به گزارش خبرنگار ایرنا مریم جلالی جمعه شب در جلسه جمعبندی سفر اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی به استان گلستان اظهارداشت: در بازدیدهای صورت گرفته از صنایع دستی استان به ویژه در بخش تولید پوشاکی به این باور رسیدیم که پارچه و نساجی گلستان مزیت رقابتی بسیار خوبی دارد.
وی بیان کرد: بر اساس بر آوردها، سه هزار و ۶۰۰ نفر میتوانند با ایجاد فرصت تولید، به جای کارخانجات و واحدهای تولیدی، در حوزه صنایع دستی فعالیت کنند و از سوی دیگر بازارچههای دائمی صنایع دستی این استان نیز میتواند محصولات را به فروش برساند.
وی با بیان این که گلستان ظرفیتهای بینظیری برای تولید محصولات صنایع دستی دارد، خاطرنشان کرد: اگر میخواهیم فرهنگ توسعه یابد، باید خانه و خانوادهها همچون روستای عطاآباد آققلا که به صورت خانوادگی به تولید مبلمان میپردازند، به مولد تبدیل شوند.
معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: اگر میخواهیم تلهکابین در گلستان ایجاد شود باید به مولد بودن خانه و خانواده در صنایع دستی بپردازیم که این حوزه بهترین فرصت برای جذب گردشگران است و با حضور آنان میتواند از تلهکابین درآمدزایی بیشتری داشت.
وی با اشاره به این که تولیدات خانه و خانواده گلستان در واقع یک مجموعه کامل از هنرهای جهانی هستند افزود: ظرفیت تولید خانگی برای زنان در گلستان به اندازهای بالا است که باید برای بالفعل کردن آن از همگرایی بین دستگاهی استفاده کرد.
معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: صنایع دستی که توسعه اقتصاد را به همراه دارد باید تقویت شود و این تقویت سبب کاهش نرخ بیکاری در خانوادهها خواهد شد.
جلالی اضافه کرد: بازارچههای صنایع دستی و بازارچههای مرزی تکمیل کننده چرخه ارزش این حوزه هستند و همه پایگاههای صنایع دستی پس از راهاندازی در خدمت گردشگری و جذب گردشگر خواهند بود.
نماینده مردم اصفهان و عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست گفت: گنبدکاووس به ویژه برج آجری قابوس این شهرستان ظرفیت بسیار بالایی در حوزه گردشگری دارد که با یک راهکار اساسی و اصولی میتوان در زمینه توسعه گردشگری از این ظرفیتا استفاده کرد.
حجتالاسلام حسین میرزایی اظهار داشت: در اصفهان بودجه زیادی نمیگیریم، اما یک راهکار اساسی برای جذب سرمایهگذار داریم و آن این است که سرمایهگذار را میآوریم پروژهای را با توجه به توان و ظرفیتش برای کار به او میدهیم و توافق میکنیم پس از ساخت و ساز مدتی از آن برای خودش بهرهبردای کند و پس از پایان قرارداد، آن پروژه به متولین استان برای ادامه روند بهرهبرداری واگذار میشود که میتوان این روند را در گلستان هم اجرایی کرد.
وی خاطرنشان کرد: وزارتخانههای میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، فرهنگ و ارشاد اسلامی و ورزش و جوانان، برای کارها و برنامههای خود نمیتوانند با اتکا به بودجههای دولتی موفق باشند و باید از بودجههای وزارتخانههای دیگر که کارهایی در حوزههای کاری آنها انجام میدهند استفاده کرد که نمونه آن ردیفی از بودجه وزارت بهداشت و درمان در بخش میراث فرهنگی و گردشگی (توریست درمانی) است.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت: از سه وزارتخانه نام برده شده انتظار داریم در تراز انقلاب اسلامی الگوی پیشرفت ایرانی اسلامی را در گام دوم انقلاب و برنامه هفتم توسعه ترسیم کنند، زیرا اگر قرار باشد روند حرکتی جامعه بر همان ریلی قبلی گذشتگان باشد، به ناکجاآباد خواهیم رفت.
معاون امور حقوقی، مجلس و استانهای وزارت ورزش و جوانان هم در این جلسه با بیان این که چهار هزار و ۲۰۰ پروژه ورزشی نیمه تمام با پیشرفت فیزیکی پنج تا ۹۵ درصد به عنوان میراث دوران گذشته به این دولت رسیده، گفت: با منابع سالانه تخصیصی به این وزارتخانه برای تکمیل این طرح ها به ۵۰ سال زمان و ۱۵۰ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم.
بنیامین شکوهیفر بیان کرد: اولویت وزارت ورزش و جوانان تکمیل پروژههای نیمه تمام با بیش از ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی تا پایان سال جاری از محل منابع دولتی و همراهی بخش خصوصی است و ساخت هیچ طرح جدید ورزشی آغاز نخواهد شد.
وی یادآور شد: در سفر اسفند ماه رییس جمهور به گلستان برای ۲۰ پروژه ورزشی نیمهکاره این استان ۲ هزار و ۱۸۰ میلیارد ریال اعتبار مصوب شد که امیدواریم با تخصیص به موقع همه آنها را تا پایان سال ۱۴۰۲ به بهرهبرداری برسانیم.
معاون امور حقوقی، مجلس و استانهای وزارت ورزش و جوانان گفت: بودجه عمرانی ورزش گلستان سه برابر شده و تلاش داریم تا تخصیص هم به میزان افزایش اعتبارات عمرانی، بیشتر کنیم.
شکوهیفر ادامه داد: گلستان قطب برخی از رشتههای ورزشی است و اکنون این استان ۱۵۰ ملیپوش در رشتههای مختلف ورزشی دارد که میتوان بیان کرد این استان یک استان ویژه به لحاظ ورزش و ژنتیک ورزشکارانش است.
وی بیان کرد: برخی از پروژههای ورزشی این استان مانند ورزشگاه تختی بندرترکمن، زمین فوتبال کردکوی، هتل ورزش مرکز استان در صورت تخصیص به موقع در دهه فجر به بهرهبرداری خواهند رسید و سالن ۶ هزار نفری گرگان را هم با تخصیص به موقع هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال مصوب تا ۲ سال آینده افتتاح خواهیم کرد.
نماینده مردم شهرکرد، بن و سامان و سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی هم با بیان این که سفرهای استانی برای خدمت و ایجاد امید به مردم و جامعه است، بیان کرد: در این سفرها تاکید داریم که مصوبات سفرهای قبلی برای پروژههای بالای ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی، تخصیص به موقع داده شود و دستگاهها نیز اولویتهای پروژهها را مشخص کنند.
احمد راستینههفشجانی اظهارداشت: در دولت سیزدهم نمیتوانیم قولی را دهیم و عملی نکنیم و بر همین اساس انتظار داریم وزارتخانههای مربوطه به خصوص ورزش و جوانان برای پروژههای بالای ۶۰ درصد از محل مصوبات گزارش کاملی ارائه دهند تا بتوانیم پایش، رصد و ارزیابی به موقع و مناسبی داشته باشیم.
وی ادامه داد: در بازدیدی که از میدان سوارکای شهرستان بندرترکمن داشتیم، ارزیابی صورت گرفته نشان داد که این میدان برای مرمت و احیا به ویژه در بخش خدماتی به تماشاگران و سکوهای آنان مغفول مانده که با تخصیص ۵۰ میلیارد ریال میتوان در جهت ایجاد امکانات رفاهی معضل سکوهای تماشاگران را حل کرد و کمیسیون تا پایان امسال این مساله را ساماندهی خواهد کرد.
وی یادآور شد: در حوزه صنایع دستی باید تا پایان سال جاری سه بازارچه دائمی صنایع دستی در گلستان عملیاتی شود و وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی برای حفظ، احیا و مرمت اماکن تاریخی و باستانی در این استان، مداخله و فکر اساسی نماید.
دبیر مجمع نمایندگان گلستان و یکی از ۲ نماینده مردم گرگان و آققلا در مجلس شورای اسلامی هم در این نشست گفت: این استان مواهب خدادادی زیاد و ارزشمندی دارد، اما باید به دنبال چرایی استفاده نشدن از این پتانسیل و ظرفیتها تاکنون باشیم.
رمضانعلی سنگدوینی در این جلسه بیان کرد: از غرب تا شرق و از شمال تا جنوب این استان ظرفیتهای بینظیری نهفته است، اما بهره نبردن از این ظرفیتها و فرصتها باعث شده تا این استان به لحاظ رتبهبندی جزو چهار استان انتهایی کشور باشد.
وی یادآور شد: چرا برای تلهکابین مرکز استان که ۱۵ سال است به آرزوی مردم گرگان تبدیل شده با وجود اخذ همه مجوزه ها به حال خود رها شود؟
دبیر مجمع نمایندگان مردم گلستان در مجلس شورای اسلامی گفت: زمین این پروژه کمتر از پنج هکتار است و براساس قانون نباید مشکل خاصی برای احداث آن وجود داشته باشد، اما هنوز نظری در این زمینه اعلام نشده تا از این ظرفیت گردشگری بتوانیم بهره لازم را ببریم.
سنگدوینی ادامه داد: امروز دیگر کشاورزی به عنوان یک منبع درآمدی، به صرفه نیست زیرا این استان در حوزه آب حتی برای آشامیدن با مشکل جدی مواجه است و باید ظرفیتهای جایگزین درآمدی برای گلستان در نظر گرفته شود.
وی یادآور شد: ورزش این استان به خصوص در والیبال، بسکتبال، سوارکاری سرآمد کشور است، اما اماکن ورزشی آن پاسخگوی حضور تماشاگران، علاقمندان و مشتاقان به این آن رشتهها نیست و پروژههای سالنها و اماکن ورزشی گلستان به علت تخصیص نیافتن اعتبارات مصوب، مغفول مانده است
نماینده مردم گرگان و آققلا در مجلس شورای اسلامی با یادآوری این که مرز اینچهبرون یک ظرفیت ویژه برای گلستان است، گفت: اگر میخواهیم مردم و به ویژه جوانان را نحات دهیم و به سمت ازدواج، فرزندآوری هدایت و فرهگ ناب اسلامی را تقویت کنیم، باید اول موضوع اشتغال و درآمدزایی را حل کنیم.
علیمحمد زنگانه استاندار گلستان در این جلسه با اشاره به این که برنامهریزی این سفرها و کارها و حضور و بازدیدهای اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی از سوی خود اعضا انجام شده و ما هیچ دخل و تصرفی در آن نداشتیم، گفت: برای هر حرفی که در دیدارها و برنامههای مختلف در این سفر زده و برنامهریزی شده بود، نظام مسائل و گروههای هوشمندانه در نظر گرفته شده بود که بررسیها نشان میدهد، ۹۰ درصد آنها پوشش داده شد.
حجتالاسلام مرتضی آقاتهرانی رییس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی هم با اشاره به این که ۲ هفته آینده روند مصوبات را از نماینده مردم این استان در این کمیسیونی پیگیری خواهیم کرد، گفت: علت عقبافتادگی استانها و این مناطق همین پیگیری نکردن و فاصله داشتن از مرکز و کار جهادی انجام نشدن است.
اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در سفر دو روزه به گلستان از پروژههای مختلف فرهنگی، ورزشی و گردشگری این استان در چند شهرستان بازدید کردند.
گلستان با حدود ۲ میلیون نفر جمعیت، دارای ۱۴ شهرستان، ۳۵ شهر با ۶ حوزه انتخابیه و هفت نماینده در مجلس شورای اسلامی است که غلامرضا منتظری نماینده مردم گرگان و آققلا در مجلس شورای اسلامی، عضو کمیسیون فرهنگی آن است.
نظر شما