به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، سید احمد عبودتیان روز چهارشنبه در نشست خبری رویداد هم افزایی مدیریت ایران که در محل ساختمان کوثر نهاد ریاست جمهوری برگزار شد، گفت: نقطه تمایز جمهوری اسلامی با سایر نظامات، حضور مردم است و وقتی در ۱۲ فروردین ماه ۱۳۵۸ مردم به جمهوری اسلامی، رای دادند امام خمینی(ره) در پیامی اعلام کردند این روز امامت امت و روز جمهوری اسلامی است. بدین معنا که مردم را مسئول حاکمیت در نظر گرفتند.
دستیار ویژه رییس جمهور افزود: این موضوع با نظامهای دولتهای دیگر تناقض دارد اما از همان نقطه شروع حکومت اسلامی، امام حکومت را بر عهده مردم می گذارد و امامت امت را در نظر میگیرند. البته در سال های قبل جای خالی این نگاه بسیار احساس می شد.
وی تصریح کرد: امام در همان زمان برای دخیل کردن مردم در حاکمیت و امنیت کشور، کمیته انقلاب اسلامی را ایجاد کردند. همچنین در زمانی که ایشان متوجه توسعه بی سوادی از زمان طاغوت در کشور می شوند، الگوی ساده نهضت سواد آموزی از طریق آموزش افراد باسواد به بیسواد را پایه ریزی کردند.
عبودتیان با اشاره به فرمایش امام راحل مبنی بر پرهیز از هرگونه کاغذبازی، گفت: حضرت امام تاکید داشتند که از مساجد و مراکز علمی و دینی برای آموزش مردم استفاده شود. همچنین، همه مردم را برای مشارکت در دفاع از کشور دعوت کردند که ثمره آن تشکیل بسیج و سپاه بود و مراکز بهداشتی و درمانی، آموزشی و مهندسی در همین راستا شکل گرفت.
وی تصریح کرد: ثمره دفاع مقدس و مشارکت مردم، عدم واگذاری حتی یکوجب از خاک کشور به دشمن بود. البته در سال های گذشته و در اداره جمهوری اسلامی از این الگو فاصله گرفته شده است که یکی از دلایل آن جایگزین کردن الگوهای شرقی و غربی است. در حالی که اوج الگوی مردمی، جهاد سازندگی است که مردم در بطن حکمرانی کشور قرار گرفتند و بعدها همان الگوی مردمی را به وزارتخانه تبدیل کردیم.
عبودتیان با بیان اینکه دولت سیزدهم از زمانی که روی کار آمد برای حل مشکلات به جا مانده از دوره قبل، بر اصل مشارکت مردمی تاکید داشت، اظهار کرد: از آنجا که مشارکت مردم در اداره کشور کاهش یافته است، رهبر معظم انقلاب امروز آتش به اختیار را اعلام کردند تا آنجا که در حل بحران هایی مانند سیل و زلزله مردم برای حل مشکلات پیش قدم شدند.
عبودتیان با اشاره به مشارکت حاکمیتی مردم در بحران کرونا، گفت: مردم با رعایت مسائل بهداشتی و کمک های کوچک و پویشهای رسانهای که داشتند، موفق شدند، اتفاق بزرگی را در کاهش آمار ابتلا به کرونا رقم بزنند. به عبارتی وقتی به نیروهای مردمی که مانند خون در رگ های نظام هستند اتکا کنیم، حرکت و پویایی نظام محقق خواهد شد. اما در صورت عدم مشارکت مردم، اندامها به خوبی حرکت نخواهد کرد. چرا که فلسفه جمهوری اسلامی تکیه بر مردم است.
مشاور ویژه رییس جمهور با تاکید بر اینکه دولت به شناسایی شرکت های دانش بنیان و موسسات کارآمد برای حل چالش ها تاکید دارد، گفت: در این هم افزایی قرار است شبکه ای از دستیاران ایجاد شود تا بتوانیم حضور مردم را در ساحت تصمیم سازی، اجرا و نظارت شاهد باشیم.
عبودتیان یادآور شد: حضور مجموعههای مردمی سبب دیده شدن مردم می شود تا مسائل را دقیق تر شناسایی کنند و بهتر است مدیران مسائل را احصاء کنند و راه حلهای بهتری برای مشکلات تعیین کنند که این راه حلها بدون فساد با وجود خلاقیت و ایدههای مختلف است.
وی در پاسخ به این سوال که از شرکتهایی که در این بخش فعال هستند، کدام شرکتها در بخش کارآفرینی مشغول هستند، گفت: در رویداد هم افزایی و مدیریت ایران قرار است در بخش اقتصادی کلان، مدیریت شهری، اجتماعی، کارآفرینی اجتماعی و خدمت رسانی به اقشار آسیب مورد توجه قرار گیرد.
دستیار ویژه رییس جمهور تاکید کرد: البته در آینده قرار است به صورت تخصصی در حوزههایی مانند آموزش و پرورش یا کارآفرینی ورود کنیم و دبیرخانه دائمی آن برای حل مسائل مردم با کمک دولتها دایر می شود.
وی با بیان اینکه احساس مسئولیت در آحاد مردم باید به وجود بیاید، اظهار کرد: به دلیل برخی از رفتارها، بخشی از مردم اکنون آمادگی حضور در ساحت مختلف حکمرانی را ندارند. ایجاد گروههایی از خود مردم به عنوان حلقههای میانی، یکی از راهکارهاست که مقام معظم رهبری این موضوع رادر گام دوم انقلاب مطرح کردند.
عبودتیان با اشاره به مباحثی که در این رویداد بررسی میشود، گفت: نخست، بحث آمادگی مردم است، بحث دیگر، ایجاد حلقههای میانی و بحث آخر پذیرش و باور مسئولان است. حکمران باید مردمی فکر کند. ما میخواهیم کسانی که توانایی حل مسائل دارند را به همراه مدیران ارشد و میانی، حضور پیدا کنند تا بتوان راهحل مشکلات را پیدا کرد و این مقدمهای برای تغییر باور بخشی از مسئولان است.
وی با بیان اینکه یکی از راههای حل مشکلات بزرگ، منطقهای کردن آن است، افزود: در برخی از استانها این کار شروع شده است. این موضوعات از قبل بوده، اما باید برای تشدید آن تلاش کنیم.
دستیار ویژه رئیس جمهور در امر مردمیسازی دولت با بیان اینکه بستر واقعی مساله مردمیسازی، پایگاههای مردمی مانند مسجد، حسینیه و مدرسه، گفت: کرونا بخشی از اجتماعات مردمی ما را تضعیف کرد، اما مردم همچنان تشنه برگزاری اجتماعات مردمی هستند که در این راه می توان از ظرفیت مساجد، امام جماعت، ظرفیتهای دانشجویی و مراکز دانشبنیان استفاده کرد.
هدف رویداد هم افزایی حل مسائل کشور به صورت منطقهای و موضوعی است
در ادامه علی منصوری دبیر رویداد هم افزایی در سخنانی گفت: رویکرد جدید دولت همراه شدند روشهای نو و نهادهای حل مساله و دانش بنیان است تا رویداد هم افزایی مدیریت ایران، یک بخش ایده پرداز و دانش بنیان را شکلدهد و مدیران را به مجموعه مردمی وصل کند.
وی گفت: از بین ۱۴ هزار شرکت دانش بنیان و گروههای جهادی موفق، هزار مجموعه شناسایی شده و در سامانه هم افزایی ثبت نام کردند.
دبیر رویداد هم افزایی تاکید کرد: برای اتصال مجموعههای غیر دولتی برای حل مسائل مردم در اولین حرکت که دوم مرداد ماه است، مدیران را میزبانی خواهیم کرد و موضوعات مختلف مانند جمعیت، آموزش و پرورش، قرآن، زنان و کودکان کار، نوآوری و دیگر مسائل اقتصادی و فرهنگی در رویداد هم افزایی بحث و بررسی میشوند.
منصوری با اشاره به نظام مسائل کشور و استانها که در کتابی گردآوری شده است، یادآور شد: حدود ۱۰ منبع مختلف در این کتاب گردآوری شده است که در رویداد هم افزایی رونمایی خواهد شد.
وی با بیان اینکه بیشتر نظامهای اندیشهای و تولید علم کشور، متکی به نظام مسائل کشور نیستند، خاطرنشان کرد: بیشتر پایان نامههایی که در دانشگاهها تولید میشوند، معطوف به حل مسائل نیستند. بر همین اساس حل مسائل به صورت منطقهای و موضوعی در دستور کار رویداد هم افزایی مدیریت ایران قرار دارد.
نظر شما