احزاب مصری مخالفت خود را با هرگونه ائتلاف نظامی اعراب با رژیم صهیونیستی اعلام کردند

تهران - ایرنا- تعدادی از احزاب مصر مخالفت قاطع خود را با هرگونه ائتلاف نظامی کشورهای عربی با رژیم صهیونیستی زیر نظر آمریکا اعلام کرده و آن را تهدید کننده صلح و امنیت بین المللی دانستند.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا به نقل از پایگاه خبری «القدس العربی»، جنبش مدنی دموکراتیک مصر - متشکل از شماری از احزاب اپوزیسیون- در بیانیه ای اعلام کرد که «پیش از برگزاری نشست روز جمعه سران کشورهای عربی و آمریکا در شهر جده عربستان، این جنبش مخالفت قاطعانه و نهایی خود با مشارکت در هرگونه طرح های دفاعی عربی تحت رهبری آمریکا و با مشارکت اسرائیل تحت هر عنوان و بهانه ای را اعلام می کند.»

این جنبش در بیانیه خود افزود: اگرچه به طور کلی موضع اصولی ما رد سیاست ائتلاف ها و محور بندی های نظامی به عنوان تهدیدی مزمن برای صلح و امنیت بین المللی است، ما به طور خاص نیز وارد کردن منطقه و ملت های عرب و مصر در این سیاست را رد می کنیم و نسبت به آن هشدار می دهیم زیرا این اقدام وضعیت امنیتی شکننده در منطقه و نیز رنج ملت ها در کشورهای فقیر یا کمتر توسعه یافته یا کم برخوردار را بیشتر برهم می زند.

در بخش دیگری از این بیانیه آمده است: ائتلاف نظامی با اسرائیل تحت نظارت آمریکا بیش از آنکه امنیت این طرف های عربی را تضمین کند، منابع بزرگ اسرائیل را تامین می کند و اسرائیل را در مرکز هدایت راهبردی واحد و هژمونی منطقه خواه برای خود یا به نیابت از آمریکا قرار می دهد.

این جنبش که متشکل از احزاب الکرامه، الدستور، ائتلاف مردمی، دموکرات اجتماعی، محافظه کاران، العدل، العیش، و الحریه به همراه شماری از شخصیت های شناخته شده است، افزود: چنین وضعیتی نیز به نوبه خود منجر به انواع وابستگی راهبردی به رژیم صهیونیستی و همچنین شکست غیراخلاقی و زیانبار سیاسی و امنیتی برای حقوق ملت فلسطین در بازپس گیری سرزمین اشغالی خود و دستیابی به استقلال ملی و کرامت انسانی خواهد شد.

برپایه این گزارش، احزاب و شخصیت‌های جنبش مدنی دموکراتیک مصر همچنین تاکید کردند که قطعا فرصت‌های زیادی برای تفاهم بین کشورهای عربی و ایران در تمامی سطوح و محورها وجود دارد.

به نوشته القدس العربی، این جنبش همچنین به طور مشخص از دولت‌های ایران، عربستان و امارات خواست تا این فرصت‌ها را کشف و سیاست‌های دوستی و حسن همجواری را احیا کنند.

سفر «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا به غرب آسیا از امروز ۱۳ ژوئیه (۲۲ تیرماه) آغاز شد و او ابتدا وارد فلسطین اشغالی می شود و سپس رهسپار عربستان خواهد شد.

بر پایه گزارش‌های انتشاریافته از جزئیات برنامه سفر بایدن، رئیس جمهور آمریکا با مسئولان رژیم صهیونیستی همچون «یائیر لاپید» نخست‌وزیر جدید و «بنی گانتس» وزیر جنگ دیدار خواهد کرد و سپس در نشست سران کشورهای شورای همکاری خلیج فارس در عربستان حضور خواهد یافت.

این درحالی است که برخی گزارش های رسانه ای آمریکایی و صهیونیستی یکی از اهداف بایدن در این سفر را تلاش برای ایجاد ائتلافی نظامی بین برخی کشورهای عرب منطقه و رژیم صهیونیستی علیه ایران دانسته اند.

در پی این موج سازی رسانه ای درخصوص ایجاد ائتلافی موسوم به «ناتوی عربی» در منطقه، پایگاه خبری «العربی الجدید» اخیرا نوشت که «گروهی از سران سیاسی و نظامی مصر اعلام کرده اند که با هرگونه ایده مشارکت قاهره در ائتلاف نظامی علیه ایران مخالف هستند».

این پایگاه به نقل از منابع آگاه مصری افزود که یک جریان قوی موجود در داخل نیروهای مسلح مصر و موسسه امنیت ملی وابسته به دستگاه اطلاعات عمومی این کشور اخیرا مخالفت کامل خود را با ایده مشارکت مصر در هر گونه ائتلاف نظامی علیه ایران اعلام کرده است.

منابع مزبور تاکید کردند: فرماندهان بلندپایه نظامی در نشست های شکل گرفته در درون نیروهای مسلح با صراحت اعلام کردند که به طور کامل مخالف مشارکت مصر در هر گونه رویارویی نظامی مستقیم با ایران هستند. این موضوع بارها در نشست های برگزار شده در سطح موسسه امنیت ملی مصر تکرار شده است.

آنها توضیح دادند: این موضوع در درون نهادهای امنیتی و نظامی مصر پس از آن مطرح شد که موضوع تشکیل ناتو خاورمیانه ای جهت مقابله با ایران و تلاش برخی از طرف ها جهت ملحق کردن مصر به آن منتشر شد.

منابع یاد شده یکی از اهداف اصلی سفر چندی پیش «عبدالفتاح السیسی» رئیس جمهور مصر به عمان را "رساندن این پیام اطمینان بخش به ایرانیان" برشمردند که «مصر به هیچ وجه مایل نیست وارد رویارویی مستقیم با ایران شود.»

به نوشته العربی الجدید، این منابع مصری مخالفت کشورشان با مشارکت در رویارویی نظامی مستقیم با ایران را تنها منحصر به عبدالفتاح السیسی ندانسته بلکه آن را «نمایانگر اندیشه و نقطه نظر موجود در درون موسسه نظامی مصر » دانستند زیرا به گفته آنان « به دلایل بسیاری نیازی به درگیری با ایران وجود ندارد از جمله اینکه ایران به هیچ وجه تاکنون با مصر دشمنی نکرده است بلکه برعکس، وجود یک توافق غیرعلنی میان نهادهای تشکیل دهنده نظام حاکم، عدم تجاوز مصر به کشورهای جهان را تضمین می کند.»

به اعتقاد منابع مزبور، در سفر چندی پیش «شیخ تمیم بن حمد آل ثانی» امیر قطر به مصر و دیدارش با السیسی احتمالا به این موضوع پرداخته شد؛ به ویژه با توجه به اینکه به گفته آنان «دوحه در بسیاری از مسائل بین المللی و منطقه ای بالاخص در رابطه با تهران از موضع موزونی برخوردار است».

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha