به گزارش خبرنگار ایرنا، آمارهای کرونایی مازندران چند روز است که با رشد قابل توجهی رو به افزایش هستند و زنگ خطر موج هفتم کرونا را به صدا در آوردهاند. رنگ قرمز کرونایی از رامسر به مازندران بازگشته و پس از ۱۳۸ روز تعداد بستریشدگان روزانه مبتلا به کرونا دوباره سه رقمی شد. مرگ بر اثر ابتلا به کرونا نیز که از ۱۱ خرداد در مازندران متوقف شده بود، ۲۶ تیر پس از ۴۵ روز دوباره رقم خورد.
در چنین وضعیتی کارشناسان و پزشکان تأکید میکنند که با وجود افزایش ضریب ایمنی جامعه در مقابل کرونا به دلیل واکسیناسیون سراسری، ضرورت رعایت نکات بهداشتی با توجه به مرموز بودن ویروس کرونا و احتمال تغییر رفتار آن الزامی و پراهمیت است. ضمن این که تزریق دُز چهارم واکسن نیز از سوی پزشکان و کارشناسان و مسئولان حوزه بهداشت و درمان به عنوان یکی از مهمترین راهکارهای پیشگیری از همهگیری تأکید میشود.
در مازندران نیز تزریق دز چهارم واکسن کرونا برای افرادی که ۶ ماه از زمان دریافت دز سوم واکسنشان گذشته باشد آغاز شده است. اما هنوز استقبال از تزریق دُز چهارم واکسن در این استان با نقطه مطلوبی که مد نظر پزشکان و مسئولان استان است فاصله دارد.
مراجعه به مرکز واکسیناسیون ساری که از ۱۸ تیر در مصلای این شهر دایر شده نیز نشان میدهد که هنوز تزریق دُز چهارم واکسن به عنوان یک دغدغه جدی مورد توجه قشر قابل توجهی از مازندرانیها قرار نگرفته است. با این حال نمیتوان روند افزایشی مراجعات برای دریافت دُز چهارم واکسن کرونا طی یک هفته اخیر را نیز نادیده گرفت. موضوعی که کارکنان حاضر در مرکز واکسیناسیون مصلای ساری آن را تایید میکنند. به گفته یکی از افرادی که در این مرکز مستقر شده و مشغول فعالیت برای تزریق واکسن است، میزان مراجعات در یک هفته گذشته روز به روز بیشتر شده است.
کاهش زمان انتظار برای تزریق واکسن
البته فعال بودن چند تیم تزریق واکسن نیز سبب شده که زمان انتظار برای دریافت واکسن در این مرکز کمتر از ۱۵ دقیقه باشد. موضوعی که به نظر میرسد یکی از دغدغههای شهروندان برای مراجعه نکردن به مراکز واکسیناسیون باشد همین زمان انتظار و در صف ماندن است که به گفته معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران، تدابیر لازم برای طولانی نشدن آن اندیشیده شده است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران در گفتوگو با ایرنا با بیان این که تقاضا برای تزریق دُز چهارم واکسن کرونا در مازندران طی یک هفته اخیر روندی افزایشی داشت، گفت: در حال حاضر در هر شهر یک مرکز واکسناسیون و در برخی شهرهای بزرگ دو مرکز واکسیناسیون فعال شده است. مراکز روستایی نیز در سراسر استان فعال هستند ، اما در صورتی که مراجعه شهروندان بیشتر شود تعداد مراکز نیز افزایش مییابد.
دکتر عباس علیپور اظهار کرد: طبق برنامهریزی هر تیم واکسیناسیون که از دو نفر شامل ثبتکننده و واکسیناتور است، در هر ساعت باید برای ۱۰ نفر واکسن تزریق کند. اگر مراجعات در هر مرکز افزایش یابد و تیمهای واکسیناسیون را در صورت گنجایش داشتن مرکز اضافه خواهیم کرد. اگر هم مرکز گنجایش افزایش تعداد تیمها را نداشته باشد، در مکانی دیگر یک مرکز جدید فعال میشود. برنامهریزیهای لازم انجام شده تا مراکز شلوغ نشود و شهروندان زمان زیادی را در صف دریافت واکسن نمانند.
حدود ۴۰ هزار تزریق در یک هفته
وی درباره میزان استقبال مازندرانیها از تزریق دُز چهارم واکسن گفت: روز ۱۸ تیر که تزریق دُز چهارم کرونا در مازندران آغاز شد یکهزار و ۷۵۰ نفر دُز چهارم واکسن را دریافت کردند. اما خوشبختانه طی یک هفته گذشته روز به روز میزان استقبال مردم برای تزریق واکسن افزایش یافت. تا جایی که در روز شنبه ۲۵ تیر مجموعا ۷ هزار و ۸۷۳ دُز واکسن در مراکز تجمیعی زیرمجموعه این دانشگاه تزریق شد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران افزود: طی بازه زمانی ۱۸ تا ۲۵ تیر مجموعا حدود ۴۰ هزار نفر یعنی معادل ۱.۸ درصد جمعیت هدف دو میلیون و ۲۰۰ هزار نفری مازندران، دُز چهارم واکسن را دریافت کردند. اما با توجه به سرعت قابل توجه آمارهای کرونایی در مازندران انتظار داریم میزان مراجعات طی روزهای آتی بیشتر شود تا ضریب ایمنی جامعه در موج هفتم کرونا افزایش یابد.
وی افزود: از جمعیت هدف واکسیناسیون در مازندران حدود ۹۵ درصد دُز نخست، ۸۵ درصد دُز دوم و حدود ۶۲ درصد دُز سوم را دریافت کردند. یعنی حدود ۴۰ درصد از جامعه هدف استان برای دریافت دُز سوم اقدام نکردند که این بیتوجهی میتواند در شرایط کنونی و آغاز موج هفتم کرونا این افراد را در معرض ابتلا به بیماری قرار دهد.
علیپور خاطرنشان کرد: تعداد مراجعات سرپایی به مراکز درمانی مازندران طی یک هفته اخیر رشد قابل توجهی داشت و از حدود ۷۰۰ نفر در هفته گذشته به ۲۸۰۰ نفر در روز شنبه ۲۵ تیر رسید. آمار بستریشدگان نیز رو به افزایش است. در چنین شرایطی به طور جدی توصیه میشود که همه افراد رعایت شیوهنامههای بهداشتی مانند استفاده از ماسک و پرهیز از حضور در اجتماعات را جدی بگیرند و تزریق واکسن را در دستور کار خود قرار دهند.
رقابت همهگیری با واکسیناسیون
ضرورت افزایش توجه به دریافت دُز چهارم واکسن کرونا در مازندران زمانی بیشتر احساس میشود که نگاهی به آمارهای کرونایی این استان در یک هفته اخیر داشته باشیم. آمارها نشان میدهند که مجموع تعداد بستریشدگان مبتلا به کرونا در بیمارستانهای مازندران طی یک هفته حدود ۲.۵ برابر افزایش یافت و از ۱۳۰ نفر در ۱۹ تیر به ۳۳۵ نفر در روز ۲۶ تیر رسید.
ضمن اینکه به استناد نقشه رنگبندی کرونایی، همهگیری این ویروس در مازندران با سرعت قابل توجهی در حال افزایش است. طی روزهای اخیر رنگ قرمز کرونایی پس از نزدیک به سه ماه یک بار دیگر با قرمز شدن رامسر به مازندران بازگشت و شهرستانهای سیمرغ، جویبار، محمودآباد و قائمشهر نیز در وضعیت نارنجی قرار گرفتهاند. رنگ نارنجی به معنای بستری روزانه بیش از ۶ نفر در یکصد هزار نفر جمعیت و ورود به وضعیت پرخطر کرونایی است.
۱۳ شهرستان بهشهر، نکا، میاندرود، ساری، سوادکوه، سوادکوه شمالی، آمل، نور، نوشهر، چالوس، کلاردشت، عباسآباد و تنکابن در محدوده زرد کرونایی قرار دارند. یعنی در این شهرستانها آمار بستری روزانه بابت ابتلا به کرونا بین چهار تا ۶ نفر از هر یکصد هزار نفر است.
در حالی که هفته گذشته ۱۲ شهرستان مازندران در وضعیت آبی کرونایی قرار داشتند اکنون فقط شهرستانهای بابل، بابلسر، فریدونکنار و گلوگاه هنوز در شرایط آبی کرونایی باقی ماندهاند.
تزریق دز چهارم واکسن کرونا برای افرادی که ۶ ماه از زمان دریافت دز سوم واکسنشان گذشته باشد آغاز شده است. ضمن این که گروههای پرخطر نیز باید دز چهارم واکسن را دریافت کنند تا از ایمنی بیشتری برخوردار شوند.
نظر شما