داروی دیگری استفاه شود میزان مقاومت دارویی پایین می آید و در کنار آن قاچاق و بازارهای غیررسمی شکل می گیرد که بر این مشکل دامن می زند.

حیدری اضافه کرد: در سه ماهه اول سال جاری، در حوزه لوازم آرایشی و بهداشتی، ۶۴۴ مورد بازدید مشترک انجام و روزانه ۱۷۹ قلم کالای قاچاق به ارزش ۱۹۷ میلیون ریال کشف و ضبط شد.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کردستان افزود: کشف ۴۳ هزار و ۶۰۶ کالای حوزه مواد غذایی و آشامیدنی، ۸۶ مورد بازرسی از باشگاه ها و ۲۱۵ مورد از عطاری ها و کشف ۵۵ قلم قاچاق به ارزش ۲۰۰ میلیون ریال در ۸۵ مورد بازرسی از جمله اقدامات دانشگاه علوم پزشکی در سه ماهه اول امسال بوده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha